پسر بچهها با هیجان و انرژی که تمام نشدنی به نظر میآید، در مورد لحظه اجرا حرف میزنند و عکسهای شهدایی که در دست دارند را به یکدیگر نشان میدهند «این شهید ماعه عموی بابامه». برخی تصاویر حاج قاسم و برخی تصویر رهبری را در دست دارند و تبدیل به سوژهای برای عکاسها و فیلمبردارهای حاضر در مراسم شدهاند، از آنها علت و هدف حضورشان را پرسیدم که همه برای لبخند و ظهور امام زمان(عج) آمده بودند، اینجا همه میخواهند به چشم فرمانده بیایند.
به گزارش ایسنا، شیطنتهای دائمیشان نظمی در صفهایی که در آن ایستادهاند، باقی نمیگذارد و برخی از سرگروههایشان خسته اما با لبخند از آنها میخواهند در جای قبلی خود قرار بگیرند و پا به پای هیجان گروه مشغول مرتب کردن دوباره آنها میشوند. ازدحام کنار یکی از صفها نظرم را جلب میکند، یکی از مادران چیزی در کف دست بچهها مینویسد، جلوتر میروم جمله زیبای «لبیک یا مهدی« در دستانشان نقش میبندد.
با صدای سرود دختران، دوباره به سمت آنها برمیگردم، با شور و شوق میخوانند: «اینجا ایرانه، دخترا ستاره میسازن»، از یکی از سرگروهها میپرسم: «سرود دیگری میخوانید؟» با لبخند جواب قانع کننده میدهد: «فرقی نمیکنه، هدف همه این سرودها یکی است». کناری ایستاده و به دختری بچهای ۴ یا ۵ ساله نگاه میکنم، در ابتدای صف، با چادر مشکی و روسری سفید رنگش از همه دل میبرد. تا میخواهم از او عکس بگیرم او و بقیه بچههای در صف نیز دستهایشان را بالا برده و در قاب تصویرم قرار میگیرند، در کف دستان آنها نیز جمله «سلام فرمانده» خودنمایی میکند.
خادمهای نوجوان که حمایلهای سبزرنگ دارند، در کناری ایستادهاند، ترک لبهایشان گویای روزه بودن و تشنگی آنها است، کنارشان میروم و از آنها درخواست مصاحبه میکنم. نخستین داوطلب زهرا مظاهری، دختری ۱۷ ساله بود که خادمی در برنامه سلام فرمانده ۲ را افتخار و عنایت امام زمان(عج) میداند و ادامه میدهد: «فرق نمیکند بچهها، خدام یا خانوادهها، همه دلی اینجا آمدهاند تا به حضرت صاحب الزمان(عج) بگویند «پای قیامشان هستند و سرباز ایشانند»، ما نیز آمدیم تا هر کمکی میتوانیم برای بهتر اجرا شدن کار انجام دهیم».
از حال و هوایش در حضور از برنامه میگوید: «حال متفاوتی دارم و افتخار میکنم که دعوتنامه حضور در این برنامه به دستم رسیده، الان اینجا خادم هستم و این روزی هر کسی نمیشود، با وجود اینکه سن ما بالاتر از میانگین سنی حضور در اجرا است اما همچنان میگویم پای کار و سرباز آقا امام زمان(عج) هستیم».
نازنینفاطمه شامحمدی، خادم ۱۵ ساله که وظیفه خود را نظمدهی، طبقهبندی و مرتبسازی صفوف بچهها معرفی می کند، می گوید: «حدود یک هفته است با این بچهها کار میکنیم، حس خیلی خوبی دارد که بتوانیم حتی یک کار کوچک برای امام زمان(عج) کنیم و به چشم ایشان بیاییم».
دانشآموز است و معتقد است فعالیت در این برنامه چون برای حضرت مهدی(عج) است باعث برکت در وقت او شده و توضیح میدهد: «با وجود اینکه وقت زیادی را اینجا سپری میکنم به خوبی به درسهایم و انجام تکالیفم میرسم حتی در طول تمرینها روزه بودیم اما گرسنگی و خستگی را حس نمیکردیم و امیدواریم این تلاشهای ما منجر به ظهور سریعتر منجی عالم شود».
ریحانه مرادیمعظم، دیگر خادم ۱۵ ساله این مجموعه به علت توفیق خادمی در برنامه ویژه امام زمان(عج) شاکر است و ادامه میدهد: «بیشتر از یک هفته است با بچهها تمرین میکنیم و خداراشکر خیلی خوب عمل کردند، ما مسئول هدایت و راهبری در تمرین بچهها و در واقع مسئول مرتبسازی و راهنمای آنها بودیم، اینکه توانسته باشیم یک گام هر چند کوچک برای ظهور نزدیک امام زمان(عج) برداشته باشیم، به ما انرژی مضاعفی میداد و باعث میشد فعالیت با زبان روزه شیرینتر به نظر بیایید».
با علاقه خاصی به بچههای گروه خود نگاه کرده و اضافه میکند: «در این برنامهها بچهها در مسیر ظهور قرار گرفته و امام زمانی میشوند و امام زمانی میمانند، خیلی از این بچهها از خانوادههای مذهبی نبودهاند اما با قرار گرفتن در این مسیر عاشق این راه شدند حتی نوجوانانی بودند که چادری شدند».
گپ و گفت کوتاهی با دختران میزنم که دختری با روسری صورتی، گمان میکند از خادمها هستم، پا زمین میکوبد و میگوید: «خاله، پس کی میرویم؟» میپرسم: «خیلی خسته شدی؟» چهرهای که تا ثانیهای قبل ناراحت به نظر میآمد جدی شده و محکم میگوید: «خستگی چیه؟ می خوام برم امام زمانم(عج) منو ببینه، می خوام سلام فرمانده رو بخونم»، با خجالت از گفتهام به عمق کلام این دختر حدود ۹ ساله فکر میکنم. با صدای سرگروه، به خودم برمیآیم، لحظه رهایی فرارسید، «بچهها در گروههای ۳۶ نفره حرکت کنید»، صدای جیغ و شادی بچهها بار دیگر محوطه را فراگرفت.
گروههای دختران و پسران با ترتیبی از قبل تعیین شده وارد زمین فوتبال استادیوم ۱۰ هزار نفری شهر مریانج میشوند و همزمان صدای تشویق و صلوات حضار و میهمانان فضای استادیوم را فرامیگیرد، یکی از پسرها با هیجان و اشتیاقی عجیب به دوستش میگوید: «ببین اینها همه اومدند ما رو ببینند» و بعد با شوخی ادامه میدهد: «کاش میشد بعد از سرود، یک دست فوتبال هم بازی کنیم».
به تدریج محوطه تمرین از بچهها خالی شده و گروههایی از والدین میمانند که نگران و تسبیح به دست، دعا زیرلب زمزمه میکنند، مادری که همین چند لحظه پیش فرزندش را بدرقه کرده بود هم صحبتم میشود، علت نگرانیش را که جویا میشوم میگوید: «این کار، کار جمعی است و اگر یکی از آنها اشتباه عمل کند، نتیجه زحمات، همه بچهها و خادمها خراب میشود، از خدا و امام زمان(عج) میخواهم آنها را کمک کند، بهترین کار خود را ارائه دهند».
از زمینههای حضور پسرش در برنامه میپرسم و پاسخ میدهد: «پارسال پسرهایم با دوستانشان در برنامه سلام فرمانده ۱ شرکت کرده بودند، علاقه و شور خاصی داشتند، این برنامه جرقهای شد برای آشنایی و انس بیشتر این بچهها با مسأله ظهور و امام زمان(عج)، بعد از رونمایی از سرود دوم نیز هر روز از من میخواستند پیگیری کنم تا بتوانند در اجرای همدان حضور پیدا کنند و شکرخدا به آرزویشان رسیدند».
حجتالاسلام والمسلمین عیوضی، پدر زینب و سارا ۶ و ۱۲ ساله نیز که به همراه همسر و فرزندانش در برنامه حضور داشت، می گوید: «دخترانم با کمک مادرشان از روز اول در تمرینهای سلام فرمانده حضور داشتند، دختر بزرگترم سارا روزه است اما زینب خانم هنوز به سن تکلیف نرسیده، امروز در روز اجرا روزه کله گنجشکی گرفته است».
او حضور بچهها در سن کودکی در این برنامههای اجتماعی را یکی از بهترین کارهای تربیتی می داند و ادامه می دهد: «حضور خود بچهها در برنامههایی که خودشان اجرا میکنند، اثر تربیتی بیشتری دارد تا اینکه کسی بخواهد چیزی را به آنها بگوید و این موضوع بهترین و بیشترین علتی بود که ما مشتاق شرکت آنها در برنامه سلام فرمانده بودیم، آرزوی یک پدر مادر عاقبت بخیری فرزندانشان است و اینکه خوب تربیت شوند، به ویژه برای ما که از اقشار مذهبی هستیم، احساسی بالاتر از این نیست که خودشان مایل بودند در این جمع شرکت کنند و در آخر ثمره زندگی آدم در مسیر درست قرار گرفته است».
عیوضی ادامه می دهد: «سرود سلام فرمانده یک سرود ساده نیست، محتوای مشخص شده و حماسی دارد، محتوای این شعر خیلی دقیق انتخاب شده است، در هر دو سرود از شخصیتهایی که تأثیرگذار در سیر قیام و انقلاب اسلامی بودهاند مانند سیدعلی دلواری، شیخ احمد کافی، میرزا کوچک خان جنگلی، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و مقام معظم رهبری یاد شده و در نهایت اشاره به قیام فرمانده اصلی حکومت جهانی یعنی امام زمان(عج) دارد که در واقع راهبرد حکومت جهانی در قالب شعر است».
او سپاسگزاری را یکی از بالاترین صفاتی می داند که موجب عاقبت به خیری انسان میشود و مطرح می کند: «از تک تک عزیزانی که پشت پرده یا در آشکار خدمت میکنند و بچههایی که با این سن کوچک و با این هوای سرد با شوق در این برنامه شرکت کردند، بسیار قدردان و سپاسگزار هستم».
زمزمه دعای فرج در استادیوم نشان از آغاز اجرای سرود است، در کنار خدام دیگر میایستم و به اجرای بچهها نگاه میکنم، بچههایی که با حس و حال خاصی و با تمام وجود در حال اجرای سرود هستند و در چشمان برخی از آنها اشک حلقه زده است، خدام نیز با نگاهی پر از افتخار در حال صحبت کردن در مورد اجرا هستند، از فرصت استفاده می کنم و از آنها در مورد حس و حالشان میپرسم.
زهرا مسلمی خادم ۱۸ سالهای که دومین سالیست به عنوان خادم در برنامه مجموعه حضور دارد، بیان میکند: «واقعاً مجموعه خوب و خالصانه برای اشاعه نام امام زمان(عج) و ایجاد دلبستگی هر چه بیشتر نسلهای جدید با ایشان تلاش میکنند، در زمان کار و تمرین با بچهها تجربه بسیار خاص و حس منحصربفردی داشتیم، بچهها هم واقعاً در مدت تمرین حس و حال بسیار خوبی داشتند که ما نیز از این حال خوب بهرهها بردیم، شاید این کار زمان و وقت زیادی ببرد و انرژی بالایی را طلب کند اما در مقابل وظایفی که به عنوان یک شیعه و منتظر برعهده داریم، بسیار کم است».
زهرا از خدام اجرا در مسجد مقدس جمکران نیز بوده و آن روز را رؤیایی یاد میکند و ادامه میدهد: «زمانی که در مسجد مقدس جمکران برای ضبط سرود جدید سلام فرمانده ۲ رفته بودیم، حضور امام زمان(عج) را در بین بچهها حس می کردیم، ان شاءالله بتوانیم بهترین فعالیتها را برای اشاعه فرهنگ امام زمانی انجام دهیم و یار صدیق ایشان باشیم چراکه ایشان به یاری نیاز دارد که فقط ادعا نداشته باشد».
طیبه محمدی نیز خادم جوانی است که همراه با خواهرانش دومین سالیست که در تمام برنامههای جبهه ماح شرکت کرده است، با یادآوری حس و حال خاص اجرا در صحن جمکران بیان می کند: «اجرای جمکران حس و حال خاص و بی نظیری داشت یعنی در تک تک بچهها آماده شدن برای ظهور را میدیدم، با اینکه روز قبل از اجرا بسیار خسته بودند اما از ساعت ۶ صبح بلند شدند، با عشق آماده شدند و من آماده شدن سربازای امام زمان(عج) را به چشم دیدم، اینجا هم همان شور و شوق برپاست».
او با اشاره به صبر و توان خاص بچههایی که به سن تکلیف رسیده و روزه بودند، می گوید: «ما اصلاً از بچهها بی قراری و ضعف ندیدیم که خود همین موضوع باعث انرژی مضاعف ما شده بود، باید اشاره کنم این کار بُعد مادی ندارد اما بار معنوی آن روزی یک سال زندگی ما را تأمین میکند و امیدوارم با همین بچهها ظهور را جشن بگیریم».
این خادم جوان اضافه می کند: «همه حاضران در اجرا از خانواده مذهبی نیستند بلکه به عشق امام زمان(عج) شرکت میکنند، برخی از خانمهای کم حجاب نیز بچههایشان در برنامه حضور دارند و با چنان عشق و افتخاری به فرزند خود نگاه میکنند که توصیف کردنی نیست».
با په پایان رسیدن برنامه اجرای سرود سلام فرمانده، فرصتی برای مصاحبه با مسئولان جبهه ماح همدان و مربیها پیدا کردم. محسن نائینیفرد، معاون اجرایی جبهه فرهنگی هنری ماح استان همدان با اشاره به زمینههای شکلگیری جبهه فرهنگی ماح در همدان بیان می کند: «سال گذشته اجراهای استانی ماح با حضور حاج ابوذر روحی، در شهر همدان شروع شد و آغازی بر حماسه «سلام فرمانده» شد، به تبع همه استان ها با الگوبرداری از همدان پویش خانوادگی و تجمعات سلام فرمانده را کلید زدند و این کار عظیم نه تنها در سراسر کشور بلکه به کشورهای اسلامی و سراسر دنیا کشیده شد و یک کار ماندگار را در اذهان ایجاد کرد».
او ادامه می دهد: «اجرای همدان از جهت نظم و انضباط حاکم بر اجرا و چینش نفرات حائز اهمیت و خاص بود به طوریکه در تحلیل سرود سلام فرمانده توسط شبکههای معاند از تصاویر همدان استفاده میکردند، این کار در جشن کریمانه(ولادت امام حسن مجتبی(ع)) آغاز شد و هدف از اجرای برنامه تقرب به ساحت ملکوتی فرمانده عالم امکان حضرت امام زمان(عج) و تجدید بیعت با ولی فقیه مقام، معظم رهبری بود که ان شاءالله به شایستگی قبول کنند».
نائینی فرد می گوید: «امسال هم در دومین سال اجرا از سراسر استان در این برنامه حضور داشتند، سال قبل ۱۲ مجموعه با ما همکاری داشتند اما امسال بیش از ۲۰ مجموعه از شهرها و روستاهای اطراف همدان زینت بخش این محفل بودند و بچهها از رده سنی ۷ تا ۱۴ سال در این برنامه شرکت داشتند البته بیشترین حضور را دختران تشکیل میدادند که تقریباً دو برابر جمعیت پسران بودند».
معاون اجرایی جبهه فرهنگی هنری ماح استان همدان با اشاره به حضور گسترده دختران و پسران دهه نودی و دهه هشتادی در اجرای سرود سلام فرمانده ۲ در مسجد مقدس جمکران اظهار می کند: «بزرگترین گروه اعزامی به جمکران بچههای همدان بودند که این مایه افتخار استان ما بوده است و بازخورد خوبی از سوی والدین و بچهها برای این اجرا دریافت کردیم و در نهایت باعث شد یک حلقه وصلی بین بچهها و امام زمان(عج) شکل بگیرد».
او ضمن تشکر ویژه از همراهی والدین بچهها مطرح می کند: «این کار با همراهی خانواده ها جلو میرود و در خیلی از موارد خانواده ها هستند که پیشرو و میداندار اصلی هستند بهگونهای که برای تمرینات و اجراها شرایط را برای حضور دهه نودیها فراهم میکنند و مشوق اصلی بچهها خانوادهها هستند».
نائینیفرد با بیان اینکه بچههای دهه نودی هم در این مسأله خط شکن و پیشرو هستند می افزاید: «یکی از خاطراتی که از اجراهای سلام فرمانده در ذهن مربیها و خادمان مجموعه نقش بسته، حضور قلب بچهها در سرود هنگام آوردن اسم مبارک امام زمان(عج) است، اشکی که در چشم این بچهها حلقه میزند و جاری شدن قطرات اشک روی گونههایشان نشان از پیوند دلهای زلال بچههای دهه نودی با فرمانده عالم امکان است که هر دل آزادهای را منقلب میکند البته همین مسأله هم اثرات زیادی روی بچهها میگذارد و یک هدف در زندگی برایشان ترسیم کرده و خود را همیشه در مسیر سربازی صاحب الامر(عج) میبینند، حتی اگر سرباز کوچکی باشند که قد و قامت کوچکی دارد همانند متن شعر «نبین قدم کوچیکه، پاش بیفته من برات قیام می کنم» عمل می کنند».
او اظهار می کند: «این سرود و محتوای آن مربوط به قشر مذهبی و غیرمذهبی نیست، هر انسان آزاده حتی با تفاوت دیدگاه نیز این سرود را زیر لب زمزمه میکند البته شاید دلبستگی خانوادههای مذهبی بیشتر باشد اما خیلیها با فطرت پاکی که دارند، مخاطب این تجمعات خانوادگی و خوانش این سرود هستند».
معاون اجرایی جبهه فرهنگی هنری ماح استان همدان با اشاره به اینکه همه نفرات و خادمان مجموعه فی سبیل الله در این برنامهها حضور دارند، ادامه می دهد: «خدام برنامه حتی برای برگزاری مراسم ها با هزینه شخصی خود حضور می یابند و یا هزینه ها از طریق کمکهای مردمی تأمین میشود البته برکت کار هم به همین مردمی بودن است و هر کسی که عاشق و دلباخته امام زمان(عج) باشد، خودش در مراسم ها شرکت دارد».
نائینیفرد با اعلام اینکه سرود در ماههای آینده نیز مجدداً اجرا خواهد شد، می گوید: «شعار جبهه فرهنگی هنری ماح تمرین ظهور به بهانه سرود است و همین مسأله نشان میدهد نسل امروز تشنه معارف اهل بیت(ع) هستند و برای تحقق این مسأله نیاز است به طور جدی از خانه و خانواده تا اجتماع و مردم کار جهادی صورت بگیرد».
او در پایان خاطرنشان می کند: «حس و حال ما در این برنامهها وصف ناشدنی است همین که میبینیم بچهها با شور و شوق سرود را اجرا میکنند و اشک از چشمهایشان جاری است، ما را هم منقلب میکنند، خیلی خوشحالیم این اثر در زندگی مردم رسوخ و توجهات را به امام زمان(عج) بیشتر کرده، همانطور که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند «این سرود خوش مضمون و با محتوا باعث شد بچهها از مسیر خانه به مدرسه زیر لب زمزمه کنند «سلام فرمانده » که همین امر باعث خوشحالی ما است».
فاطمه اجاقی، مسئول گروه دختران ریحانه الحسین(ع) شهر مریانج نیز پای گفتوگو آمده و بیان می کند: «نیمه ماه رمضان سال ۱۴۰۱ مجموعه از حاج ابوذر روحی دعوت کردند تا سرود سلام فرمانده را در مراسم جشن امام حسن(ع) اجرا کنند و شروع به ثبت نام و از بچههای پیش دبستانی تا ۱۴ سال عضوگیری کردیم، خیلی از تشکلهای فرهنگی و گروهها نیز استقبال کردند و زیرمجموعه ماح استان قرار گرفتند».
او ادامه می دهد: «استان همدان نخستین گروهی بود که در سطح کشور اجرای تاکتیکال داشتیم یعنی بچهها چینش خاصی داشته و تمرینها متمرکز بوده و شرکت کنندگان لباس متحدالشکل(مقنعه دختران در دو گروه لیمویی و صورتی با چادر مشکی و پسران هم لباس سفید رنگ) و کارت شناسایی داشتند در حالیکه قبل از آن، بسیاری از گروههای کشور تنها یک اجتماع داشتند و این موضوع به الگوی تیمهای مختلف کشور در اجراهای خود تبدیل شد».
این مربی می گوید: «مجموعه ماح بر مبنای تربیت نسل امام زمانی شکل گرفته و یک مؤسسه تربیتی و فرهنگی است و در این برنامهها به دنبال این هستیم که حداقل یک ثانیه ظهور امام زمان(عج) با این فعالیتها و اخلاص دل و کلام بچهها جلو بیفتد و در این وانفسای آخرالزمان یک نسل امام زمانی تربیت کنیم».
او اظهار می کند: «ما بچههایی داشتیم که در روز اول تمرین حتی روسری هم نداشتند اما زمانی که در این فضا قرار میگیرند، رفته رفته سبک پوششان عوض شده و به میل و علاقه خودشان خانواده را متقاعد میکنند تا برایشان چادر بخرند، حتی بچههایی که در خانوادههای متفاوتتری بزرگ شدند خیلی استقبال بیشتری از این برنامهها میکنند و اغلب این بچهها در تمرینها با شور و شوق بیشتری، زودتر حاضر میشوند و جدیت بیشتری هم در انجام درست سرود دارند».
اجاقی با اشاره به اینکه هیچ یک از بچهها به اجبار کسی در برنامه شرکت نمیکنند، خاطرنشان می کند: «یکی از چالشهایی که قبل از آغاز برنامه با آن مواجه بودیم، حجم زیادی از بچههایی بودند که از قبل ثبتنام نکرده بودند حتی لباسهای متفاوتی پوشیده بودند اما به علت علاقه خودشان در برنامهها شرکت داده شدند و تمام دغدغه والدینشان این بود بچههایشان از سرود جا نمانند».
او بیان می کند: «این برنامه هیچ چیز مادی ندارند حتی امسال در زمان فراخوان ثبت نام بچهها، مقرر شده بود مبلغ ۱۰۰ هزار تومان برای اقلام فرهنگی شنل، پیکسل، مچ بند، سربند، کاور و... از آنها دریافت کنند و مقدمات تهیه و دوخت نیز فراهم شده بود اما هنگامی که این موضوع را مطرح کردیم با حجم زیادی از واریزی ها روبرو شدیم و در این بین والدینی بودند که به علت حضور چند فرزندشان پرداخت هزینه برایشان سخت بود، به همین علت هزینههای واریزی به والدین برگشت داده شد و از بچهها خواستیم با همان پوشش قبلی حضور پیدا کنند و اقلام فرهنگی همچون پیکسل و عکس شهدا را با کمک دیگر بانیها تهیه کردیم، با اینوجود چند روزی پاسخگو بودیم که چرا پک اقلام حذف شده و حتی خیرینی اعلام آمادگی کردند هزینههای دیگران هم پرداخت می کنند اما به منظور رفاه حال خانوادهها این طرح کنسل شد».
این مربی در پایان اظهار می کند: «نور، نور و نور از این حضور دریافت میشود، ما از همین حالا غصهدار هستیم که بعد از اتمام این روزها برای این حس و حال و تک تک بچهها دل تنگ خواهیم شد چراکه تقویم زندگی ما با همین مناسبتهاست که میچرخد».
به گزارش ایسنا، با اتمام مراسم، فرصت و مجال برای ادامه گفتوگو با دیگر خدام و شرکت کنندگان برنامه نبود اما زحمات و حضور خالصانه آنها، بار دیگر ندای «سلام بر فرمانده» را در استانی طنین انداز کرد که بیش از ۸۰۰۰ شهید در راه پاسداری از اسلام و لبیک بر فرمانده و نایب بر حقش تقدیم کرده است.
انتهای پیام
نظرات