به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، سطح گلوکز روده، شاخص اصلی سلامت کلی دستگاه گوارش است و اندازهگیری آن در حال حاضر با قرار دادن کاتتر در گلوی بیمار انجام میگیرد اما شاید به زودی یک قرص هوشمند بتواند این کار را بسیار سادهتر انجام دهد.
این قرص که در حال حاضر در "دانشگاه کالیفرنیا، سندیگو"(UCSD) در مرحله توسعه به سر میبرد، اساسا یک حسگر زیستی است که در یک پوسته پلیمری چاپ سهبعدی قرار دارد. این قرص پس از مصرف، سطح گلوکز را به طور مداوم در روده کوچک اندازهگیری میکند و همان گلوکز را به عنوان سوخت به کار میبرد.
این قرص در فواصل زمانی منظم، خوانشهای خود را با استفاده از روشی به نام ارتباط مغناطیسی بدن انسان به صورت بیسیم انتقال میدهد. به طور خلاصه، این کار شامل ارسال پالسهای مغناطیسی بسیار کمتوان به بافت بدن بیمار است که از طریق یک دستگاه که در قسمت بیرونی بدن قرار میگیرد، شناسایی و رمزگشایی میشوند.
در آزمایشهایی که روی خوکها انجام شدند، این قرص با موفقیت توانست سطح گلوکز را در روده کوچک به مدت ۱۴ ساعت کنترل کند. این قرص طی روند آزمایش، دادهها را هر پنج ثانیه و به مدت دو تا پنج ساعت ارسال کرد و در نهایت با مدفوع دفع شد.
قرص باید پیش از آزمایش روی انسان، کمی کوچکتر شود. ابعاد قرص در حال حاضر ۲.۶ سانتیمتر طول و ۹ میلیمتر عرض است. همچنین، باید حسگرهای بیشتری به آن اضافه شوند.
"ارنستو د لا پاز آندرس"(Ernesto De La Paz Andres)، دانشجوی فارغالتحصیل مهندسی نانو و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: با توجه به اینکه دستگاه گوارش دارای تغییرات پویایی در سطح پیاچ، دما و غلظت اکسیژن است، نیاز به ادغام روشهای حسی اضافی برای توضیح دادن این تفاوتها پیشبینی میشود.
این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات