• سه‌شنبه / ۲۸ دی ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400102821161
  • خبرنگار : 71415

"سیگار" در ژانویه ۲۰۲۱ نسبت به دورنمای سقوط نیروی هوایی افغانستان هشدار داده بود

"سیگار" در ژانویه ۲۰۲۱ نسبت به دورنمای سقوط نیروی هوایی افغانستان هشدار داده بود

بازرس ارشد دولت آمریکا برای جنگ افغانستان چند ماه قبل از آنکه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در سال گذشته میلادی برنامه دولتش برای خروج کامل از افغانستان را اعلام کند هشدار داده بود که نیروی هوایی ارتش افغانستان بدون دریافت کمک‌ها، آموزش‌ها و نگهداری‌های مورد نیازش از سوی آمریکا فرو خواهد پاشید.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، امروز سه شنبه گزارشی که جان سوپکو، بازرس کل ویژه بازسازی افغانستان در حدود یک سال قبل در ژانویه ۲۰۲۱ نزد وزارت دفاع آمریکا ثبت کرده بود از حالت طبقه بندی شده خارج شد.

این گزارش نشان می‌دهد مقامات آمریکا این هشدار را دریافت کرده بودند که نیروی هوایی ارتش افغانستان از توانمندی‌های لازم برای زنده ماندن بعد از خروج آمریکا از این کشور برخوردار نیست. این گزارش مشخصا به کوتاهی آمریکا در آموزش دادن به پرسنل پشتیبانی افغان و ناتوان کردن نیروی هوایی ارتش افغانستان در قبال حفظ و نگهداری هواپیماهایش بدون حضور مقاطعه کاران آمریکایی اشاره می‌کند.

دفتر این بازرس کل روز دوشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام داشت به ندرت پیش می‌آید که گزارش‌های این نهاد مشهور به "سیگار" (SIGAR) در حالت طبقه بندی شده قرار بگیرند اما هنگامی که این اتفاق بیفتد یک نسخه طبقه بندی نشده بعد از مدت دو ماه از سوی پنتاگون منتشر می‌شود. این دفتر بیان داشت اطلاعی از این که چرا خارج کردن گزارش مذکور از حالت طبقه بندی شده بیش از یک سال طول کشیده و این که این کار چرا حالا آن هم پنج ماه بعد از به قدرت رسیدن طالبان انجام می‌شود، ندارد.

نهاد سیگار از زمان تاسیسش در سال ۲۰۰۸ اقدام به رهگیری و مستند ساختن هزینه‌ها و پیشرفت‌های واشنگتن در افغانستان پرداخته و در همین راستا گزارش‌هایی متعدد برای مستند ساختن فسادها، کوتاهی‌های رهبران افغان و آمریکا و ضعف‌های درون ارتش افغانستان و همین‌طور برای دادن توصیه‌هایش در خصوص ارتقای وضعیت منتشر ساخته است.

سیگار در این گزارش خارج شده از وضعیت طبقه بندی شده عنوان می‌کند بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ آمریکا میزان ۸.۵ میلیارد دلار در راستای "پشتیبانی و توسعه" برای نیروی هوایی افغانستان و واحد ماموریت‌های ویژه آن صرف کرده است. اما گزارش مذکور هشدار می‌دهد که هر دوی آنها از آمادگی خوبی برخوردار نبودند.

همچنین گزارش مذکور در ادامه نسبت به دورنمای خارج ساختن صدها پیمانکار آمریکایی مسؤول نگهداری از هواپیماها از افغانستان هم هشدار می‌دهد.

طبق این گزارش، ناتو، آمریکا در سال ۲۰۱۹ ماموریت‌شان را از ساختن نیروی هوایی افغانستان به اطمینان پیدا کردن از اینکه این نیرو فرصت تاب آوری بلند مدت را پیدا کند، تغییر دادند.

اما سوپکو در گزارشش تلاش‌های آنها را شکست خورده دانسته و عنوان کرد نیروی هوایی افغانستان قادر به دریافت پرسنل ذی صلاح مورد نیاز برای مستقل شدن نبوده است.

او بیان داشت،  یک هیئت ترکیبی از پرسنل نظامی آمریکا و ناتو و همچنین مقاطعه کاران مورد حمایت آمریکا متمرکز بر آموزش دادن به خلبان‌ها شد؛ اما به آموزش دادن به ۸۶ درصد از پرسنل نیروی هوایی افغانستان از جمله عوامل پشتیبانی آن اولویت نداد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha