• جمعه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402012512555
  • خبرنگار : 50188

فرماندار خبر داد

روش‌های نوین علمیِ مبارزه با پسیل پسته و آفلاتوکسین در راه رفسنجان

روش‌های نوین علمیِ مبارزه با پسیل پسته و آفلاتوکسین در راه رفسنجان

ایسنا/کرمان فرماندار رفسنجان از همکاری پژوهشکده پسته با سازمان انرژی اتمی کشور در راستای به کارگیری روش‌های نوین علمی مبارزه با آفت پسیل پسته که مهمترین مشکل باغداران شهرستان است و نیز کاهش افلاتوکسین که مشکلاتی در صادرات پسته ایجاد می کند، خبر داد.

به گزارش ایسنا، با حضور فرماندار شهرستان، اعضای هیئت علمی پژوهشکده پسته کشور به همراه نماینده‌ای از سازمان انرژی اتمی از باغات پسته رفسنجان بازدید به عمل آمد و دو مشکل اساسی محصول پسته تحت عنوان پسیل پسته ( شیره خشک) و آفلاتوکسین مطرح و راهکارهای علمی مبارزه با این معضلات هم مطرح شد.

همچنین تفاهمنامه ای بین سازمان انرژی اتمی کشور و پژوهشکده پسته در راستای انجام تحقیقات علمی و اجرای طرح های نوین علمی مبارزه با این آفت ها منعقد شد.

فرماندار رفسنجان در حاشیه این بازدید گفت: آفت پسیل پسته یا همان شیره خشک سال‌هاست که مشکل عمده باغداران این خطه است و در اردیبهشت هر سال طغیان کرده و باغ های پسته را درگیر می کند که اگر مبارزه نشود بسیاری از محصول نابود می‌شود.

حسین رضایی افزود: البته کشاورزان هر سال در این ماه شروع به سمپاشی های مکرر می‌کنند که این سموم هم کارایی خود را از دست داده و بر روی درختان اثر خاصی ندارند. لذا طی دو سال اخیر روش ها در برخی باغات عوض شده و از محلول پاشی گوگرد یا آب و صابون جهت شستن درختان و از بین بردن آفت پسیل استفاده می شود.

وی ادامه داد: در شهریور سال گذشته که جشن ملی پسته را در منطقه نوق همزمان با برداشت محصول برگزار کردیم، رئیس سازمان انرژی اتمی کشور هم حضور داشت که نوید دو طرح علمی و نوین مبارزه با آفت پسیل پسته و آفلاتوکسین، این دو مشکل اساسی باغداران را داد.

رضایی تصریح کرد: حالا بعد از گذشت شش ماه و با حضور نماینده ای از سازمان انرژی اتمی در رفسنجان، مجموعه مجهز به دستگاه های خاص فرآوری پسته که از سوئیس خریداری شده و به مدت ۱۸ سال به تملیک بانک درآمده و تعطیل شده بود، راه اندازی شد.

 فرماندار رفسنجان بیان کرد: در این مجموعه قرار شده تحقیقات و پژوهش های لازم با کمک پژوهشکده پسته و سازمان انرژی اتمی، انجام شود و طرح نوین مبارزه با آفلاتوکسین که مشکلی برای صادرات پسته ایجاد می کرد  اجرا شود؛ در این طرح از روش پلاسما برای کاهش آفلاتوکسین موجود در پسته استفاده می شود.

وی گفت: همچنین قطعاتی از اراضی پسته در شهرستان هم به طور پایلوت برای اجرای طرح مبارزه با آفت پسیل در اختیار پژوهشکده پسته قرار می گیرد تا با همکاری سازمان انرژی اتمی روش نوین مبارزه با پسیل پسته اجرا شود که امیدواریم این راه حل ها بتواند به طور گسترده مشکل باغداران و کشاورزان رفسنجان را حل نموده و این طرح ها در سطح باغات پسته کشور هم به مرحله اجرا برسند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۹ ۱۶:۰۵

سلام و عرض ادب بنده با دهتا کارگر رفتم از تهران تو این کارخونه کار کردیم ۲۰ روز برگشتیم هنوز پول نگرفتیم الان نزدیک نزدیک ۵ماه پولمون ندادن میشه پیگیری بشه ما پیمانکار جز بودیم اونجا ۳۳۰ میلیون تومان صورت وضعیت دادم ۳۰ملیون دریافتی داشتم .....