• پنجشنبه / ۳ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402010300779
  • خبرنگار : 30057

نتایج تحقیقات محققان زلزله شناسی کشور نشان داد؛

گسل پنهان و لرزه‌زا مسبب زلزله ۵ ریشتری استان گلستان

گسل پنهان و لرزه‌زا مسبب زلزله ۵ ریشتری استان گلستان

نتایج مطالعات محققان زلزله شناسی کشور در خصوص زلزله ۵ ریشتری شمال منطقه انبارالوم استان گلستان نشان می‌دهد که گسل پنهان و فعال و لرزه‌زایی در محدوده رو مرکزی قرار دارد و نیاز است تا مورد شناسایی و بررسی دقیق قرار گیرد.

دکتر علی بیت‌اللهی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه،‌مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به زلزله انبارالوم استان گلستان با بزرگای ۵ ریشتر، گفت: این زلزله در ۱۹کیلومتری انبارالوم، ۲۲ کیلومتری اینچه برون و ۳۳ کیلومتری آق‌قلا استان گلستان و همچنین در فاصله مستقیم ۳۳۵ کیلومتری تهران رخ داده و با توجه به بزرگی زلزله و فاصله مراکز جمعیتی اطراف از آن، تعداد ۱۳ شهر و ۳۲۵ آبادی تحت تاثیر" این زمینلرزه قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: گسل مسبب زلزله ۵ ریشتری انبارالوم استان گلستان بر روی نقشه گسله های ایران برهم نهی شد و نشان داد که در محدوده رومرکزی، گسل شناخته شده‌ای به نقشه در نیامده است. بنابراین و بطور مسلم گسل پنهان، فعال و لرزه‌زایی در محدوده رو مرکزی قرار دارد و ضروری است تا مورد شناسایی قرار گیرد.

بیت‌اللهی در خصوص لرزه خیزی این منطقه توضیح داد: براساس داده‌های نوین لرزه خیزی ایران از اوایل سال ۱۳۸۵ و در شعاع یک درجه از رومرکز زلزله، زمینلرزه‌های ۱۷ سال اخیر جمع آوری شد و داده‌های به دست آمده معرف لرزه خیزی گستره رومرکز زلزله است به گونه‌ای که بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده در این مدت تعداد ۱۳۳۹ زلزله با بزرگی ۲.۵ ریشتر  و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۵ ریشتری انبارالوم استان گلستان (مدت ۱۷ سال) به ثبت رسیده است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اضافه کرد: از این تعداد زلزله به ثبت رسیده در مدت ۱۷ سال در استان گلستان، ۲ زمینلرزه با بزرگی ۵  ریشتر و بالاتر و ۴۹ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ ریشتر و بقیه زمینلرزه‌ها کوچکتر از بزرگی ۴ ریشتر در اطراف رومرکز گسترده شده‌اند.

بیت‌اللهی خاطر نشان کرد: بر اساس نقشه گسل‌های موجود در محدوده رو مرکزی زلزله، گسلی تعیین محل نشده است. رخداد زلزله در شمال انبارالوم نشان می‌دهد که در زیر نهشته‌های آبرفتی، مسلما گسلی فعال و لرزه‌زا قرار دارد و ضرورت دارد تا به شورت دقیق شناسایی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha