• شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402030603568
  • خبرنگار : 50250

دفن اموات؛ راهکاری برای برون رفت از وضعیت فعلی امامزادگان چهارمحال و بختیاری

دفن اموات؛ راهکاری برای برون رفت از وضعیت فعلی امامزادگان چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری جزو تنها استان‌هایی است که دفن اموات در جوار امامزادگان انجام نمی‌شود، گفت: دفن اموات یک راهکار برای برون رفت از وضعیت امامزادگان است، این مسئله از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و مذهبی به نفع امامزادگان است.

حجت‌الاسلام حسن امیری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص درآمدزایی از بقاع متبرکه برای هزینه‌کرد در توسعه و نگهداری این مکان‌ها، اظهار کرد: زیرساخت‌های امامزاده‌های چهارمحال و بختیاری از نظر زیرساختی نسبت به سایر استان‌ها بسیار ضعیف است و از سه دهه گذشته توجه چندانی به ایجاد زیرساخت‌ها نشده و بسیار عقب هستیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری افزود: میراث فرهنگی در بازسازی و توسعه بقاع امامزادگان بسیار سختگیرانه عمل می‌کند و اعتبار لازم برای مرمت این بناها در نظر گرفته نشده است، همچنین منابع مالی خیرین محدود بوده و در این استان درآمدی از محل دفن اموات در محل امامزادگان نداریم که بتواند کمک مالی به نگهداری و مرمت این بقاع داشته باشند.

وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری جزو تنها استان‌هایی است که دفن اموات در جوار امامزادگان انجام نمی‌شود، گفت: دفن اموات یک راهکار برای برون رفت از وضعیت امامزادگان است، این مسئله از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و مذهبی به نفع امامزادگان است.

امیری افزود: در جوار برخی امامزادگان در چهارمحال و بختیاری مکان‌هایی برای دفن اموات در نظر گرفته شده است، اما متاسفانه مقاومت‌هایی در این خصوص وجود دارد، دفن اموات به صورت محدود انجام می‌شود، اما اگر در نظر بگیریم حدود ۵۰۰ نفر در جوار امامزاده دفن و به واسطه دفن یک میت حداقل پنج نفر از اعضای خانواده هر هفته روزهای پنج‌شنبه به محل امامزاده مراجعه کنند، در پایان هر هفته شاهد حضور حداقل ۵۰۰۰ نفر در این بقعه خواهیم بود و درآمد حاصل از فروش قبور برای امامزاده و تقویت زیرساخت هزینه می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اگر فردی پس از فوت در جوار امامزادگان دفن شود، مورد رحمت و توجه اهل‌‎بیت قرار می‌گیرد، عنوان کرد: طبق روایات اگر بر قبر فرد کافری نیز قرآن خوانده شود، از عذاب او کاسته می‌شود، بنابراین دفن در امکان مقدسه برای فرد فوت شده برکات معنوی دارد.

وی با تاکید بر اینکه در تمامی امامزادگان چهارمحال و بختیاری مکانی برای دفن اموات در نظر گرفته شده است، یادآور شد: متاسفانه از نظر فرهنگی مقاومت‌هایی از سوی مردم محلی برای این کار وجود دارد، این فرهنگ باید اصلاح شود، قبرستان‌ها باید در میان شهرها باشد تا مردم مسئله معاد را فراموش نکنند.

امیری بیان کرد: قصد نداریم امامزادگان را تبدیل به آرامستان کنیم، افرادی می‌توانند با دفن اموات خود در جوار امامزادگان به توسعه و ایجاد زیرساخت امامزادگان کمک کنند، این کمک خیرخواهانه است، بستر در تمامی امامزادگان فراهم شده است، افراد به جای هزینه‌های گزاف برای خرید سنگ قبر و نمادهای شیر سنگی می‌تواند این هزینه را برای زیرساخت‌های امامزادگان با خرید قبر اختصاص دهند، آمادگی برای فروش ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ قبر در جوار امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha