شیرین صور اسرافیل، امروز(دوشنبه، ۲۸ آذر) در نخستین دوره نکوداشت پژوهشگران حوزه کاشان شناسی، اظهار کرد: فرش و هنرمندان آن هزاران سال بار عظیم و باشکوه فرهنگ کشور را به دوش کشیدهاند در حالی که نامی از آنها در جایی نیست.
وی افزود: فرش نعمت بسیار با ارزشی است که کمتر شناخته و ارج گذاشته شده است و در طول ۴۰۰ سال گذشته که فرش ایران در اوج شکوفایی بود و حتی اکنون که این سرزمین انبوه بافندگان و قالیبافان را داشته و دارد، نامی باقی نمانده است.
به گزارش ایسنا، نویسنده و پژوهشگر فرش دستباف ایران، تصریح کرد: مسائلی که در تاریخ، فرهنگ و آزادگی این هنر نهفته است، انسان را به حیرت وادار میکند. حتی زمانی که مغول و تیمور و دیگر غارتگران بزرگ آمدند و این سرزمین را با خاک یکسان کردند، فرش، تنها حرفه مهم و پایدار بود که در زیرزمین خانهها بافته شد و علاوه بر اداره زندگی، اقتصاد کشور را کمک کرد.
صوراسرافیل، با تقدیر از برگزار کنندگان آیین نکوداشت تأکید کرد: جایزه این آیین تجلیل را به طبقه محروم و گمنام فرش تقدیم میکنیم و امیدوارم این قشر از جامعه به جایگاه شایسته خود برسند.
وی گفت: رسالت مهم خود را شناسایی افراد گمنام و محروم حوزه فرش میدانم و هدف و آرزوی من همواره از طریق تألیفات، معرفی جامعه زحمتکش و پشتیبان فرش به ویژه ۳۰ حرفه وابسته و تولیدکنندگان آن بوده است.
نویسنده و پژوهشگر فرش دستباف ایران، افزود: در تمام این سالها سعی کردهام تا آنجا که میتوانم انبوه طراحان، بافندگان و سایر افراد را معرفی و این حوزه را از گمنامی رها کنم.
انتهای پیام
نظرات