• شنبه / ۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401110100435

یک مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطرح کرد:

حدود نیمی از زنان در دوران بارداری دچار اضافه وزن می‌شوند

حدود نیمی از زنان در دوران بارداری دچار اضافه وزن می‌شوند

ایسنا/فارس رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیش از ۵۰ درصد از زنان در دوران بارداری دچار اضافه وزن می‌شوند که عامل اصلی چاقی در دوران پس از بارداری نیز محسوب می‌شود.

مریم مهارت شنبه یکم بهمن ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرد: مادران باردار دچار چاقی نسبت به زنان باردار معمولی بیشتر در معرض خطر سقط جنین قرار دارند.

او ادامه داد: همچنین چاقی و اضافه وزن مادر باردار با مشکلات عمده سلامتی همچون دیابت حاملگی، پره اکلامپسی یا فشار خون بسیار بالا، آپنه خواب و بروز نقایص مادرزادی در نوزاد (از جمله اختلالات قلبی و نقص لوله عصبی) همراه است. از طرفی ابتلای مادر باردار چاق به دیابت بارداری ممکن است نوزاد را در بزرگسالی در معرض خطر بالای ابتلا به دیابت نوع دو قرار دهد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه مادران باردار دچار چاقی نیز نیاز به افزایش وزن مطلوب دارند، تاکید کرد: استفاده از رژیم غذایی محدود برای کاهش وزن آنان توصیه نمی‌شود و باید با رعایت اصول تغذیه‌ای مناسب، به افزایش وزن مطلوب دست یابند.

مهارت تصریح کرد: برای کنترل افزایش وزن در مادران باردار مبتلا به چاقی و اضافه وزن، ضرورت دارد که از سرخ کردن غذاها پرهیز و چربی‌های اشباع شامل کره حیوانی، مارگارین، خامه، سرشیر، دنبه، پیه و جدا کردن چربی‌های قابل رویت گوشت قرمز و پوست مرغ قبل از طبخ آنها حذف شود.

او همچنین با تاکید بر خودداری از مصرف سس‌های چرب مانند مایونز و سس‌های مخصوص سالاد و استفاده از سس سالم (ماست کم چرب، کمی نمک، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج) به جای سس مایونز برای مادران باردار دارای اضافه وزن، تاکید کرد که از میوه‌ها و سبزی‌های تازه به جای شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده استفاده شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با تاکید بر پرهیز از مصرف کمپوت میوه، بیان کرد: در صورت تمایل به مصرف کمپوت میوه، بهتر است در منزل تهیه شود.همچنین مصرف روزانه سبزی خوردن، سبزی‌های محلی یا سالاد با استفاده از کاهو، کلم، گوجه فرنگی، خیار، هویج و فلفل دلمه ای سبز همراه با غذا فراموش نشود

مهارت، بر پرهیز از مصرف تنقلات غذایی کم ارزش که تنها حاوی چربی یا مواد قندی است و محدود کردن مصرف کله پاچه، دل، قلوه، زبان و مغز، سوسیس، کالباس و پیتزا و همچنین  مصرف دوغ کم نمک و بدون گاز تاکید کرد.

او مادران باردار چاق را به استفاده از خرما، کشمش یا توت خشک  (به مقدار کم)  به جای قندو شکر همراه با چای و استفاده از انواع حبوبات مانند عدس، لوبیا، ماش و باقلا همراه با غلات، به عنوان مثال به شکل عدس پلو، لوبیاپلو، عدسی با نان، خوراک لوبیا با نان و همچنین استفاده از خود میوه به جای آب میوه ترغیب کرد.

انتهای پیام


 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha