• یکشنبه / ۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۶:۲۵
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401100402230
  • منبع : نمایندگی قزوین

بانک‌های قزوین در سال ۱۴۰۰ چقدر تسهیلات اشتغال داده‌اند؟

بانک‌های قزوین در سال ۱۴۰۰ چقدر تسهیلات اشتغال داده‌اند؟

ایسنا/قزوین مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین گفت: در مجموع از منابع استانی برای ۶۱۸ طرح با ارزش ۷۶۴ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت انجام شده است؛ نسبت تسهیلات پرداختی به اعتبارات ابلاغی استان ۸۵.۳ درصد است و حدود ۱۷۰ میلیارد تومان از منابع سال ۱۴۰۰ در بانک‌ها باقی مانده و پرداخت نشده است لذا از مدیران بانکی می‌خواهیم توجه بیشتری داشته باشند و پرداخت‌ها را انجام دهند.

امیر خلیلی‌خواه در کارگروه اقتصادی، اشتغال وسرمایه‌گذاری استان قزوین که یکشنبه ۴ دی در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: در اجرای بند «الف» تبرصه ۱۸ قانون بودجه دستگاه‌های اجرایی موظف به پرداخت تسهیلات هستند؛ تا این لحظه از ۱۰ دستگاه اجرایی که قرار بود برنامه کاری خود را ارائه دهند تنها ۵ دستگاه اجرایی شامل وزارت‌خانه‌های میراث فرهنگی، راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری و وزارت صمت اطلاعات خود را دادند و دستگاه‌هایی نظیر جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهزیستی و کمیته امداد برنامه‌های کاری خود را برای سال ۱۴۰۱ ارائه نکردند بر همین اساس تا این لحظه اعتبارات ابلاغی تبصره ۱۸ برای سال ۱۴۰۱ ابلاغ نشده است چون ۵ دستگاه اطلاعات خود را ارائه نکردند.

وی افزود: تعدادی از مؤسسات عامل امسال تغییر کردند و تا این لحظه با بانک‌های کشاورزی، ملی، ملت، توسعه صادرات، تجارت، رفاه، صنعت و معدن و توسعه تعاون، مسکن و آینده قرارداد عاملیت منعقد شده است که در سال جاری از محل منابع بودجه ۱۴۰۱ به آن‌ها اعتبار اختصاص پیدا خواهد کرد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین تشریح کرد: نرخ تسهیلات در سال ۱۴۰۰ با توجه به توافق دستگاه اجرایی و بانک عامل متفاوت بود، یعنی ممکن بود برخی از دستگاه‌ها نرخ‌هایی پایین‌تر و برخی نرخ‌های بالاتری داشته باشند. امسال نرخ تسهیلات ثابت خواهد بود، برای سرمایه ثابت در مناطق برخوردار ۱۴ درصد و برای مناطق غیربرخوردار ۱۲ درصد است، برای سرمایه در گردش در مناطق برخوردار ۱۶ درصد و غیربرخوردار ۱۴ درصد است.

وی بیان کرد: یکی از اختلافات سال جاری نسبت به ۱۴۰۰ این است که با توجه به توافق انجام شده ممکن بود نسبت آورده دولت از محل منابع موجود و سیستم بانکی و بانک عامل متفاوت باشند که امسال این نسبت یک به ۲ است، یعنی یک سهم را دولت و ۲ سهم هم بانک عامل موظف به پرداخت است. در سال ۱۴۰۱ اولویت استان برای طرح‌های نیمه‌تمام و با اولویت پیشران‌ها، شرکت‌های صادرات‌محور و دانش‌بنیان است.

خلیلی‌خواه خاطرنشان کرد: از کل منابع ۱۴۰۱ میزان ۳۰ درصد برای سرمایه در گردش و ۷۰ درصد صرف سرمایه ثابت خواهد شد و اولویت را به سرمایه ثابت دادند چون در سال ۱۴۰۰ بیشتر سرمایه در گردش بود و رصد سرمایه ثابت راحت‌تر از سرمایه در گردش است.

وی تصریح کرد: در رابطه با عملکرد ۱۴۰۰ باید بگوییم که ۱۳۵۶ طرح را با ارزش ۲۶۸۰ میلیارد تومان مصوب کردیم، تا این لحظه ۶۴۰ طرح به ارزش ۸۳۵ میلیارد تومان منجر به پرداخت تسهیلات شده است که این رقم حدود ۹۳ درصد است اما به نسبت ابلاغ استان ۸۵.۳ درصد است چون بخشی از این پرداخت‌ها مربوط به بانک‌هایی است که به صورت شناور هستند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین اظهار کرد: بانک‌های کشاورزی با ۳۲۱ میلیارد تومان منابع ۷۱ طرح به ارزش ۲۶۷ میلیارد تومان پرداخت کرده که ۸۳.۳ درصد پیشرفت داشته و ۵۳.۸ میلیارد تومان مانده اعتبار سال ۱۴۰۰ است. بانک توسعه تعاون ۱۲۲ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی داشته و ۲۵ طرح به ارزش ۹۷ میلیارد تومان پرداخت کرده که نسبت تسهیلات پرداختی این بانک ۷۹.۴ درصد است و ۲۵ میلیارد تومان هم باید تسهیلات پرداخت کند.

وی افزود: صندوق کارآفرینی امید ۱۱۱ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی داشته که ۳۶۶ طرح به ارزش ۸۰ میلیارد پرداخت کرده است؛ نسبت تسهیلات پرداختی این بانک ۷۱.۸ درصد و اعتبار باقی مانده ۳۰ میلیارد تومان است.

خلیلی‌خواه ادامه داد: بانک صنعت و معدن در سال گذشته در ابتدای دوره ۱۳ طرح را پرداخت کرده و ۱۶۲ میلیارد تومان منابع داشته که ۲۰۲ میلیارد تومان پرداخت کرده است؛ نسبت تسهیلات پرداختی این بانک ۱۲۴ درصد بوده و منابعی برای پرداخت نمانده است.

وی گفت: اعتبار بانک ملی هر چند دیر ابلاغ شد اما ۱۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان منابع داشت که به ۷۵ طرح با ارزش ۱۶ میلیارد تومان پرداخت کرد که ۹۸.۷ درصد پیشرفت در پرداخت داشت و ۲۲۰ میلیون تومان باقی مانده اعتبار آنان است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین اعلام کرد: بانک مسکن ۹۰ میلیارد تومان منابع داشت که ۶۰ طرح را به ارزش ۶۹ میلیارد تومان پرداخت کرد؛ نسبت تسهیلات پرداختی این بانک ۷۶.۸ درصد بود و ۲۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان باقی مانده است.

وی تصریح کرد: بانک تجارت ۷۱.۵ میلیارد تومان منابع ابلاغی داشت که ۸ طرح را به ارزش ۳۲ میلیارد تومان پرداخت کرد و نسبت تسهیلات پرداختی این بانک ۴۴.۸ درصد بود و ۳۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان باقی مانده اعتبار آنان است.

خلیلی‌خواه اشاره کرد: بانک‌هایی که دارای اعتبارات استانی بودند ۸۹۵ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی داشتند، علت کاهش آن به نسبت ۹۱۱ میلیارد تومان این بود که بانک ملی حدود ۱۱ میلیارد تومان را بانک مرکزی از سهم استان کاهش داد و برای بانک توسعه تعاون هم ۵.۲ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد که مجموعاً میزان اعتبار به ۸۹۵ میلیارد تومان رسید.

وی اعلام کرد: در مجموع از منابع استانی برای ۶۱۸ طرح با ارزش ۷۶۴ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت انجام شده است؛ نسبت تسهیلات پرداختی به اعتبارات ابلاغی استان ۸۵.۳ درصد است و حدود ۱۷۰ میلیارد تومان از منابع سال ۱۴۰۰ در بانک‌ها باقی مانده و پرداخت نشده است لذا از مدیران بانکی می‌خواهیم توجه بیشتری داشته باشند و پرداخت‌ها را انجام دهند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین متذکر شد: بانک‌های ملت، آینده و ملی بخشی را به‌صورت شناور و مازاد منابع پیگیری کردند؛ بر این اساس بانک ملت ۶ طرح را به ارزش ۶۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، بانک آینده ۷ طرح را به ارزش ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و بانک ملی علاوه بر منابع پیش‌بینی شده ۹ طرح را به ارزش ۹۰۰ میلیون تومان پرداخت کردند.

وی با اشاره به حوزه انرژی بیان کرد: در حوزه نفت علی‌رغم اینکه سه طرح را در حوزه جایگاه‌های سوخت تعریف کردیم متأسفانه از پرداخت تسهیلات منع شدند چون در برنامه‌های وزارت نفت نبود و قبول نکردند، منابع پیش‌بینی شده در حوزه نفت برای برقی کردن چاه‌ها است. متأسفانه متقاضی در این حوزه معرفی نشده است.

خلیلی‌خواه یادآور شد: دولت هدفمند کردن یارانه آرد و نان را در دستور بررسی دارد و در مرحله اجرای فاز دوم این موضوع هستیم، بهتر است ساماندهی افرادی که به صورت خانگی پخت و از سهمیه استفاده می‌کنند جزو برنامه‌های استان باشد، این مشاغل را برای دریافت تسهیلات معرفی کنند چون در تبصره ۱۶ و ۱۸ آمادگی لازم را داریم تا از محل تسهیلات مربوطه به اینگونه مشاغل پرداخت داشته باشند.

اشتغال‌زایی ۱۶۰۰ نفری با راه‌اندازی واحد کاشی و سرامیک در بوئین‌زهرا

عزیزالله افضلی، رئیس سازمان صمت استان قزوین نیز در این جلسه اظهار کرد: طرح یکی از سرمایه‌گذاران در کمیته سرمایه‌گذاری و اشتغال مورد ارزیابی قرار گرفت، وی درخواست ۳۵ هکتار زمین برای استقرار واحدش در منطقه بوئین‌زهرا داشت، این واحد تولید کاشی و سرامیک برای ۱۶۰۰ نفر اشتغال‌زایی خواهد داشت.

وی افزود: آب مصرفی حدود ۲۴۰ هزار مترمکعب در سال، گاز مصرفی ۸۴ میلیون مترمکعب در سال و مصرف برق ۴.۹ مگاوات است. سرمایه ثابت کل طرح ۴۲ هزار میلیارد ریال و سرمایه در گردش هم ۳۴۱۷ میلیارد ریال برآورده شده است. تکنولوژی ماشین‌آلات این واحد تولیدی ساخت کشور ایتالیاست و ارزش کل ۸۳ میلیون یورو است.

رئیس سازمان صمت استان قزوین خاطرنشان کرد: بنای مورد مورد نیاز ۸۸ هزار و ۵۰۰ متر مربع است که بر اساس دستور استاندار برای ۲۰ هکتار جواز تأسیس صادر شده است. این سرمایه گذار برای دریافت ۳۵ هکتار درخواست دارد تا بخشی به عنوان انبار لحاظ شود، در حال حاضر معاونت بازرگانی سازمان صمت در حال پیگیریست چون سقف مجاز استان ۲ هکتار است؛ برای ۵ هکتار باقی مانده هم بایستی متقاضی، طرح بیاورد و هنوز آن را نیاورده که ما زمین را الحاق کنیم.

وی بیان کرد: استعلام تأمین آب به منابع آب استان ارسال شده است و پاسخ آن را هم دریافت کردیم، این واحد کاشی، سرامیک و اسلپ تولید خواهد کرد که هم ارزش افزوده ویژه‌ای دارد و هم در بخش صادرات برای منطقه خیلی مؤثر خواهد بود.

افضلی اشاره کرد: سرمایه‌گذاران به کارگروه‌های مربوطه دعوت و مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرند اما گاهی برخی از مسئولان در مراحل پایانی با طرح‌ها مخالفت می‌کنند که این امر موجب دلسرد شدن سرمایه‌گذاران می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha