دکتر پژمان بختیارینیا در مراسم نکوداشت روز جهانی ماما و تجلیل از ماماهای نمونه خوزستان که امروز (۱۸ اردیبهشت ماه) برگزار شد، با تبریک این روز اظهار کرد: در حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جدی شاپور اهواز حدود ۹۰۰ ماما در حال ارائه خدمات هستند و حدود ۲۰ درصد نیروهای شاغل در حوزه بهداشت را ماماها تشکیل میدهند یعنی از هر پنج نیروی بهداشت، یک نفر ماما است و این آمار اگر از حوزه درمان بیشتر نباشد، کمتر هم نیست.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به خاص بودن وظایف ماماها در حوزه بهداشت، افزود: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۵ هزار مادر باردار مراقبت شدند اما باید توجه شود که در برخی موارد برای رسیدن به یک مادر باردار، مسیر صعب العبوری طی شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در سطح خوزستان و شهرهای تابعه این دانشگاه، مناطق صعب العبور و عشایری زیادی وجود دارد که ماماها برای رسیدن به این مناطق، سختیهای زیادی متحمل میشوند و برای نجات جان مادر و نوزاد در ساعات مختلف شبانهروز در شرایط آب و هوایی مختلف به این مناطق اعزام میشوند.
وی بیان کرد: با توجه به اهمیت مساله فرزندآوری و تکالیفی که در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برای دستگاهها تعیین شده است، نقش ماماها در حوزه بهداشت و درمان پررنگتر و بیشتر شده است.
بختیارینیا گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، نه تنها از نظر شاخصهای عملکرد فنی بهبود خوبی در عملکرد و شاخص داشتیم بلکه از میانگین کشوری نیز فاصله زیادی گرفتیم و این میسر نشده است مگر با عملکرد متعهدانه و دلسوزانه گروه مامایی. عقب ماندگیهای کمی نیز ناشی از همهگیری کرونا رخ داد که به خوبی جبران شد.
انتهای پیام
نظرات