به گزارش ایسنا، مالیات میتواند به عنوان مهمترین منبع درآمدی دولت مطرح باشد و زمینه را برای عمران و آبادانی کشور مهیا کند. بسیاری از کشورهای پیشرفته تنها با درآمدهای مالیاتی هزینه میشوند. در کشور ما تا الان به درآمدهای نفتی در بودجه ریزی وابسته بودیم.
بسیاری از کارشناسان همواره این انتقاد را مطرح میکردند که نفت یک منبع ناپایدار و پرنوسان برای بودجهریزی است و نباید از درآمدهای نفتی برای اداره کشور استفاده کنیم. به زعم آنان، نفت یک سرمایه بین نسلی است و باید در پروژههای زیرساختی و عمرانی به کار گرفته شود.
طی سالهای اخیر اقداماتی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شده است. به طور نمونه تلاش شد به سمت سیستمی کردن امور پیش برویم و از روش های دستی و ممیز محوز دریافت مالیات فاصله بگیریم.
طی سال جاری سازمان امور مالیاتی در راستای مردمی سازی نظام مالیاتی کشور به اجرای طرح نشاندار کردن مالیات پرداخت. شواهد نشان میدهد که استقبال خوبی از طرح صورت گرفته است.
نظرات منصور علیمردانی، نماینده حوزه انتخابیه ابهر، خرمدره و سلطانیه استان زنجان در مجلس را در خصوص مزیتهای اجرای طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان میخوانید.
نشان کردن مالیات، محدودیت موضوعی ندارد
علیمردانی در خصوص این که موضوعات گسترده ای در طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان اعم از حمل و نقل (احداث راه، رفع نقاط حادثه خیز و...)، صنعت و معدن (توسعه شهرک های صنعتی و کمک به صنایع)، بهداشت و درمان (احداث بیمارستان، مراکز بهداشت، پایگاه سلامت، اورژانس و ...)، منابع آب (آبرسانی، کشاورزی و محیط زیست، آب و فاضلاب و...)، حفاظت از محیط زیست و ورزش، توسعه و خدمات شهری، روستایی و عشایری و... در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: نشاندار کردن مالیات توسط مودیان به طور کلی اقدام مناسبی است و در راستای تأمین اعتبار هر چه بیشتر طرح های عمرانی و زیرساختی کشور از محل مالیات هاست. این که موضوعات مختلفی در این طرح مدنظر قرار گرفته است، به افزایش همراهی مودیان با طرح منجر می شود و هر کسی بر اساس سلیقه و اولویتش در طرح مشارکت خواهد داشت.
وی ادامه داد: وقتی مودیان بدانند که میتوانند محل هزینه کرد مالیاتشان را مشخص کنند و پروژه ها و موضوعات گوناگونی ارائه شود، در طرح مشارکت می کنند. تأمین اعتبار پروژه ها از محل مالیات بسیار مثبت ارزیابی می شود و به بهبود فضای مالیاتی کشور می انجامد.
سهم شهرهای کوچک داده نمی شود؛ میتوان مالیات را به سمت مناطق محروم سوق داد
این نماینده مجلس گفت: شهرهای بزرگ از جهات مختلف از امکانات برخوردار هستند. در کلانشهرها، افراد قویتری به لحاظ اجرایی حضور دارند، در این شهرها افراد بیشتری در وزارتخانه ها مشغول به کار هستند، آنها نمایندگان بیشتری در مجلس دارند. با توجه به تمامی این موارد، کلانشهرها می توانند سهم بیشتری از بودجه را به سمت خودشان جلب کنند.
علیمردانی گفت: برعکس شهرهای بزرگ، شهرهای کوچک و کمتر برخوردار امکان جذب سرمایه ها را ندارند و معمولاً در بودجه سهم قابل توجهی برایشان لحاظ نمیشود. با توجه به این واقعیات، سوق دادن درآمدهای مالیاتی به مناطق محروم در طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان و تمرکززدایی از کلان شهرها مثبت ارزیابی می شود.
وی ادامه داد: استفاده از درآمدهای مالیاتی برای تأمین اعتبار مالی پروژه های مناطق کمتر برخوردار در راستای ارتقای وضعیت این مناطق مورد استفاده قرار میگیرد. به این ترتیب، امکان تحقق مالیات ها از یک سو و تأمین اعتبار پروژه ها از سوی دیگر فراهم می شود.
افزایش انگیزه مودیان مالیاتی با طرح نشان دار کردن
علیمردانی گفت: نشاندار کردن مالیات توسط مودیان به افزایش انگیزه افراد برای پرداخت مالیات منجر شود. همین امر وصول درآمدهای مالیاتی دولت را افزایش می دهد. همزمان در این طرح، درآمدهای مالیاتی به پروژه های زیربنایی سوق داده می شوند که اقدام بسیار خوبی است.
مشارکت ۳۵۱ هزار مودی مالیاتی در ۱۹۰۰ پروژه
وی ادامه داد: این که بیش از ۳۵۱ هزار مودی مالیاتی در طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان مشارکت کرده اند و به بیش از ۱۹۰۰ پروژه اعتبار تخصیص داده شده و بیش از ۱۳۰۰ پروژه به صورت کامل تأمین اعتبار مالی شده است، نشانه های خوبی است. این آمار نشان می دهد که مالیاتدهندگان با طرح ارتباط برقرار کرده اند.
این نماینده مجلس در خصوص سوق دادن ۱.۱ همت از مالیات های مشاغل به طرح های آبرسانی و محیط زیست در کشور تصریح کرد: شواهد از موفقیت کامل طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان حکایت دارد. کل بودجه ای که بر اساس بودجه برای بحث های آبرسانی در کشور در نظر گرفته میشود، حدود ۴۰۰ همت است و در طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان حدود سه برابر این مبلغ به حوزه آبرسانی تخصیص داده شده است. این نشان دهنده اثرگذاری بالای طرح است.
آبرسانی به ده ها روستا با درآمدهای مالیاتی
علیمردانی گفت: در حوزه انتخابیه ابهر، خرمدره و سلطانیه بیش از ۱۰ روستا بر اثر درآمدهای مالیاتی تخصیص یافته توسط مودیان در طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان آبرسانی شده اند. این اقدام امکان دسترسی مردم این روستاها را به آب شرب سالم مهیا میکند که امر قابل توجهی است.
انتهای پیام
نظرات