به گزارش ایسنا، در این نشست که به همت اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برگزار شد، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، وزیر آموزش و پرورش، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، رییس نماینده نهاد رهبری در دانشگاهها، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و... حضور یافتند.
در بیانیه گام دوم از اندیشه انقلاب اسلامی غبارروبی شد
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام علی ذوعلم رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه از ۲۳ بهمن سال ۵۷ در جامعه ما به برکت روح قدسی امام یک همدلی و روحیه اخوت و انسجام شکل گرفت و علی رغم همه فراز و نشیب ها استقرار پیدا کرد، افزود: ملت ایران از یک هدف و فلسفه ریشه دار برخوردار شد. گاهی بیانیه گام دوم به عنوان یک سند بالادستی تلقی می شود. حقیقتا یک غبار روبی از اندیشه انقلاب اسلامی در این بیانیه صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: بیانیه گام دوم بیانیه ای برای برداشتن یک گام بوده یعنی عمل و اقدام در عرصه های مختلفی که در این بیانیه مطرح شده است.
آموزش و پرورش در پرورش نسل که از اهداف بیانیه گام دوم است، نقش ویژه دارد
یوسف نوری وزیر آموزش و پروش هم که در این نشست حضور یافته بود، با بیان اینکه یکی از مهمترین بسترهای پرورش نسل که در بیانیه گام دوم انقلاب بر آن تاکید شده، آموزش و پرورش است، تاکید کرد: از آنجا که آموزش و پرورش گسترش پوشش نسلی را دربردارد و از پیش دبستانی تا پایان دبیرستان با احتساب جمعیت معلمان با قشر زیادی از جامعه در ارتباط است در خصوص پرورش نسل که یکی از اهداف ترسیم شده بیانیه گام دوم انقلاب می باشد، نقش ویژه ای دارد.
در گام دوم انقلاب به شعور معنوی و وجدان اخلاقی نیاز داریم
در ادامه این جلسه، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اتفاق هفته گذشته در اهواز را نتیجه نفوذ دشمن در خانواده و تغییر ارزش ها و شکستن حرمت ها دانست و خاطرنشان کرد: ما در گام دوم انقلاب به شعور معنوی و وجدان اخلاقی نیاز داریم و هر چه بیشتر در جامعه بتوانیم آن را رشد دهیم به نتایج مطلوب تری خواهیم رسید. در بحث خانواده ما هر چه بیشتر به تبیین ارزش ها، حفظ معیارها و هویت دینی و ایرانی-اسلامی نیاز داریم.
جهاد تبیین باید مبتنی بر گفت و گو باشد نه ابلاغ
لزوم توجه به گفت و گو در جهاد تبیین نیز محور صحبت های وحید یامین پور معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در این نشست بود.
وی معتقد است که در فضای امروزی نمی توان فقط زبان بود و گوش نبود و می گوید: از آنجا که بیانیه گام دوم جوانان را موتور محرک و پیشران کشور معرفی می کند و مبتنی بر عزم و اراده و انگیزه جوانان است باید این واقعیت را پذیرفت زمانی قطار کشور به حرکت درمی آید که این لوکوموتیو به حرکت دربیاید. برای جهاد تبیین باید به سوی گفت و گو با جوانان حرکت کنیم.
دوستانی که معتقدند دولت گفتمان ندارد، اجحاف میکنند
از دیگر مهمانان نشست بیانیه گام دوم و جهاد تبیین، محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری بود که طی سخنانی در این نشست از منتقدان دولت که معتقدند دولت گفتمان ندارد، انتقاد کرد.
وی با اشاره به جایگاه عدالت در گفتمان دولت سیزدهم، تاکید کرد: دوستانی که معتقدند دولت گفتمان ندارد به نظرم اجحاف میکنند. ضمن اینکه شاید تبیین درستی هم در این زمینه صورت نگرفته باشد. مردم هنوز طعم شیرین عدالت را نچشیدهاند و جا دارد که عدالت به عنوان گفتمان اصلی دولت در نظر گرفته شود که در دولت سیزدهم این اتفاق افتاده است.
رستمی: نباید مرعوب برخی شعارها شویم
همچنین حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، با تاکید بر اینکه نباید مرعوب شعارها شویم و ذهن جوانان را به سمت دریچههای لجن و فساد باز کنیم، افزود: میدان ذهن و فکر جوانان ما میدان عرصه رسانهای و آنهم در بستر فضای مجازی است.
علت عدم استفاده از واژه «دموکراسی» در قانون اساسی از زبان لاریجانی
در بخش دیگری از این نشست، محمدجواد لاریجانی مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادی علت عدم استفاده از واژه «دموکراسی» در قانون اساسی را توضیح داد و گفت: در قانون اساسی ما اصطلاح دموکراسی نیامده است برای اینکه اشتباه نشود که دموکراسی به معنای سکولار آن منظور است و در عین حال در قانون اساسی آمده است که اقدامات بسیاری با رای مردم انجام خواهد شد.
عاملی: بیانیه گام دوم یک دلالت جهانی دارد
حجت الاسلام و المسلمین سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم گفت: بیانیه گام دوم یک دلالت جهانی دارد و برخواسته از وجوه مشترک مردم جهان است که سازگار با فطرت و نیاز همه انسانهاست و عناصری مثل آزادی، اخلاق، عدالت و استقلال را در بر میگیرد.
انتهای پیام
نظرات