• یکشنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۱ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401041208392
  • خبرنگار : 50060

در نشست خبری صنعت آب و برق قزوین مطرح شد

تأمین آب شرب آبیک از سد طالقان تا پایان تیر ۱۴۰۱

تأمین آب شرب آبیک از سد طالقان تا پایان تیر ۱۴۰۱

ایسنا/قزوین مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین با اشاره به اینکه آب شرب آبیک تا آخر تیر ماه از آب سد طالقان تأمین می‌شود، گفت: مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز، بازگشایی رودخانه‌های تصرف شده، تکمیل پروژه‌های عمرانی از جمله سد نهب، تکمیل سد بالاخانلو از پروژه‌هایی است که برای بهبود وضعیت آب استان قزوین انجام شده است.

نشست خبری مدیران صنعت آب و برق استان قزوین به مناسبت هفته صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب و برق روز یکشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱ در سالن جلسات شرکت توزیع برق استان قزوین برگزار شد؛ در ابتدای این جلسه یداله ملکی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان اظهار کرد: در قزوین به اندازه‌ای که بتوانیم نیازهایمان را برطرف کنیم آب داریم اما متأسفانه در مدیریت مصرف آب و سایر انرژی‌ها مشکل داریم و مقایسه میزان مصرف ما در حوزه انرژی با میانگین مصرف جهانی نشان می‌دهد باید در این زمینه گام‌های اساسی برداشته شود که مهمترین کار فرهنگ‌سازی است و لازم است اصحاب رسانه در این مسیر به صورت ویژه تلاش کنند.

وی در ادامه بیان کرد: چالش‌ها در ۲ بخش تامین آب و مصرف آب وجود دارد، مشکلات در بخش تأمین آب شامل تغییرات اقلیمی ناشی از گرم شدن کره زمین، تغییر کیفیت بارندگی‌ها، تغییر در جریان‌ آب‌های سطحی که به شدت کاهش پیدا کرده، بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آبی زیرزمینی، ایجاد پدیده خشکسالی و آلودگی منابع آب است و  بهره‌وری پایین آب در بخش کشاورزی و مدیریت نادرست مصرف نیز مشکلات مهمی است که در بخش مصرف آب در استان قزوین وجود دارد.

این مسئول تصریح کرد: کشورهای پیشرفته با چندین برابر بارندگی نسبت به ما، شیوه مصرف را تغییر داده‌اند ولی ما هنوز به سمت مصرف بهینه حرکت نکرده‌ایم؛ اگر منابع آب کشور را تقسیم بر جمعیت کنیم منابع آب برای هر نفر کمتر از ۱۵۰۰ متر مکعب است درصورتی که ۴۰ سال پیش برای هر نفر ۷۰۰۰ متر مکعب بود و این در حالی است که توزیع نامناسب بارش هم در کشور داریم که مشکلات را در استان قزوین دوچندان کرده است.

وی گفت: در استان قزوین یک میلیارد و ۹۸۰ میلیارد مترمکعب آب استفاده می‌کنیم که ۸۸ درصد در بخش کشاورزی، هشت درصد در حوزه خانگی و چهار درصد از آن نیز در بخش صنعت استفاده می‌شود.

ملکی خاطرنشان کرد: میانگین بارش‌های جهانی ۸۳۰ میلیمتر است اما این رقم در کشور ما کمتر از ۲۳۰ میلیمتر و کمتر از یک سوم میانگین جهانی است، بیش از نیم قرن است که از این منابع آبی دشت استفاده می‌کنیم و با افت سطح آب‌های زیرزمینی نتیجه‌اش فرونشست‌هایی که در دشت قزوین رخ داده است.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم جلوی برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی را بگیریم ۲ راهکار وجود داشت اول مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز که در سال گذشته ۹۰۰ حلقه چاه غیرمجاز پر شده است و دوم کم کردم برداشت‌های اضافی از چاه مجاز است که در این حوز هم راهکار نصب کنتور هوشمند بود و تاکنون نزدیک به ۸۰ درصد از چاه‌های مجاز مجهز به کنتور هوشمند شده‌اند و الباقی نیز تا پایان سال و نهایتاً سال آینده انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین با اشاره به اینکه آب شرب آبیک تا آخر تیر ماه از آب سد طالقان تأمین می‌شود، عنوان کرد: مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز، بازگشایی رودخانه‌های تصرف شده، تکمیل پروژه‌های عمرانی از جمله سد نهب، تکمیل سد بالاخانلو، اجرای پروژه انتقال آب شرب سد طالقان به آبیک و قزوین از پروژه‌هایی است که برای بهبود وضعیت آب استان قزوین انجام شده است.

معضل سرقت کابل‌ برق و اختلال در خدمت‌رسانی

به گزارش ایسنا، مسعود خواجه‌وند، سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین نیز در این جلسه بیان کرد: خدمت‌رسانی شرکت توزیع نیروی برق در استان قزوین گستردگی بالایی دارد و این گستردگی با پویایی شبکه توزیع همراه است، از شاخص‌های خوب استان قزوین می‌توان به تلفات یک رقمی در سطح کشور یعنی حدود ۶.۶ درصدی اشاره کرد که جزو آمار و ارقام بسیار خوب محسوب می‌شود.

وی گفت: مصرف برق در کشور ۲ برابر میانگین مصرف جهانی است ضمن اینکه مصرف برق خانگی نیز در کشور ما نیز پنج برابر میانگین جهانی است و درصورتی که مدیریت مصرف اتفاق بیفتد می‌توانیم ناترازی مصرف و تولید را برطرف کنیم برای این کار نیز نیاز است اصحاب رسانه برای فرهنگ‌سازی اقدام جدی داشته باشد.

این مسئول عنوان کرد: یکی از چالش‌های مهمی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم ناترازی تولید و مصرف است، آمار و ارقام کشوری ناترازی ۱۴ هزار مگاوات بین تولید و مصرف را نشان می‌دهد و در چنین شرایطی با همکاری که در بخش صنعت صورت گرفته و تفاهم‌نامه‌ای که بین صمت و وزارت نیرو امضا شده است مقرر شده ۱۰ هزار مگاوات از این ناترازی توسط مدیریت مصرف در بخش صنعت تأمین شود که این اتفاق امسال رخ داد و الحمدالله تا این لحظه سعی کردیم در بخش خانگی و تجاری خاموشی نداشته باشیم به این دلیل که همکاری در صنایع و کشاورزی اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: استفاده از مشوق‌ها یکی از راه‌کارهایی بوده که تلاش کردیم در بخش‌های صنعت، کشاورزی و مصرف خانگی ارائه شود تا بتوانیم مصرف را مدیریت کنیم.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین بیان کرد: یکی از چالش‌های مهم ما در بخش صنعت برق سرقت‌ها سرسام‌آور کابل‌هاست که باعث اختلال در خدمت‌رسانی به مردم شده است. این موضوع نه در استان ما در بسیاری از استان‌های کشور وجود دارد لذا از رسانه‌ها تقاضا داریم این موضوع را منعکس کنند و برای حل این مشکل در کنار توزیع نیروی برق و دستگاه قضا و نیروی انتظامی باشند.

 ۶ درصد مشترکین خانگی قزوین بدمصرف هستند

داراب بیرانوندی، مدیرعامل آب و فاضلاب استان قزوین نیز در این برنامه اظهار کرد: خشکسالی در کشور باعث شده تا چالش‌هایی را در زمینه تأمین آب شرب داشته باشیم به ویژه اینکه بخش زیادی از آب شرب استان قزوین از آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود.

وی تصریح کرد: سال گذشته تا ۱۵۱ کیلومتر از انشعابات استان در شهرها و رستاها را بازسازی و اصلاح کردیم که ۱۰۶ کیلومتر آن در مناطق روستایی بود ضمن اینکه ۱۴ کیلومتر شبکه فاضلاب در شهرها تأسیس شد.

این مسئول با اشاره به حفر ۲۳ حلقه چاه جدید در قزوین، گفت: در سفر رئیس جمهور هزار میلیارد تومان بودجه تخصیص یافت که ۵۵۰ میلیارد تومان آن به بخش فاضلاب و ۴۵۰ میلیارد تومان آن به بخش آب اختصاص یافت و امیدواریم به زودی محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۵۳ درصد از مشترکین استان قزوین خوش مصرف هستند و الگوی مصرف را رعایت می‌کنند، ۴۱ درصد پرمصرف هستند و تا ۲ برابر الگوی مصرف آب مصرف می‌کنند و ۶ درصد مشترکین بد مصرف هستند که حدود ۳۰ هزار خانوار قزوینی را شامل می‌شوند و بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، آب استفاده می‌کنند.

بیرانوندی بیان کرد: در بهار سال جاری ۱۳۲ مورد انشعاب غیرمجاز شناسایی و برخورد صورت گرفته است در نظر داشته باشید که با هر انشعاب غیرمجاز بین ۲۰ تا ۳۰ مترمکعب آب هدر می‌رود.

ساخت پروژه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی بوئین زهرا

علی فرجی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان نیز در این  برنامه اظهار کرد: تولید برق مصرفی کشور یک فرآیند پیچیده و پرهزینه است اما با قیمتی ارزان از طریق یک شبکه سراسری به دست مشترکین می‌رسد، صنعت آب و برق لازم و ملزوم یکدیگر هستند با این تفاسیر چون ما از لحاظ شرایط اقلیمی دچار خشکسالی سخت هستیم در این شرایط تأمین برق نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

وی در ادامه گفت: یکی از ظرفیت‌های ارزشمند استان قزوین وجود پتانسیل بالای انرژی‌های تجدیدپذیر منطقه است به عنوان مثال ظرفیت بسیار ارزشمند انرژی بادی را در استان داریم که امیدواریم بتوانیم از این انرژی‌های پاک و نعمت فراوانی که در این منطقه وجود دارد به بهترین شکل استفاده کنیم.

این مسئول به ظرفیت بهره‌برداری ۱۶۳ مگاواتی برق بادی استان قزوین اشاره کرد و افزود: وجود شبکه ۲۵۰۰ کیلومتری توزیع و ۴۶۸۵ مگاواتی پست‌های انتقال منطقه، بیانگر آن است که باید از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه انرژی در این استان بیشتر استفاده کرد.

وی ادامه داد: ساخت پروژه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی شهرستان بوئین زهرا که از مصوبات سفر رئیس جمهور است و در کلاس F راه‌اندازی خواهد شد؛ با اخذ مجوزهای لازم و با رعایت مباحث زیست محیطی به زودی آغاز می‌شود.

نیروگاه شهید رجایی اقلیم منطقه را تغییر نداده است

ابوالفضل موتابها، مدیر نیروگاه شهید رجایی قزوین گفت: امروز پس از گذشت ۳۰ سال این نیروگاه همانند سال‌های نخست در عرصه تولید انرژی الکتریکی فعال است و ظرفیت تولید و راندمان نیروگاه شهید رجایی مطلوب ارزیابی شده و همچنان نیز به ایفای نقش خود در حوزه تامین برق مورد نیاز اقدام می‌کند.

وی درخصوص مصرف سوخت مازوت بیان کرد: در برخی مواقع به ناچار مجبور به استفاده از سوخت مازوت هستیم که بیشتر نیز در فصول سرد سال و به خاطر مصرف بیش از حد گاز است.

این مسئول اظهار کرد: برای تولید برق بدون شک پایبند به رعایت موارد زیست محیطی هستیم ضمن اینکه هیچ یافته علمی دلالت بر این موضوع ندارد که استفاده از سوخت مازوت توسط نیروگاه، اقلیم منطقه را به هم زده است و در عین حال نیز سهم آلایندگی‌های این واحد با یافته‌های پژوهشی بسیار ناچیز بوده است.

فعالیت سه نیروگاه در استان‌های قزوین و زنجان

اسحاق صباغیان، سرپرست تولید نیروگاه شهید رجایی نیز در این نشست گفت: نیروگاه شهید رجایی با ۲۰۴۰ مگاوات، نیروگاه سلطانیه با ۹۶۰ مگاوات و نیروگاه آرین با ۵۴۶ مگاوات، سه نیروگاه تولید برق در سطح استان‌های قزوین و زنجان هستند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۴۷ درصد از ظرفیت تولید برق کشور توسط بخش خصوصی تولید می‌شود و در این راستا نیز وظیفه ما تولید و فروش انرژی، بهره‌وری و سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه، پیگیری طرح‌های تحقیقاتی و تامین قطعات اصلی نیروگاه‌ها و واگذاری کار به شرکت‌های متخصص است.

این مسئول خاطرنشان کرد: شهروندان با توجه به منابع محدود تولید انرژی و برای گذر از پیک مصرف بایستی با مدیریت بهینه کاری کنند تا بخش تولید بتواند با برنامه‌ریزی و توزیع بار، تابستانی بدون خاموشی را داشته باشد.

سرپرست تولید نیروگاه شهید رجایی در پایان گفت: استفاده از دور کند کولرهای آبی، جایگزین کردن کولرهای آبی به جای کولرهای گازی، استفاده از لامپ‌های کم مصرف و استفاده از ماشین‌های لباسشویی تایمردار و در نهایت آموزش و فرهنگ‌سازی برای دانش آموزان از طریق همکاری با آموزش و پرورش می‌تواند در راه مدیریت مصرف برق اثرگذار باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha