به گزارش ایسنا، اولین کنگره بینالمللی هوش مصنوعی در علومپزشکی توسط دانشگاه علومپزشکی هوشمند در روزهای ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت در جزیره کیش برگزار شد. در آیین اختتامیه این کنگره بینالمللی، بیانیهای در ارتباط با کاربرد هوش مصنوعی خوانده شد.
در این بیانیه آمده است:
«با افتخار بیان میکنیم به فضل الهی، اولین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی با هماهنگی، همراهی و همکاری گسترده دانشگاه های کشور، مراکز تحقیقاتی و علمی مربوطه، دانشمندان و پژوهشگران مطرح داخلی و خارجی از کشورهای آمریکا، اسپانیا، فرانسه، چین، پاکستان و هند و با حمایت معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط دانشگاه علوم پزشکی هوشمند با حضور بیش از ۸۰۰ نفر از متخصصین، محققین، اساتید، مدیران و کارشناسان حوزه سلامت کشور بصورت حضوری و با احتساب شرکت کننده های مجازی در همایش با بیش از هزار نفر شرکت کننده برگزار گردید.
از مجموعه ۵۰۸ مقاله دریافت شده در ۴محور :
- تکنولوژیهای پیشرفته در حوزه پزشکی
- هوش مصنوعی در پزشکی
- سلامت هوشمند
- راهحلهای هوشمند در حوزه پزشکی
با انجام داوری های منسجم علمی، ۳۷ مقاله بصورت سخنرانی و تعداد ۳۵۹ مقاله به صورت پوستر پذیرفته و در ۳ روز برگزاری همایش ارایه گردید. همچنین در طول همایش تعداد ۸ پنل تخصصی و ۱۲ کارگاه علمی بر اساس محور های همایش، پنل دانشجویان برگزیده ی المپیاد و استعداد های درخشان برگزار شد.
در این میان تعدادی از دانشگاهای علوم پزشکی کشور فعالیت ها و تجربیات خود را در زمینه بکارگیری هوش مصنوعی در قالب غرفه های مجزا به عرصه عموم گذاشتند.
جهت بهرهبرداری لازم و گسترش علمی کاربردهای هوش مصنوعی در سطوح مختلف بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پاسخ به نیازهای گسترده و روزافزون مردم عزیز کشورمان که همسو با نیاز جهانی نیز می باشد، اعضای شورای سیاست گزاری کنگره تدوین بیانیه با جمع بندی پیشنهاد های ارایه شده، خود را متعهد به پیگیری و اجرای مفاد ذیل دانسته و آن را بعنوان بیانیه پایانی کنگره اعلام مینماییم.
- شناسایی ظرفیت علمی و شاخههای مختلف هوش مصنوعی و هموارسازی مسیر بکارگیری این تکنولوژی در حوزه های مختلف بهداشت درمان و آموزش پزشکی
- تثبیت جایگاه علمی، فناوری و استراتژیک کشور در منطقه و ارتقای جایگاه بین المللی کشور در زمینه بکارگیری تکنولوژیهای مبتنی بر هوش مصنوعی
- بکارگیری هوش مصنوعی در جهت اجرای عدالت در ارائه ی خدمات بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و دسترسی آسان، سریع و ارزان به خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر کشور
- ارتقای امنیت اطلاعات سلامت و حفظ حریم خصوصی و محرمانگی داده های بیماران با استفاده از فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی
- بومی سازی فناوری های نوین هوش مصنوعی با هدف جلوگیری از خروج ارز از کشور
- تلاش در جهت صادرات تکنولوژی و فناوریهای مرتبط با هوش مصنوعی در زمینه ی پزشکی
- هدایت صحیح و علمی، برگرفته از اصول صحیح آموزش و ارتقاء سلامت با تکیه بر دانش هوش مصنوعی و تکنولوژی های نوین
- اجرای پروژه ملی ایجاد یک پایگاه داده جامع از اطلاعات بهداشتی و درمانی بیماران با همکاری دانشگاهای علوم پزشکی سراسر کشور
بکارگیری هوش مصنوعی در علوم پزشکی علیرغم فرصتها و دستاوردهایی که برای نظام سلامت کشور ایجاد میکند، هنوز در ابتدای راه است و مهمترین نیاز آن پذیرش و استقبال از این تکنولوژی، حمایتهای مالی و معنوی در سطح وزارت بهداشت و همچنین همکاری های بین دانشگاهی میباشد.
و در انتها با توجه به اینکه طراحی، پیاده سازی و اجرای برنامههای مبتنی بر هوش مصنوعی برای بازدهی و دستیابی به اهداف خود نیاز به تأمین و توسعه زیرساختهای فنآوری اطلاعات دارد، از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سایر سازمان و ارگان های دولتی از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درخواست میشود تأمین زیرساختهای فنآوری اطلاعات را برای حمایت از برنامههای بکارگیری هوش مصنوعی در اولویت قرار بدهند.
این کنگره نمایشی از تلفیق نظرات دانشمندان حوزه هوش مصنوعی و علوم پزشکی را عرضه نموده است، جا دارد با توجه به استقبال بی نظیر علاقمندان جامعه علمی از این کنگره و حضور پررنگ ایشان تا ساعات پایانی کنگره، همایش مذکور هر دوسال با پیگیری و جمع بندی نتایج کنگره قبلی توسط دانشگاه علوم پزشکی هوشمند منعقد گردد.
از تمامی شرکتکنندگان، سخنرانان و حامیان این کنگره که با شرکت فعال خود در این رویداد، به ترویج هوش مصنوعی در علوم پزشکی و تحقق اهداف بالقوه آن کمک کردند، صمیمانه تشکر میکنیم. همچنین، از تیم برگزارکننده و همه کسانی که در راستای برگزاری موفقیتآمیز این کنگره زحمت کشیدند، قدردانی میکنیم.»
انتهای پیام
نظرات