علیرضا خزائلی روز شنبه ۹ مهر ۱۴۰۱ در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته گردشگری برگزار شد، اظهار کرد: استان قزوین یکی از استانهای با ظرفیت در حوزه گردشگری است و به جرات میتوان گفت، از میان آثار تاریخی بسیاری که در سطح استان وجود دارد، تعداد آثاری که مردم میتوانند از آنها بازدید کنند انگشتشمار است.
وی با اشاره به واگذاری گراند هتل به عنوان یکی از مطالبات جدی شهروندان و اداره کل میراث فرهنگی، افزود: روند اجرایی پروژه که در جریان سفر رئیس جمهور به استان تاکید شد، در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین، بابیان اینکه در هفته پیشرو آگهی فراخوان و جذب سرمایهگذار گراند هتل منتشر خواهد شد، گفت: تا احیاء مجدد گراند هتل قزوین پیگیر این پروژه هستیم در همین راستا نیر وزیر میراث فرهنگی، خواستار و پیگیر احیای وضعیت فعلی این پروژه است.
خزائلی عنوان کرد: به مناسبت هفته گردشگری افتتاح چند طرح کلید خورده که از جمله آنها باید به بهرهبرداری از یک اقامتگاه بوم گردی در قلعه الموت شرقی، فاز اول مجتمع تفریحی و گردشگری و اقامتی دریاچه اوان و مجتمع گردشگری کشاورزی در طارم سفلی اشاره کرد.
این مسئول قزوین با اشاره به اینکه، توسعه گردشگری از دیگر اولویتهای کاری این اداره کل است، بیان کرد: توسعه گردشگری درگرو حضور مشارکتکننده و سرمایهگذار است. برای جذب سرمایهگذار در حوزه میراث فرهنگی در تلاش هستیم با مشوقهایی چون اعطای تسهیلات و صدور مجوزها فرصت ویژهای را در توسعه صنعت گردشگری ایجاد کنیم.
فعالیت ۱۲۰ راهنمای گردشگر در قزوین
وی بابیان اینکه، توسعه گردشگری علاوه بر جذب سرمایهگذار نیازمند یاری و همدلی راهنمایان گردشگری نیز است، اظهار کرد: بالغبر ۱۲۰ راهنمای گردشگر در قالب یک انجمن در استان قزوین در حال فعالیت هستند که بیشک وجودشان برای توسعه گردشگری استان قوت قلب است.
خزائلی با اشاره به برخی مشکلات راهنمایان گردشگری گفت: درگذشته اعتباراتی به اداره کل میراث فرهنگی واریز میشد که بر مبنای آن تعدادی کارشناسان گردشگری بهکارگیری میشد، اما متأسفانه در سالهای اخیر اعتبارات این حوزه تأمین نشده است که پیگیر این موضوع نیز خواهیم بود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین در خصوص آزادسازی اماکن و بناهای تاریخی تصریح کرد: ساخت مدرسه پاسداران و مجموعه ورزشی تختی در مکان جدید آغازشده که طبق زمانبندی کوتاهی به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: ساماندهی دولتخانه صفوی که آزادسازی اراضی باقیمانده آنکه مربوط به ادارات کل آموزشوپرورش و ورزش جوانان بود، در حال انجام است و در صورت ساماندهی این مجموعه نقش بسیار مهمی در رونق گردشگری و معرفی این شهر و استان دارد.
وضعیت صیانت از بافت تاریخی قزوین
خزائلی همچنین در خصوص وضعیت حفظ و صیانت از بافت تاریخی قزوین نیز اظهار کرد: در جریان سفر وزیر میراث فرهنگی و معاونان ایشان به استان، به ساماندهی و صیانت از بافت تاریخی قزوین تأکیدات فراوانی شده است که در این راستا برخی ضوابط در حال ویرایش و تکمیل است که برای ابلاغ نهایی به وزارتخانه ارسال خواهد شد.
وی در خصوص وضعیت سعدالسلطنه افزود: ثبت جهانی و جهانیسازی سعدالسطنه از دیگر برنامههای میراث فرهنگی بود که عدم برگزاری اجلاس یونسکو در روسیه سبب شد تا جلسات مربوط به آن برگزار نشود و موضوع جهانیسازی سرای سعدالسلطنه به تأخیر افتد.
این مسئول همچنین در خصوص مرمت و بازسازی بقعه امامزاده حسین (ع) تصریح کرد: این پروژه که در سنوات گذشته با ورود مشترک اداره کل میراث فرهنگی و اداره کل اوقاف آغازشده است، به جد در حال پیگیری است. در مراحل قبل کار سبکسازی بام و عایق، استحکامبخشی به بنا و مرمت سرداب به پایان رسیده و هماکنون مرمت گنبد و کاشیهای آن در دست انجام است که تمامی مراحل اجرایی آن تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل میراث فرهنگی قزوین در خصوص وضعیت مرمت و بازسازی مسجد جامع عتیق گفت: تأمین اعتبار مرمت مسجد جامع از بودجه پایدار اداره کل میراث فرهنگی است و طی سنوات مختلف انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: طی سالیان اخیر بخشهایی از این بنای کهن و نفیس شهر همچون ایوان مقصوره و قمرتاج مورد مرمت قرار گرفت. بخشهای دیگر آن نیز مانند کتابخانه، موزه مسجد و شبستان جنوب شرقی نیز در حال مرمت است.
خزائلی خاطرنشان کرد: خوشبختانه سازه مسجد روی داربستها سوار نیست و بهصورت مستقل پایدار است و ایستایی دارد که نمادی شاخص از هویت این شهر است.
لزوم احداث هتل بوتیکها در قزوین
این مسئول در مورد هتل بوتیک و فضاهای اقامتی سنتی گفت: مراکز اقامتی که در فضاهای تاریخی مستقر است جزو تجارب موفق میراث فرهنگی است که با اقبال گردشگران ایرانی و خارجی مواجه شده است و هتل ارغوان در خانه تاریخی یزدیها و یا خانه تاریخی بهروزی که در سال گذشته به مجموعه هتلهای ماهان واگذارشده، در حال مرمت هستند.
وی بیان کرد: یکی دیگر از نمونههای شاخص مکانهای اقامتی در شهر قزوین، فضای تاریخی کالسکه خانه است که در حال حاضر در حال مرمت است و همچنین خانه تاریخی بهشتی در مرحله انتشار آگهی برای فراخوان سرمایهگذار قرار دارد.
خزائلی گفت: باید بیشازپیش به احداث هتل بوتیکها پرداخت. چراکه درصد ضریب اشتغال آنها از هتلهای معمولی بیشتر است و ظرفیت تاریخی قزوین را افزایش داده است. اگرچه استقبال سرمایهگذاران از این پروژهها چشمگیر است اما کلیه مجوزها برای سرمایهگذارانی که در نیمهراه پروژهها را رها میکنند، بهطورکلی باطلشده تا از مجوزها سوءاستفاده نشود.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت استاندارد اقامت خانههای تاریخی در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۱ بالای ۷۰ درصد است که این فرصت ویژهای را برای سرمایهگذاری فراهم میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین ادامه داد: باهدف حمایت از سرمایهگذاران بخش گردشگری از سال ۱۴۰۰ ارائه تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه به فعالان این بخش امکانپذیر شده و در استان قزوین نیز تسهیلات قابل توجهی در این زمینه جذبشده است.
وی در ادامه افزود: ایجاد سایت موزه در محوطههای پیش از تاریخ سگزآباد بویینزهرا، ساماندهی محوطه پیش از تاریخ خله کوه تاکستان، ساماندهی کاروانسرای تاریخی آوج، ایجاد زیرساخت در آبگرمهای یله گنبد و خرقان، جذب سرمایهگذار برای مجتمع گردشگری لاله الموت و دارالسرور آبیک از اولویتهای اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین در زمینه تقویت زیرساختهای گردشگری در استان است.
همکاری میراث فرهنگی قزوین با مراکز دانشبنیان
این مسئول در خصوص همکاری اداره کل میراث فرهنگی با مراکز علمی و دانشبنیان استان عنوان کرد: همکاری با مراکز علمی مرتبط با حوزه فعالیتهای میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری همواره در جریان است و از ایدهها و طرحهای دانشجویی استقبال میشود و استارتاپهای حوزه گردشگری نیز نامحدود است و بهطور مشخص این اداره کل با جهاد دانشگاهی، دانشگاه آزاد و دانشگاه بینالملل در تعامل مستمر است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: متأسفانه در سراسر کشور بین تعداد آثار تاریخی و بودجه استانی تناسب خوبی وجود ندارد که این عدم تناسب، کاستیهایی را به وجود آورده است.
این مسئول در خصوص واگذاری اماکن تاریخی به هنرمندان خاطرنشان کرد: این واگذاریها بر اساس مقررات مالی دولت در قالب مزایده خواهد بود و با توجه به سابقه کار هنرمندان، نشانهای ملی و بینالمللی و جوایز هنرمندان صنایعدستی به آنان امتیاز تعلق خواهد گرفت تا با مبالغ نازل کارشناسی شده، این اماکن به هنرمندان صنایعدستی بهصورت یکساله اجاره و واگذار شود.
وی در انتقاد از عملکرد اصحاب رسانه استان گفت: اگرچه ظرفیتهای گردشگری و تاریخی استان برای همگان واضح است. اما متاسفانه اصحاب رسانه برای نشر معضلات و نواقص موجود در فعالیتها سبقت میگیرند اما برای انعکاس ظرفیتهای گردشگری استان اهتمامی به خرج نمیدهند. قطعاً اگر کوتاهی در فعالیتها داشته باشیم این صندلی را ترک خواهیم کرد. همه باید نسبت به گرامیداشت شهر قزوین تعصب داشته باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین در پایان بیان کرد: ارتقاء وضعیت سرویسهای بهداشتی موجود، سرویسهای نیمه کاره و یا احداث سرویسهای جدید در دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار دارد که در کنار آن بر ظرفیتهای موجود هم نظارت میشود.
انتهای پیام
انتهای پیام
نظرات