• یکشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401121410031
  • خبرنگار : 71402

ائتلاف ضد اردوغان کوتاه نمی‌آید

ائتلاف ضد اردوغان کوتاه نمی‌آید

پنج رهبر باقیمانده در یک ائتلاف اپوزیسیون در ترکیه، پس از انصراف یکی از اعضای اصلی به دلیل اختلاف‌نظر بر سر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ماه مه، تعهد خود را به اصول اولیه آن تجدید کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پنج عضو ائتلاف ضد رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری کنونی ترکیه پس از نشستی پنج‌ ساعته در بیانیه‌ای اعلام کردند: ائتلاف مصمم است در راستای اصول و اهداف اساسی خود به کار خود در همین راستا ادامه دهد.

پیدایش تفرقه علنی در میان ائتلاف احزاب اپوزیسیون ترکیه، روز جمعه پس از ماه‌ها زمزمه اختلاف‌ به وجود آمد و تحلیلگران از آن به عنوان ضربه‌ای به امیدها برای سرنگونی اردوغان که دو دهه است قدرت را در دست دارد، یاد کردند.

مرال آکشنر، رهبر حزب میانه‌رو ناسیونالیست موسوم به «خوب» که دومین حزب بزرگ این ائتلاف به شمار می‌رفت، روز جمعه خروج از این بلوک اپوزیسیون را اعلام کرد.

به گفته او، در جریان نشست اخیر برای تعیین نامزد ریاست جمهوری، پنج حزب ائتلاف کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب مردم جمهوری‌خواه را به عنوان نامزد خودشان معرفی کردند. آکشنر هم اعضای این ائتلاف را به تحت فشار گذاشتن حزبش و رد اراده مردمی متهم کرد و گفت که گزینه‌های ریاست جمهوری او، منصور یاواش و اکرم امام‌اوغلو هستند که به ترتیب شهردار آنکارا و استانبول از حزب مردم جمهوری‌خواه به شمار می‌روند.

حزب اپوزیسیون مردم جمهوری‌خواه، بزرگترین پایگاه رای‌دهنده را در این ائتلاف دارد. کمال قلیچداراوغلو می‌گوید که این ائتلاف جای بازی‌های سیاسی نیست و دیگر احزاب هم می‌توانند به این بلوک ملحق شوند.  

در همین حال رسانه دولتی تی‌آرتی هابر گزارش داد، اردوغان تاکید دارد که حزب حاکم عدالت و توسعه او و متحدش موسوم به حرکت ناسیونالیست به مسیر برنامه‌ریزی شده خودشان ادامه می‌دهند. او دودستگی اپوزیسیون کشورش را بی‌اهمیت دانست.  

رهبران اپوزیسیون ترکیه می‌گویند که نامزد مشترکشان برای به چالش کشیدن اردوغان را در تاریخ ششم مارس معرفی خواهند کرد.

محبوبیت اردوغان در بحبوحه بحران هزینه‌های زندگی، حتی قبل از زلزله‌های مرگبار ماه گذشته که بیش از ۴۵ هزار کشته بر جای گذاشت، کاهش یافته بود. با این حال، تحلیلگران می‌گویند که اختلاف‌نظر در میان مخالفان، به نفع ائتلاف حاکم خواهد بود.

اردم آیدین، موسس گروه «آردی‌ام ادوایزری» مستقر در لندن می‌گوید: «بهترین وضعیت برای اپوزیسیون بحران‌زده ترکیه این است که آرای اردوغان را در دور اول رای‌گیری زیر ۵۰ درصد نگه دارد و بعد در دور دوم، وحدت نشان دهد. اگر اوضاع به همین روال بماند، یعنی حزب خوب و مردم‌جمهوری‌خواه رهبری و ارتباطات ضعیف نشان دهند که با همین منوال بحران پیش آمد، هیچکس در چنین سناریویی پیروز نمی‌شود، الا اردوغان.»

در همین حال حزب حامی کردهای ترکیه موسوم به «دموکراتیک خلق» که نقش کلیدی در شکست اردوغان در رای‌گیری ۱۴ مه ایفا خواهد کرد، از اپوزیسیون خواسته تا حول دموکراسی، عدالت و آزادی متحد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۴ ۱۵:۵۲

من بنظرم رفتن اردوغان برایشان خوب بود. با تمام حرف هایی که درباره‌ی تضعیف اردوغان می زدند بنظر او آرای سابق را دارد. ائتلاف به آرای لازم نرسیده و احتیاج به آرای بیشتری داشت به همین دلیل این خانم سعی داشت از این قضیه سو استفاده کرده و موضع خودش را تقویت کند یعنی این که خودش کاندیدای منتخب شود. البته مشخص بود کمال و دوستان کوتاه نمی آیند ولی خب میخواست شانسش را امتحان کند. در نهایت پس از خروج، خانم برای این که متهم به این مسئله نشود آمده می گوید دو نفر دیگر را کاندید حزب خودم می کنم. ضرر اندر ضرر بود هم برای این خانم و هم ائتلاف چون نه اردوغان با این خانم ائتلاف می کند نه کمال. ائتلاف هم بشدت آسیب دید. اردوغ هم پیروز شده است.