کامران اکبریشایگان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در جلسه شانزدهم بهمنماه شورای ثبت میراث ناملموس وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور اثر ناملموس پخت نان محلی کُلره(گرده محلی) روستای چشمه قنداب شهرستان اسدآباد را در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رساند.
وی با بیان اینکه این سومین اثر ناملموس شهرستان است که در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده، افزود: آش خیار اسدآباد در سال ۹۵ و بازی محلی دست چاله روستای وندرآباد در سال جاری دو اثر ناملموس شهرستان بوده که پیش از این در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده بود.
اکبریشایگان تصریح کرد: در آینده نزدیک هم پرونده هایی که برای حمام کمک سفلی، غذای محلی، دستکندهای روستای ترخین آباد، بازی های محلی روستاهای چشمه قنداب، وندرآباد و ملحمدره برای بررسی تشکیل و ارسال شده، در فهرست آثار ملموس و ناملموس کشور به ثبت خواهند رسید.
وی یادآور شد: بنای یادبود سیدجمال الدین اسدآبادی، تالاب پیرسلمان روستای لک لک، درخت های پیراسماعیل بالا و پایین روستای ترخین آباد و آش خیار و بازی دست چاله(دَسَ چالَ) وندرآباد را از جمله آثار ثبتی جدید این شهرستان میتوان برشمرد.
اکبریشایگان با تأکید بر اهمیت حفظ ارزشهای اجتماعی، سنتها، آداب و رسوم، روشها و جنبههای کارکردهای انسانی، مطرح کرد: برای پیگیری ثبت مراسم آئینی شهرستان در آثار ناملموس کشور معرفی این مراسم های آئینی از طریق مردم ضرورت دارد.
وی تأکید کرد: به منظور ثبت ملی مراسم های آئینی شهرستان چون حنابندان، روزعلفه، جشن خرمن، جشن شکرگزاری، پشم چینی گوسفندان، ترانه های قالی بافی، شب یلدا، مراسمهای خاص مذهبی و نوروزی، عید قربان، بازی های محلی و ... از مردم شهرستان می خواهیم این مراسم ها را به میراث فرهنگی برای اقدام و پیگیری برای ثبت در آثار ناملموس کشور معرفی کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اسدآباد در پایان از همکاری خوب دهیاری و شورای اسلامی روستای چشمه قنداب وندرآباد و مسئول ثبت استان تقدیر و قدردانی کرد.
انتهای پیام
نظرات