• سه‌شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401042114144
  • خبرنگار : 71610

۳ سناریوی احتمالی درباره دولت جدید عراق و شانس مجدد الکاظمی برای نخست وزیری

۳ سناریوی احتمالی درباره دولت جدید عراق و شانس مجدد الکاظمی برای نخست وزیری

یک منبع در چارچوب هماهنگی شیعیان عراق گفت که سه سناریو در پرونده انتخاب گزینه نخست‌وزیری و تشکیل دولت آینده عراق قابل پیش‌بینی است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شفق نیوز، یک منبع در چارچوب هماهنگی شیعیان عراق (به جز جریان صدر) در سخنانی درباره گفت‌وگوهای میان اعضای این چارچوب برای تعیین نامزد نخست‌وزیری این کشور و تشکیل دولت اظهار کرد: رقابت برای تصدی پست نخست وزیری به سه فرد محدود شده است که شامل "حیدر العبادی"، نخست وزیر سابق، "محمد شیاع السودانی"، وزیر سابق کار و امور اجتماعی و همچنین یکی از رهبران رده دوم یکی از احزاب چارچوب هماهنگی است که به قدرت تصمیم‌گیری و ذکاوت سیاسی معروف است.

این منبع گفت که بیانیه اخیر نوری المالکی، رئیس ائتلاف "دولت قانون" به شکلی کاملا صریح به عقب‌نشینی وی از نامزدی نخست‌وزیری اشاره دارد، اما ائتلاف او سهم خواهد برد و معاون اول رئیس پارلمان را انتخاب خواهد کرد.

وی در ادامه آورده است: در مرحله آتی سه سناریو قابل اجرا است؛ سناریوی نخست وزیری مجدد مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر فعلی این کشور است.

طبق گفته این منبع، سناریوی مذکور در صورتی است که کردها بر سر نامزدی برهم صالح برای ابقا در سمت ریاست جمهوری به عنوان گزینه توافقی میان آنها به توافق برسند و الکاظمی نیز یک برنامه دولتی عملی و مختصر همراه با اولویت‌ها و تغییر اعضای متهم به فساد در کابینه فعلی ارائه کند.

این منبع همچنین تصریح کرد: سناریوی دوم نیز این است که سه نامزد مذکور در چارچوب وارد رقابت انتخاباتی می‌شوند و با تصمیم و توافق تمامی اعضای چارچوب دولت را تشکیل خواهد داد.

وی همچنین ادامه داد: اما سناریوی سوم تمدید یکساله دوره دولت فعلی الکاظمی به منظور آمادگی برای برگزاری انتخابات زودهنگام با تغییر کامل کابینه دولت است.

طبق گفته این منبع، جلسه ویژه پارلمان که قرار است بعد از تعطیلات عید قربان برگزار شود، در صورت توافق و حل و فصل همه مسائل به ویژه کاندیدای کُردها برای ریاست جمهوری به تعویق نخواهد افتاد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۲ ۱۱:۲۴

هرگزینه ای که رضایت سید مقتدی را نداشته باشد دوام نخواهد اورد چون اکثر شیعیان در بغداد طرفدار سید هستند وبایک اشاره حکومت را ساقط خواهند کرد مگر پایتخت عراق را تغیر دهند