• دوشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403090502841
  • خبرنگار : 71956

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی:

حرکت به سمت بانکداری هوشمند انکار ناپذیر است

حرکت به سمت بانکداری هوشمند انکار ناپذیر است

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در تشریح محورهای همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت گفت: امروز حرکت به سمت بانکداری هوشمند انکار ناپذیر است.

به گزارش ایسنا، کوروش پرویزیان در افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت که با عنوان زیست بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه در حال برگزاری است، گفت: امروز انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۸، صنعت بانکی به تنهایی بیش از ۲۰ درصد از کل هزینه‌ جهانی در حوزه هوش مصنوعی را به خود اختصاص دهد. با این وجود اهمیت تبدیل داده به ارزش از طریق فناوری هوش مصنوعی و یا همان خلق ارزش در نسل چهارم بانکداری، مستلزم شکل‌گیری نوعی از «نگرش اکوسیستمی» در صنعت بانکداری است. 

وی افزود: در نتیجه نقش زیست‌بوم‌ها در تحول دیجیتال و حرکت به سمت بانکداری هوشمند انکارناپذیر و فراهم کردن زمینه برقراری تعامل سازنده میان بازیگران مختلف زیست‌بوم مولفه‌ای ضروری و قطعی است. نگرش اکوسیستمی، بانک‌ها را در سطحی فراتر از یک کسب‌وکار انفرادی و در قالب عضوی از یک شبکه به‌هم‌پیوسته از بازیگران مرتبط در نظر می‌گیرد. در این نگرش اعتقاد بر این است که عملکرد هریک از اعضا بر سرنوشت کل زیست‌بوم اثر دارد و این مفهوم در حوزه بانکداری و خدمات مالی به پدیده مهمی تبدیل شده است.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی اذامه داد: تعامل هوش مصنوعی و نظارت بانکی از دو دیدگاه مختلف قابل بررسی است. دیدگاه اول، کاربرد فناوری‌های داده محور در زمینه تقویت و کارایی سیستم‌های نظارت بانکی است. دیدگاه دوم، مسئله ریسک‌ها و مخاطراتی است که در نتیجه استفاده از فنآوری‌ هوش مصنوعی در صنعت خدمات مالی و بانکی امکان ظهور و بروز دارد. 

پرویزیان اظهار کرد: در سال‌های اخیر اقدامات رو به رشدی در حوزه بسترسازی و فراهم آوردن زیرساخت‌های قانونی در توسعه هوش مصنوعی و بانکداری هوشمند انجام شده است که تصویب سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران در خرداد ماه امسال توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و به دنبال آن مصوبه تاسیس مرکز هوش مصنوعی شبکه بانکی با هدف پیاده‌سازی راهکارهای هوش مصنوعی در صنعت بانکداری بخشی از این تلاش‌ها در حوزه قانونی محسوب می‌شود.

وی افزود: طبق بند الف ماده ۴ قانون جدید بانک مرکزی، تنظیم گری در حوزه رمزپول‌ها و نظارت بر مبادله آنها در چهارچوب قوانین مربوط نیز به عنوان یکی وظیفه بر عهده نهاد ناظر قرار داده شده است. لذا با توجه به تاکید مقام ناظر بر رفع خلأهای قانونی در حوزه رمزپول‌ها و دارایی‌های دیجیتال، یکی از محورهای کلیدی همایش امسال است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha