• چهارشنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۴:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402030201364
  • خبرنگار : 71038

یک کارشناس مسائل شرق آسیا مطرح کرد

سفر رئیس‌جمهور به اندونزی؛ فرصتی خوب برای همگرایی و گسترش تعاملات

سفر رئیس‌جمهور به اندونزی؛ فرصتی خوب برای همگرایی و گسترش تعاملات

یک کارشناس مسائل شرق آسیا با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به اندونزی اظهار کرد: هم‌گرایی و نزدیک بودن دو کشور ایران و اندونزی به عنوان دو کشور مهم و موثر اسلام می‌تواند باعث همسویی و تقویت مواضع دولت‌ها و ملت‌ها در جهان اسلام شود.

مهدی خرسند در گفت‌وگو با ایسنا  با بیان اینکه تنوع‌سازی و گسترش تعامل با کشورهای مختلف در حوزه روابط خارجی از جایگاه ویژه‌ای در سبد سیاست خارجی دولت سیزدهم برخوردار است، گفت: دولت سیزدهم در ابتدای فعالیت خود اقدام به کاهش تنش‌ها در حوزه اوراسیا کرد، موضوع عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای را پیگیری کرد، اقدامات خوبی در حوزه عادی سازی روابط با کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس انجام داد و در راستای گسترش روابط با کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین نیز قدم‌های جدی برداشت.

وی با بیان اینکه در ادامه این رویکرد ، شاهد اقدام ایران برای گسترش تعامل با کشورهای حوزه شرق آسیا از جمله اندونزی هستیم، گفت: اندونزی یکی از مهمترین کشورهای جنوب شرقی آسیا است و طی چند سال اخیر با توجه به اصلاحات اقتصادی صورت گرفته  شاهد یک اقتصاد بالنده و پویا در این کشور هستیم.

وی با اشاره به اهمیت گسترش روابط اقتصادی ایران و اندونزی با توجه به ظرفیت‌های موجود بین دو کشور، گفت: اندونزی یکی از اعضای موثر پیمان منطقه‌ای آ س آن است و این ظرفیت خوبی را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی بین تهران و جاکارتا فراهم می‌کند.

این کارشناس مسائل شرق آسیا با بیان اینکه سفر رئیس‌جمهور به اندونزی و گسترش تعاملات ایران با این کشور می‌تواند همکاری‌ها و همسویی دو کشور در حوزه جهان اسلام را نیز فراهم کند، افزود: دو کشور ایران و اندونزی در مورد بسیاری از تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای دارای دیدگاه‌های نزدیک به هم هستند. اندونزی همواره تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را محکوم کرده و در موضوع فلسطین نیز از آرمان فلسطین حمایت کرده است و دارای مواضعی ضد صهیونیستی است. چنانکه چندی پیش این کشور اجازه نداد که تیم فوتبال رژیم صهیونیستی به اندونزی سفر کند و این اقدامی قابل ستایش است.

خرسند در پایان گفت: سفر انجام شده و امضای چندین قرارداد بین ایران و اندونزی در جریان این سفر فرصت خوبی را برای همگرایی و گسترش تعاملات و همکاری‌های اقتصادی فراهم کرده و با توجه به رشد اقتصادی اندونزی و امکانات موجود می‌بایست هر دو کشور در جهت اجرایی کردن توافقات صورت گرفته اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha