به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی سوال مجتبی رضاخواه نماینده تهران و احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم و تعدادی دیگر از نمایندگان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی نحوه مدیریت زنجیره تأمین و توزیع دارو و علل کمبودهای اخیر در کشور در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود از کمیسیون فرهنگی مجلس خواست تا در رفع موانع صنعت نشر و نظام مند کردن فرایند نظارت محتوایی بر کتاب ها تسریع کنند، چراکه وقت فعالان این حوزه را می گیرد.
در ادامه جلسه علنی نوبت صبح امروز، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گزارش این کمیسیون در مورد بررسی نحوه مدیریت زنجیره تأمین و توزیع دارو و علل کمبودهای اخیر در کشور را قرائت کرد و بخشی از نارسایی در اجرای طرح دارویاری را ناشی از عدم هماهنگی میان دستگاهی دانست و گفت که باید فرماندهی واحد برای انجام هماهنگی فرابخشی وجود داشته تا از هر ناهماهنگی جلوگیری شود.
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی هم با حضور در صحن علنی مجلس گزارشی از اجرای طرح دارویاری را ارائه کرد و گفت: ۴ ماه از شروع طرح دارویاری می گذرد. اکنون در مرحله گذار و انتقال از یک وضعیت موجود به وضعیت انقلابی هستیم که در دوران گذار مشکلاتی داشتیم.
در همین جلسه حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درما با اشاره به نامه به رییس جمهور درباره کمبود دارو اظهار کرد: متاسفانه برای اولین بار بعد از ۴۳ سال خیلی از داروهای معمولی و پیش پا افتاده با کمبود مواجه شده است.
روحالامینی: باید از مردم عذرخواهی کنیم که یک شربت ساده سرماخوردگی در دسترس نیست
خاتمی: تدبیر عرضه و تقاضای دارو از کنترل خارج شده است
محمدبیگی: بدون حمایت از شرکتهای داروسازی نباید منتظر اعجاز در تولید دارو بود
میرمحمدی: نبود نظارت کامل باعث شکست طرح دارویاری میشود
حسینی: گرانی و کمبود دارو مردم را رنج میدهد
یوسفی: آقای عیناللهی از مردم عذرخواهی کنید
در ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی نحوه مدیریت زنجیره تأمین و توزیع دارو و علل کمبودهای اخیر در کشور رئیس مجلس خطاب به وزیر بهداشت اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و بررسیهای انجام شده حاکی از این است که مشکلاتی در هماهنگی بین دستگاهها وجود دارد.
ناطقین مجلس
حسینی: نباید هر اعتراض بحق را اقدام علیه امنیت ملی تلقی کنیم
نادران: در کلانشهر تهران انتخابات به قمار تبدیل شده است/ نظام دوپایه در کشور کارآمدی ندارد
نادری: آقای رئیس جمهور با عمل به شعارهایتان همچنان سید محرومان بمانید
***
در ادامه جلسه علنی نوبت صبح، مجتبی رضاخواه سوال خود و تعداد دیگری از نمایندگان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره علت کاهش شدید سرعت اینترنت در ماههای اخیر و اقدامات انجام شده برای توسعه شبکه ملی اطلاعات را مطرح کرد و از وزیر خواست که ظرف ۳ ماه مشکلات کسبوکارهای اینترنتی را رفع کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در صحن علنی مجلس حاضر شده بود در پاسخ به این سوال گفت: بیش از دو میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفتهاند و تا پایان سال این رقم دو برابر خواهد شد. برای سال آینده نیز هفت میلیون خانوار پیش بینی شده است و برای سال ۱۴۰۳، هشت میلیون خانوار در نظر گرفته شده است. تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون خانوار و کسب و کار تحت پوشش فیبر نوری قرار میگیرد. ما در تلاش هستیم تا مردم طعم سرعت بالای اینترنت را در آینده نزدیک بکشند.
رئیس مجلس در جریان بررسی سوال تعدادی از نمایندگان از عیسی زارع پور پیرامون اقدامات انجام شده برای توسعه شبکه ملی اطلاعات، تاکید کرد که امروز مردم، مجلس شورای اسلامی و دولت مهمترین توقع و خواستهشان این است که یک پلتفرم در حوزه شبکههای اجتماعی داشته باشیم که پرسرعت و ارزانقیمت و با کیفیت باشد. بحث هزینه اینترنت حائز اهمیت است. امروز در حوزه شبکه داخلی گاهی قیمتها سوالبرانگیز است. ما باید مزیتهایی را ایجاد کنیم که کسب و کارها تشویق به حضور در پلتفرمهای داخلی شود.
قالیباف افزود: قطعا انتقال کاربران و کسب و کارها از یک پلتفرم خارجی به داخلی با کار دستوری امکان پذیر نیست و باید با انجام تسهیلگری و ایجاد انگیزه بستر این انتقال را فراهم کنیم.
پس از استماع پاسخها و اظهارات عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صحن مجلس، رضاخواه به صورت مشروط از این پاسخها قانع شد و گفت: به شرط آن که آقای وزیر ظرف ۳ ماه مشکلات کسب و کارها را رفع کند و در واقع شرایطی را فراهم کند که ضمن تقویت شبکه ملی اطلاعات امکان فعالیت کسب و کارهای داخلی در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی تسهیل شود، قانع میشوم.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
مرادیان: از بیانیه مجلس قاطعانه حمایت میکنیم
صباغیان: آقای وزیر ارتباطات اعصاب مردم را خرد می کنید
زاهدی: کمبود دارو مردم را در صف عمل های جراحی گذاشته است
بهرزوی فر: مادامی که تعارض منافع وجود دارد مشکل دارو حل نمیشود
مبلغی: نیاز امروز جامعه وحدت و همدلی است
صفری: این شیوه کار کردن و برخورد با مسائل مشکلی را حل نمیکند
راستینه: موانع از مسیر اجرای قانون حمایت از خانواده برداشته شود
نماینده بابل: قرارگاهی جهت رصد همه اقدامات در حال انجام دشمن شکل بگیرد
اسماعیلی: وزارت کشاورزی برای خرید محصولات کشاورزی تضمین دهد
سلیمی: بورس را از مدیریت عشقی خارج کنید
فلاحی: ریزعلیهای زیادی مشعل به دست در مسیر حرکت قطار دولت هشدار میدهند
رضایی: هم معترض و هم مخاطب اعتراض باید بصیر باشند
بدری: بستری برای بیان اعتراضات مسالمت آمیز مردم فراهم شود
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس: وزارت جهاد کشاورزی مجدداً مرتکب اشتباه شد
نماینده رودبار: در کشور اتفاقی نیفتاده که قیمت ارز هر روز افزایش مییابد
***
در جریان جلسه علنی، علی نیکزاد نایب رئیس مجلس خطاب به نمایندگان با تاکید بر اینکه هرگونه اقدام علیه نظام اسلامی از طرف شیعه و سنی پذیرفتنی نیست، گفت: انتظار می رود نمایندگان در صحبت های خود در مسیر تبعیت از دستورات رهبری و ایجاد وحدت در کشور گام بردارند.
پس از بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، نمایندگان در نهایت با انجام این تحقیق و تفحص مخالفت کردند.
محمد رشیدی عضو هیات رئیسه مجلس هم سوال تعدادی از نمایندگان از وزیر اطلاعات پیرامون علت ضعف رصد اطلاعاتی حوادث را اعلام وصول کرد و سیدمحسن دهنوی هم تذکرات کتبی نوبت صبح و عصر نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
انتهای پیام
نظرات