به گزارش ایسنا، بر اساس بیانیه رسمی دفتر نخست وزیر عراق، «مصطفی الکاظمی» در جلسه هیئت دولت این کشور تأکید کرد که عراق در مرحله بعد از انتخابات با معضل سیاسی واقعی مواجه شده که راه حل لازم دارد و این راه حل نیازمند گفت وگو و خردمندی و فداکاری است و رهبران سیاسی باید با سرمشق قرار دادن امام حسین(ع) در راه میهن و فرزندانمان فداکاری کنند.
او گفت که بحران سیاسی بر عملکرد دولت و همه نهادهای حکومتی تأثیر گذاشته و در حالی که کشور با چالشهای سختی مواجه است و با وجود گذشت ۸ ماه از آغاز سال بودجه ای در کار نیست و این زندگی مردم را مستقیما تحت تأثیر قرار داده و به یک مسئله پرمخاطره تبدیل شده به خصوص که درآمدهای کشور بالا رفته اما این درآمد خرج هیچ کاری نمی شود.
وی افزود که دولتش در فاصلهای برابر از همگان ایستاده و از نیروهای سیاسی انتظار دارد که از دولت حمایت کنند تا بتواند به مسئولیت خود عمل کند و افزود که ملت عراق شایسته آن نیست که در چنین شرایطی زندگی کند و بر ما لازم است که در راه میهن و آینده ملتمان فداکاری کنیم.
الکاظمی تأکید کرد که هیچ راهی برای حل مشکلات جز گفت وگو وجود ندارد و گزینه دیگر تنش رسانهای و آشوب و اغتشاش و ناامیدتر کردن مردم است که همه اینها به دموکراسی نوپا در عراق آسیب میزند.
وی افزود که دولت پیشبرد امور طبق تعریف باید دوره فعالیت کوتاهی داشته باشد نه اینکه ۹ ماه فعالیت کند و از طرفی اختیارات و بودجه نداشته باشد.
نخست وزیر عراق افزود که پیش از این نیز به چالش تن داده و امروز نیز آماده است و تأکید کرد که در آرامش به مسئولیت خود عمل کرده و به "دروغها و ظلمها و تهمتها " اعتنایی نکرده است و عملکردش هم "موفق" بوده است.
وی افزود که دولتش در درگیری سیاسی جاری در کشور طرف هیچ کس نیست و به این روش ادامه میدهد و هرکس که فکر کند دولت به تنش دامن می زند در اشتباه است و تأکید کرد که بارها گفته که آماده تحویل قدرت به هر دولت منتخب است.
او اظهارات مطرح شده درباره نقش نخست وزیر در مانع تراشی در روند تشکیل دولت جدید یا حل بحران سیاسی را «یاوه» خواند و تأکید کرد که هیچ کس حاضر به ماندن در مسند قدرت در شرایط دشوار کنونی کشور نیست و افزود که نیروهای سیاسی باید به مسئولیت خود در برون رفت از بن بست سیاسی در کشور عمل کنند.
به گزارش میدل ایست نیوز، الکاظمی افزود که ملت عراق ۷۰ سال است که با مشکلات مواجه بوده و نباید فرهنگ خودویرانگری را در کشور تثبیت کرد و فرصت تاریخی را از دست داد.
او گفت که پیشتر طرحی برای حل بحران در کشور داده که با استقبال نیروهای سیاسی مواجه شده و افزود که همچنان برای فراهم کردن فرصت گفت وگو تلاش میکند و تأکید کرد که باید نظام دموکراتیک کشور را اصلاح کرد و اگر روال خطایی پیش آمده یا جایی از قانون مشکل دارد آن بخش را اصلاح کرد و این اصلاح باید با توافق ملت عراق باشد.
انتهای پیام
نظرات