• پنجشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402012411733
  • خبرنگار : 50604

ایسنا گزارش می دهد،

قدر، شب احیای دل‌های مرده با دم مسیحایی دعا/ قدردان قدر باشیم

قدر، شب احیای  دل‌های مرده با دم مسیحایی دعا/ قدردان قدر باشیم

ایسنا/گلستان شب قدر شب احیای دل‌هایی است که به واسطه گناه، مرده یا نیمه جان شدند، شبی که باران رحمت الهی جهان هستی را فرامی گیرد و چه ظلم بزرگی در حق خود روا کرده‌ایم اگر در چنین شبی به واسطه کاهلی و سستی دست خالی از خوان الهی برگردیم.

شب قدر یکی از پررمز و رازترین شب‌ها در چرخه زمان است که قلم‌ها در وصفش می‌شکنند، زبان‌ها از توصیفش قاصر و عقل در فهم آن مبهوت و متحیر مانده است، شبی که به فرموده امام صادق علیه السلام در حکم قلب ماه رمضان است.

بهترین شب سال، شب قدر است که خداوند در قرآن کریم آن را شبی پربرکت و ارزش آن را برتر از هزار ماه بیان کرده است، آیا به راستی برکتی بزرگتر از این می‌توان برای یک شب متصور شد که بیش از هزار ماه ارزش داشته باشد.

شب قدر شب احیای دل‌هایی است که به واسطه گناه، مرده یا نیمه جان شدند، شبی که باران رحمت الهی جهان هستی را فرامی گیرد و چه ظلم بزرگی در حق خود روا کرده‌ایم اگر در چنین شبی به واسطه کاهلی و سستی دست خالی از خوان الهی برگردیم.

در این شب بی‌مانند، مومنان گرد هم جمع  می‌شوند و با زلال اشک زنگار دل را شستشو داده، قلم توبه به دست گرفته و بر همه خطاهایشان خط بطلان می کشند  و تلاش خواهند کرد با جوهری از جنس اشک سرنوشت یک ساله آینده خود را با توکل به خدا به بهترین شکل ممکن رقم بزنند.

قدر، شب احیای  دل‌های مرده با دم مسیحایی دعا/ قدردان قدر باشیم


شب قدر از نگاه معصومین:

رسول مکرم اسلام (ص) در این زمینه فرمودند: «خداوند به امت من شب قدر را بخشیده و هیچ یک از امت‌های پیشین، از این موهبت برخوردار نبوده‌اند.» بر این اساس هر شخص در طول سال می‌تواند تقدیری در شب قدر برای خود رقم بزند، تقدیری که متناسب با طاعت و عبادت و دلدادگی او به درگاه باری تعالی رقم می‌خورد.

در جایی دیگر روایت می‌کند: مَن أحیی لَیلَةَ القَدرِ حُوِّلَ عَنهُ العَذابُ إلَی السَّنَةِ القابِلَةِ» (اقبال الأعمال، ج۱، ص ۳۴۵)
هر کس شب قدر را احیا بدارد، تا سال آینده عذاب از او بر داشته می‌‏شود.

همچنین از رسول الله(ص) است که می‌فرماید: «مَن قامَ لَیلَةَ القَدرِ إیماناً وَ احتِساباً، غُفِرلَهُ ما تَقَدَّمَ مِن ذَنبِهِ» (فضائل الأشهر الثلاثه، ص ۱۳۶)
هر که از روی‌ایمان و برای رسیدن به ثواب الهی، شب قدر را به عبادت بگذراند، گناهان گذشته‌‏اش آمرزیده می‌‏شود.

امام صادق‏(ع) نیز فرموده است: «قَلبُ شَهرِ رَمَضانَ لَیلَةُ القَدرِ» (بحار الأنوار، ج ۵۸، ص ۳۷۶)؛ قلب ماه رمضان، شب قدر است.
امام ششم شیعیان همچنین فرمودند: «التَّقدیرُ فی لَیلَةِ تِسعَ عَشرَةَ و الإبرامُ فی لَیلَةِ إحدی و عِشرینَ و الإمضاءُ فی لَیلَةِ ثلاثَ و عِشرینَ» (الکافی، ج ۴، ص ۱۵۹)
مقدّرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تأیید و در شب بیست و سوم ماه [رمضان] امضا می‌‏‌شود.

امام صادق (ع) در روایت دیگر فرمودند: مَن عَرَفَ فاطِمَةَ حَقَّ مَعرِفَتِ‌ها فَقَد أدرَکَ لَیلَةَ القَدرِ (بحار الأنوار، ج ۴۳، ص ۶۵)
هر که فاطمه را، آن گونه که سزاوار است، بشناسد، بی‏ تردید شب قدر را درک کرده است.

قدر، شب احیای  دل‌های مرده با دم مسیحایی دعا/ قدردان قدر باشیم


شب قدر بیانگر اهمیت مسأله ولایت و امامت است

یک کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه درک جایگاه شب قدر بسیار مشکل است، اظهار کرد: همانطور که خداوند در قرآن می‌فرماید « و ما ادراک مالیلة القدر( و تو چه دانی شب قدر چیست؟ )» در جواب به این سؤال که شب قدر چه اندازه اهمیت دارد، همین کلام خدا کافی است که لیله القدر خیر من الف شهر، یعنی شب قدر از هزار ماه برتر است. و علت این برتری را می‌توان نزول قرآن دانست.

معصومه عبداللهی با اشاره به آیه «انا انزلناه فی لیله القدر» گفت: بسیاری از مفسرین نزول قرآن در شب قدر را به صورت دفعی بر قلب نازنین پیامبر (ص)  می‌دانند.

وی با توضیح اینکه دومین علت اهمیت شب‌های قدر این است که تقدیر انسان‌ها در طول یک سال در این شب رقم می‌خورد، گفت: خود قدر به معنای انداره‌گیری و مقدار است و در واقع خیلی از مسائل زندگی انسان در این شب نوشته می شود.

کارشناس مذهبی، سومین دلیل اهمیت شب قدر شب را بخشش گناهان برشمرد و افزود: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می‌فرمود: «من قام لیلة القدرایمانا واحتسابا غفر له ما تقدم من ذنبه» کسی که در شب قدر از روی‌ ایمان و محاسبه به پا خیزد، گناهان گذشته‌اش بخشوده می‌شود.

عبداللهی تصریح کرد: چهارمین علت اهمیت شب قدر این است که شب ۲۱‌ ام ماه رمضان شب شهادت‌امیر المونین علی (ع) است و شبی است که اهمیت ولایت و امامت و پیروی از حق و دوری از باطل و رستگاری حق بیشتر اهمیت می‌یابد.

وی گفت: علاوه بر اعمالی که در این شب‌ها سفارش و توصیه شده دانستن علت اهمیت شب قدر و انعکاس آن در قدردانستن آن بسیار کمک می‌کند، همانطو که ارزش این شب به تعبیر قرآن از هزار شب برتر است قطعاً تلاش برای عبادت و بندگی و دوری از بدی‌ها و توبه واقعی از گناهان و بدی‌ها نیز در نزد خداوند بسیار با اهمیت‌تر است.

شب قدر زمینه ساز رشد و تعالی بشر است

رئیس تبلیغات اسلامی گرگان در گفتگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: شب قدر که شب نزول قرآن است مقدرات انسان مقرر می‌شود و انسان  در این شب با می‌تواند با توسل به معصومین، دعا و استغفار از درگاه الهی زمینه رشد و تعالی خود را فراهم کند.

سیدجواد محمدزاده  با بیان اینکه دعاهای نظیر جوشن کبیر، دعای مجیر و قرائت قرآن در شب‌های قدر سفارش شده است، افزود: خداوند در قرآن می‌فرماید: «ادعونی استجب لکم» یعنی بخوانید مرا تا استجابت کنم شما را و  ما باید از فرصت دعا برای جذب رحمت الهی بهره ببریم.

وی با اشاره به اینکه دست خدا با جماعت است و ما برای آنکه به تمدن الهی دست پیدا کنیم باید از خودسازی به جامعه پردازی برسیم، گفت: انسان‌ها با در کنار هم بودن می‌توانند جامعه اسلامی را بسازند که تبلور آن را در شب‌های قدر می‌توان مشاهده کرد.

قدر، شب احیای  دل‌های مرده با دم مسیحایی دعا/ قدردان قدر باشیم

مفاهیم قرآن را بیاموزیم و به آن عمل کنیم

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه نینوا گلستان  هم در مراسم  بیست و یکمین شب ماه مبارک رمضان در حسینیه عاشقان ثارالله شهرستان گرگان گفت:ما باید شبهای قدر را قدر بدانیم تا سعادت دنیا و آخرت را برای خودمان رقم بزنیم.

حجت الاسلام عبدالعلی ایمانی تصریح کرد: در آیه‌ای دیگر از قرآن کریم آمده است «شهر رمضان الذی انزل فیه القران» یعنی قرآن در ماه مبارک رمضان نازل شده است و شب قدر یقینا در ماه مبارک رمضان و لیالی قدر نازل شده است.

وی با بیان اینکه تقدیر انسانها در لیالی قدر رقم می‌خورد، گفت: در شب‌های لیالی قدر، تقدیر مومنین و مومنات تعیین می‌شود و سرنوشت یکسال انسان مومن و موحد رقم می‌خورد.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه نینوا گلستان با اشاره به اینکه  عمل صالح موجب می‌شود انسان از طرف خداوند به اجر بزرگی دست یابد، افزود: ما باید قرآن را یاد بگیریم و مفاهیم آن را با دقت مطالعه کنیم زیرا فواید آن هم در این دنیا و هم در آخرت نصیب ما خواهد شد.

ایمانی گفت: احترام کردن به قرآن یعنی اینکه به قرآن عمل کنیم نه اینکه فقط آن را کنار طاقچه اتاقمان بگذاریم یا فقط در شب‌های احیا آن را همراه داشته باشیم بلکه قرآن کریم همواره و هرلحظه باید در زندگیمان قرار بگیرد.

وی ادامه داد: قرآن آنقدر عظمت دارد که امام باقر(ع) می‌فرمایند «قرآن را فرا بگیر چراکه قرآن در روز قیامت حاضر می‌شود»

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha