• سه‌شنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401120906837
  • خبرنگار : 99999

تلاش ناکام برای انزوا در قلب اروپا

تلاش ناکام برای انزوا در قلب اروپا

وزیرخارجه کشورمان در حالی در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو سخنرانی کرد که بنا به گفته شاهدان عینی و بر خلاف تبلیغات صورت گرفته در یک ماه اخیر این سخنرانی با حاشیه چندانی همراه نبود و حسین امیرعبداللهیان از طریق این تریبون به تشریح مواضع و برخی از تحولات اخیر در ایران پرداخت.

به گزارش ایسنا، در آذر ماه سال جاری به دنبال وقوع برخی از اعتراضات و تحولات داخلی در ایران ، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مصوبه ای  به تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی برای ثبت و گزارش آنچه که  موارد نقض حقوق‌بشر و سرکوب اعتراضات در ایران خوانده شد، رای داد. پس ازتصویب چنین مصوبه‌ای، مقامات جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام کردند که با این شورا همکاری نخواهند کرد  و در همین راستا اعلام شد که ایران خود یک «کمیته ملی تحقیق» متشکل از نمایندگان دستگاه‌های مرتبط دولتی و غیردولتی‌ در وزارت کشور تشکیل داده است که وظیفه دارد احقاق حقوق متضررین از حوادث و اغتشاشات اخیر را با جدیت پیگیری کند.

از حدود یک ماه پیش که نام وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی  ایران در لیست شرکت کنندگان در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مطرح شد برخی از مخالفان جمهوری اسلامی ایران  در عرصه فضای مجازی و همچنین حضور در رسانه های اصلی از هیات‌ها و شرکت‌کنندگان در این نشست خواستند که به حضور امیر عبداللهیان اعتراض و سالن اجلاس را موقع سخنرانی  ترک کنند . آنها همچنین ضمن  اقدام به برنامه ریزی جهت برگزاری تجمع در اعتراض به حضور امیر عبداللهیان در این نشست  از مقامات کشورهای غربی و اروپایی نیز خواستند که  از دیدار با وزیر امور خارجه  جمهوری اسلامی ایران در حاشیه این نشست خودداری کنند.

تلاش ناکام برای انزوا در قلب اروپا

در پی این فشارها و تبلیغات رسانه‌ای و  با توجه به این که سفر به سوییس اولین سفر امیر عبداللهیان به یک کشور غربی در طول ۶ ماه اخیر بود ، بعضا این تحلیل وجود  داشت که این سفر نیز  مانند سفر چندی پیش وی به ایتالیا برای شرکت در نشست گفت‌وگوی مدیترانه لغو شود ولی در نهایت امیر عبداللهیان در بعد از ظهر روز یکشنبه ۷ اسفندماه  در راس هیاتی راهی ژنو شد و ضمن سخنرانی در پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشرسازمان ملل با مقامات برخی از کشورهای شرکت کننده در این نشست از جمله  آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل ، ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در مقر اروپائی این سازمان در ژنو و وزیران امور خارجه برخی از کشورهای غربی از جمله  بلژیک، فنلاند، نروژ و کشورهایی همچنان ارمنستان و اندونزی دیدار کرد و این  احتمال می‌رود که امیر عبداللهیان در ادامه حضور خود در ژنو  و سخنرانی در نشست سالانه (۲۰۲۳) کنفرانس خلع سلاح، دیدارهای دو جانبه دیگری هم داشته باشد .

به گزارش ایسنا ، حسین امیر عبداللهیان در سخنرانی روز گذشته خود در پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر با بیان اینکه هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که در عملکرد حقوق بشری خود بی نقص است، اظهار کرد: نقش گروه‌های تروریستی ضد ایرانی در اغتشاشات اخیر ایران کاملا مشهود بود. برخی از کشورهای اروپایی در چارچوب معیارهای دوگانه و در «تروریسم شویی» (terrorism laundering) شرکت کردند، آنها تسهیلات مالی و لجستیکی قابل توجهی را در اختیار برخی از عناصر تروریست قرار دادند.

تلاش ناکام برای انزوا در قلب اروپا

این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران به تشکیل  کمیته ملی تحقیق در ایران در پی تحولات و اعتراضات اخیر در کشو اشاره کرد و گفت: کمیته ملی که برای تحقیق و رسیدگی به جنبه های مختلف اغتشاشات در جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده، موظف است ضمن شناسائی علل وقوع ناآرامی های اخیر، به راستی‌آزمایی ادعاها و اتهامات وارده علیه نیروهای تامین کننده نظم و امنیت عمومی و احراز و گزارش تقصیر و قصور احتمالی در این فرایند، جبران خسارات وارده به شهروندان و اموال و اماکن خصوصی و عمومی، بررسی وضعیت بازداشت شدگان، تعیین وضعیت جانباختگان و بررسی نقش عوامل خارجی مانند رسانه‌ها و فضای مجازی و کشورها در ایجاد و گسترش اغتشاشات، بپردازند. لازم به ذکر است که اکثریت افرادی که در جریان اغتشاشات دستگیرشدند، به استثنای کسانی که مرتکب جنایت شده بودند، مورد عفو قرار گرفته و اکنون آزاد هستند.

وی افزود : این کمیته ملی درحال انجام تحقیقات جامع در مورد اغتشاشات است و علل زمینه‌ای و عوامل مختلفی که به این وضعیت دامن زد را شناسایی، شکایات مردمی را دریافت و گزارش خود را برای پیگیری‌های لازم به مقامات مربوطه ارائه خواهد کرد.

تلاش ناکام برای انزوا در قلب اروپا

در جریان سخنرانی امیر عبداللهیان در این نشست تعدادی از گروه های حقوق بشری غیر دولتی سالن اجلاس را ترک کردند ولی ترک آنها برخلاف تبلیغات صورت گرفته و فشارهای وارد شده به هیات های شرکت کننده در این نشست ، باعث خالی شدن سالن برگزاری نشست و ایجاد اختلال در سخنرانی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نشد .

 به گزارش ایسنا از جمله دیدارهای جالب توجه روز گذشته امیر عبداللهیان با مقامات شرکت کننده در این نشست ، دیدار خانم حاجا لحبیب وزیر امور خارجه بلژیک با وی  بود.

خانم حاجا لحبیب، وزیر امور خارجه بلژیک که در ابتدای اعتراضات در ایران در پارلمان این کشور به همراه" دریا صفایی" نماینده ایرانی تبار پارلمان بلژیک و از حامیان قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی در اقدامی نمادین موهای خود را در حمایت از زنان ایران کوتاه کرده بود در جریان دیدار با وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر ضرورت ادامه گفت‌وگوهای دوجانبه بین دو کشور  در خصوص موضوعات مدنظر تهران و بروکسل ، افزود: گفت‌وگوهای دو کشور نباید تحت تاثیر مواضع و دیدگاه‌های برخی نمایندگان مجلس قرار گیرد.

همان طور که پیش بینی می‌شد یکی از محورهای رایزنی وزیران  امور خارجه دو کشور مسائل کنسولی و وضعیت زندانیان دو کشور در تهران و بروکسل از جمله "الیور وند کاستیل" تبعه بلژیکی زندانی در ایران و" اسد الله اسدی" دیپلمات بازداشت شده ایرانی  در این کشور اروپایی بود.

وزیر امور خارجه بلژیک پس از این دیدار در توییتی نوشت که الیور وند کاستیل باید بدون تاخیر به خانواده‌اش ملحق شود و  دستگیری وی که مدعی بود خودسرانه در شرایط غیرانسانی انجام شده باید پایان یابد.

بر اساس اعلام برخی از رسانه ها دیدار وزیر خارجه بلژیک با امیر عبداللهیان با انتقاد افرادی همچون مسیح علی‌نژاد یکی از چهره های مخالف جمهوری اسلامی  و دریا صفایی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک مواجه شده است و آنها در صفحه توییتر خود انتقاداتی را نسبت به حاجا لحبیب مطرح کرده اند .

دیدارها و رایزنی‌های  امیر عبداللهیان در سوییس با برخی از مقامات اروپایی و سازمان ملل در حالی انجام می‌شود که در هفته‌های اخیر برخی از چهرهای اپوزیسیون جمهوری اسلامی ایران که برخی از آنها از کم‌ترین جایگاهی در بین مردم ایران برخوردار نیستند در تورهای اروپایی خود و دیدارهایشان با برخی از مقامات اروپایی از جمله اعضای پارلمان کشورهای غربی  ، تلاش دارند که  آنها را برای اعمال فشار بیشتر بر روی جمهوری اسلامی ایران در قالب اعمال تحریم‌های گسترده‌تر از جمله تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متقاعد کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha