• سه‌شنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۷:۴۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402022616567
  • منبع : سخنگوی وزارت خارجه

واکنش «کنعانی» به ادعاهای «جان کربی»

واکنش «کنعانی» به ادعاهای «جان کربی»

سخنگوی وزارت امور خارجه به اظهارات هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در خصوص امنیت دریانوردی در خلیج فارس و تنگه هرمز واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در واکنش به اظهارات جان کربی اظهار داشت: ادعاها و اتهامات تکراری مقامات آمریکایی علیه ایران در ارتباط با امنیت دریانوردی در خلیج فارس و تنگه هرمز را کاملا مردود و بی اساس می‌دانیم.

کنعانی افزود: ایران مؤثرترین کشور تأمین‌کننده امنیت دریانوردی در خلیج فارس و آب‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است و همواره تضمین کننده عبور بی‌ضرر کشتی‌ها و شناورها از تنگه هرمز بوده است.
 
کنعانی تصریح کرد: اقدام اخیر بعمل آمده در ارتباط با دو کشتی توقیف شده، به دلیل تخلف این دو کشتی و مستند به احکام قضایی و با هدف مقابله با رفتارها و اقدامات مخل مقررات بین‌المللی دریانوردی بوده است.

کنعانی اظهار داشت: طرح اتهامات ضدایرانی مقام آمریکایی در حالی صورت می گیرد که این کشور طی دهه‌های طولانی با سیاست‌های مداخله‌جویانه و مخرب خود، به ایجاد و تشدید بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه خلیج فارس مشغول بوده و اتهام زنی‌های جدید به ایران نیز بهانه جویی و با هدف توجیه ادامه و یا افزایش حضور مداخله جویانه در منطقه صورت می گیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: برخلاف اظهارات مقام آمریکایی، این دولت آمریکاست که با توسل به اقدامات مغایر با حقوق دریاها و توقیف و ضبط برخی محموله‌های نفتی ایران در آب‌های آزاد بین‌المللی، امنیت دریانوردی و تجارت رسمی و بین‌المللی را به مخاطره می‌اندازد و با گستاخی تمام ایران را متهم می کند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران گسترده ترین مرز و بیشترین منافع و مسئولیت را در حفظ و تامین امنیت در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز دارد و حضور و اقدامات بی ثبات کننده نیروهای آمریکایی، مسئولیت ایران در تضمین امنیت منطقه و تنگه هرمز و نیز برخورد با متخلفین و قانون شکنان را دوچندان می سازد.

کنعانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران ادامه حضور نیروهای نظامی خارجی در آبهای خلیج فارس را تهدیدی علیه امنیت دریانوردی در این پهنه آبی راهبردی می‌داند و بر این باور است که کشورهای منطقه توانایی پاسداری از صلح و امنیت دریانوردی در آن بدون حضور بیگانگان را دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha