به گزارش ایسنا، روزنامه همدلی نوشت: تندروهای جریان اصولگرایی که اکنون خود تبدیل به جریانی پرفشار و پرهیاهو در فضای سیاسی کشور شدهاند و جریان متبوع خود (یعنی اصولگرایی) را به حاشیه بردهاند، روزگاری یک اشاره از آیتالله جنتی یا مصباح یزدی در حمایت از محمود احمدی نژاد را تا حد اصلی از قانون اساسی یا فتوایی از مراجع بزرگ بالا می بردند تا دیگران را به پیروی از احمدینژاد قانع کنند. این طیف اما اکنون اشارههای صریح از دفتر رهبری مبنی بر به صلاح نبودن برخی از تحرکات را نشنیده میگیرند تا یا به هدف خود برسند و یا اگر نمی رسند، هزینه آن را به پای نظام بنویسند. درست شبیه به احمدینژاد میخواهند از پشت بلندگو و صراحتا به آنها تذکر داده شود.
تجاهل به شیوه مخالفان دولت
در ماجرای برخورد این گروه با دولت پزشکیان، ظاهرا کمر به آزار و اذیت و اگر شد سقوط این دولت بستهاند. در هنگام دادن رای اعتماد بسیار تلاش کرده بودند که برخی از وزرای پیشنهادی پزشکیان -که بیشترین نزدیکی را به شعارهای رئیس جمهور و بدنه اجتماعیاش داشتند- را از حضور در دولت محروم کنند، که سخنان حساب شده پزشکیان و اعلام موافقت رهبری با این وزرا – که افراطیون مخالفت با آنان را پیروی از رهبری میدانستند – نقشه آنان را بر آب کرد و نمایندگان مجلس قانع شدند که به این وزرا رای اعتماد دهند.
اکنون و در ماجرای محمدجواد ظریف و قانون مشاغل حساس با وجود آنکه این گروه میدانند ظریف با درخواست پزشکیان و آنچنان که خود ظریف روایت کرده با«رایزنیهای مدبرانه» او - که مشخص است با کجا انجام شده – در معاونت ریاست جمهوری حضور پیدا کرده است، با پیش کشیدن قانون مشاغل خاص تلاش کردهاند که او را از دولت جدا کنند. در حقیت خود را به نشنیدن و تجاهل زدهاند.
کارزار علیه ظریف، پزشکیان و قالیباف
این گروه در روزهای گذشته تحرکات خود را حول برکناری محمد جواد ظریف ساماندهی کردند. از جمله پیش از بررسی یک فوریت لایحه اصلاح قانون مشاغل حساس که دولت به مجلس تقدیم کرده بود واز سوی نمایندگان رد شد، این گروه تلاش کردند تا با ایراد اتهاماتی به ظریف نمایندگان را دیگر را با خود همراه کنند. یکی از این اقدامات ارسال پیامکهایی حاوی اتهام خیانت وجاسوسی درباره ظریف، پزشکیان والبته رئیس مجلس (به خاطر همراهی با دولت) به نمایندگان دیگر بود. چند روز پیش بود که این موضوع در مجلس مطرح شد. مجتبی زارعی؛ نماینده مجلس در جلسه علنی روز چهارشنبه ۳۰ آبان مجلس در تذکری گفت:«سخنی با ستاد مرکزی پیامک سازان علیه نمایندگان مجلس، رئیس مجلس و نیروهای مسلح دارم؛ میگویند نیروهای مسلح هرچه زودتر اسرائیل را با خاک یکسان کند، ظریف جاسوس است و مجلس و رئیس مجلس در حال خیانتند و باید هرچه زودتر رئیس جمهور را به قوه قضاییه معرفی کنند.» به روایت ایسنا، او افزود:«در جواب به این پیامک سازان میگوییم، آفرین به غیرتتان علیه باند تبهکار اسرائیل اما نیروهای مسلح نه تابع پیامک شما بلکه تابع فرمانده کل قوای حکیم هستند و بنا دارند نه تعلل کنند نه شتاب زدگی و ضمنا قصد دارند دشمن را در اصلاح خطای محاسباتیاش هم شیرفهم کنند.»
نماینده تهران در ادامه بیان کرد:« اطلاق جاسوسی و خیانت به دولتمردان اسبق با پیامک ممکن نیست بلکه در صلاحیت دستگاههای رسمی امنیتی و اطلاعاتی در جمهوری اسلامی است؛ ای برادران، فلسفه سیاسی ظریف ناکارآمد و معیوب است اما اشکال فلسفه سیاسی ظریف با خیانت و جاسوسی متفاوت است.» موضعی که البته واکنش نایب رئیس مجلس را برانگیخت. او که ریاست جلسه را برعهده داشت، تصریح کرد:« ما نه رئیس مجلس، نه رئیس جمهور و نه مسئولان دیگر کشور را خیانت کار نمیدانیم که اگر بدانیم، حتماً پای آن ایستاده و آنان را از اریکه قدرت پایین میآوریم.»
نقل قول از رهبری
عزم جزم این گروه برای برکناری ظریف از طریق مخالفت با لایحه اصلاحی قانون مشاغل حساس از طرف دولت، معاون حقوقی رئیس جمهور را بر آن داشت که تا در اظهار نظری صریح بگوید:« رهبر معظم انقلاب شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم، نظر من را در مجلس شورای اسلامی اعلام کنید تا این قانون مانع استفاده از نیروها در مشاغل مختلف نشود.»
تایید نقل قول از رهبری
آگاهان فضای سیاسی ایران میدانند که این نقل قول با این صراحت نمیتواند دروغ باشد. با این همه پس از این نقل قول نیز بر طبل مخالفت خود با اصلاح این قانون کوبیدند تا این که یک عضو عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، با علم به این که این گروه همچنان با اصلاح این قانون مخالفت خواهند کرد، این نقل قول انصاری را تایید کرد. مهدی فضائلی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت:« مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور بیان کرد که رهبر معظم انقلاب به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم.» عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبری افزود:« این، نقلی صحیح و مربوط به حدود دو ماه قبل است و معظم له در پی درخواست نظر نسبت به اصلاح قانون درباره تابعیتهای غیر قهری فرمودهاند که مخالفند.»
قالیباف هم تایید کرد
حواشی مربوط به این ماجرا، روز گذشته رئیس مجلس را نیز بر آن داشت تا این تاییدیه را نیز تایید کند. روز گذشته محمدباقر قالیباف که ریاست مجلس را بر عهده دارد ، در این باره گفت:« باید تاکید کنم، موضوعی که آقای فضائلی توییت کرده بودند، بنده از قبل در جریان آن بودم لذا بحث، بحث درستی است و بنده پس از رایگیری این موضوع در مجلس به آن اشاره کردم که این موضوع به کمیسیون ارجاع و دنبال خواهد شد.»
رهبری باید با شما هماهنگ باشد؟
این موضوع سبب شد تا روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس خطاب به حمید رسایی -که در روزهای گذشته نمایندگی این گروه را در فضای سیاسی برعهده گرفته وحملات تند وتیز واتهاماتی را متوجه ظریف کرده بود – انتقادات تندی را بر زبان بیاورد.
نماینده ازنا و درود خطاب به رسایی گفت:« امروز متاسفانه یک شائبه غلطی وجود دارد مبنی بر آنکه بعضی از گروه ها از رهبری عبور میکنند؛ خدای ناخواسته این شبهه غلط را با لجبازی تشدید نکنیم.» روح الله لک علی آبادی، در تذکری خطاب به رسایی گفت:« امروز نظر حضرت آقا برای همه روشن ومبرهن است، فکر میکردم که دیگه جای هیچ ان قلتی وجود نداشته باشد چرا که رهبری میفرمایند با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری موافق هستم.» وی ادامه داد:« متاسفانه باز هم آقای رسایی انقلت وارد کرده و میگوید اصلا تابعیت قهری در عالم وجود ندارد. نمیشود هر جا که ما حرف رهبر انقلاب به مذاقمان خوش نمیآید تفسیر به رای کنیم. معلوم نیست نیروهای انقلاب باید خودشان را با حضرت آقا هماهنگ کنند یا ایشان با نیروها. این تذهبون؟»
این هم از پشت بلندگو
«یک نفری، یک آقایی آمده پیش من، من هم به ملاحظه صلاح حال خود آن شخص و صلاح حال کشور به ایشان گفتم که شما در فلان قضیه شرکت نکنید. نگفتیم هم شرکت نکنید، گفتیم صلاح نمیدانیم ما که شما شرکت کنید ... یکی بگوید فلانی گفته، یکی بگوید نگفته، یکی بگوید چرا پشت بلندگو نگفته؟ خب حالا این هم پشت بلندگو...»
این جملات رهبر انقلاب است که هشت سال پیش در بحبوحه مقدمات برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ در جلسه درس خارج فقه گفته شد. این سخنان آن روزها در واکنش به زمزمههایی بود یکی از نزدیکان محمود احمدینژاد و سپس یکی از روزنامهنگاران اصولگرا در فضای مجازی و حقیقی با این مضمون که «مقام معظم رهبری، احمدینژاد را از حضور در انتخابات نهی کرده است» بیان شد. این صراحت در پاسخ ابهاماتی که احمدی نژاد ودوستانش در ماجرای نهی رهبری از حضور او در انتخابات ایجاده کرده بودند. احمدینژاد البته نشان داد که اگر از پشت بلندگو هم گفته شود، توجهی نخواهد کرد. چنانکه او در آن انتخابات بیتوجه به این نهی ثبت نام کرد والبته ردصلاحیت نیز شد.
به نظر میرسد که این روزها رفتار جبهه پایداری که مشی و سلوک احمدینژاد را در فضای سیاسی پیگیری میکنند، سبب شده که اشخاص متعددی از جناحهای مختلف روی موافقت رهبری با اصلاح این طرح، این همه تاکید میکنند و امیدوارند که این گروه با گردن نهادن به این توصیه راه خود را در این مقوله از احمدینژاد جداکنند.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام
نظرات