به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، شی فنگ، سفیر جدید چین در واشنگتن پس از به زمین نشستن هواپیمایش در فرودگاه بینالمللی جان اف.کندی شهر نیویورک در گفتوگو با خبرنگاران گفت: من اینجا آمدهام تا از منفعت چین حراست کنم. این مسئولیت مقدس من است.
شی فنگ که به داشتن لحنی صریح در نکوهش اقدامات آمریکا شهرت دارد، خاطر نشان کرد: "من همچنین فرستاده مردم چین هستم بنابراین به اینجا آمدهام تا همکاری و تعامل بین چین و آمریکا را تقویت کنم."
شی فنگ ۵۹ ساله که تا پیش از این به عنوان معاون وزیر امور خارجه چین با مسئولیت نظارت بر سیاست این کشور در قبال آمریکا خدمت کرده، در صحبتهای کوتاهش با خبرنگاران قبل از خروج از این فرودگاه آمریکایی و سوار شدن به یک ون بیان داشت: روابط دو کشور با چالشها و مشکلاتی جدی مواجه است.
مقامهای چینی گفتند که او با خودرو از نیویورک به واشنگتن منتقل خواهد شد.
شی فنگ مسلط به زبان انگلیسی است و قبلا نیز دو بار در سفارت چین در واشنگتن خدمت کرده است. او ماه فوریه گذشته با ثبت اعتراض رسمی، واشنگتن را به سرنگونی "خیرهسرانه" یک بالون چینی بعد از بروز یک بحران دیپلماتیک به دلیل پرواز آن بر فراز خاک آمریکا متهم کرد.
آمریکا مدعی شده که این یک بالون جاسوسی بوده اما پکن گفت که یک بالون غیرنظامی بوده است.
متئو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت، واشنگتن از ورود شی فنگ به آمریکا استقبال میکند.
میلر اظهار کرد: "ما مشتاق به همکاری با این سفیر و تیمش هستیم. ما همانطور که در چند موقعیت گفتهایم متعهد به حفظ مجاری ارتباطی با جمهوری خلق چین با هدف مدیریت مسئولانه رقابت هستیم."
شی فنگ در نشستهای سابقش با مقامهای دولت جو بایدن از جمله هنگامی که در سال ۲۰۲۱ در شهر تیانجین میزبان وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا بود، لحنی تقابلی در پیش گرفته و یک فهرست طولانی از مطالبات را نزد آمریکا با هدف بهبود روابط مطرح ساخته و در عین حال واشنگتن را متهم کرد به این که چین را تبدیل به یک "دشمن موهوم" کرده است.
از زمانی که کین گانگ، سفیر قبلی چین در آمریکا در اواخر سال گذشته میلادی به مقام وزیر امور خارجه کشورش رسید، این سمت سفیری خالی بود و ورود شی فنگ به آمریکا میتواند به پکن در رفع انتقادات از خودش درباره این که درخواستهای دولت بایدن برای افزایش تعامل را نادیده گرفته، کمک کند.
کین گانگ ماه جاری میلادی به فرستاده آمریکا به پکن بر ضروری بودن ایجاد ثبات در روابط دو کشور تاکید کرد. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا که بعد از حادثه سرنگونی بالون چینی به ابراز تمایل برای گفتگو با شی جینپینگ رئیس جمهور چین پرداخت، روز یکشنبه گفت که انتظار اجرای مذاکرات بیشتری بین آمریکا و چین "در مدت زمانی خیلی سریع" را دارد.
بونی گلیزر، یک کارشناس امور آسیا در اندیشکده "صندوق مارشال آلمانی آمریکا" گفت، شی فنگ به عنوان یک دیپلمات با تجربه و به خوبی آشنا با سیاستگذاران آمریکایی، "چنانچه بخواهد" میتواند به تسهیل بهتر روابط بپردازد.
گلیزر اظهار کرد: "تصمیم نهایی برای آنکه شی فنگ نهایتا به آمریکا اعزام شود ظاهرا بخشی از این تلاش برای جلوگیری از وخامت هر چه بیشتر روابط دوجانبه است."
انتهای پیام
نظرات