• سه‌شنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402030905842
  • خبرنگار : 71402

اعتراض مادورو و داسیلوا به تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا

اعتراض مادورو و داسیلوا به تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا

رئیس‌جمهوری ونزوئلا و رهبر برزیل به تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا اعتراض کردند و مادورو گفت امیدوار است که نشست منطقه‌ای آمریکای جنوبی در برازیلیا خواستار حذف این تحریم‌ها شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز،‌ لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهوری برزیل تحریم‌های ایالات متحده را "بسیار اغراق‌آمیز" خواند و از ایالات متحده به دلیل انکار مشروعیت نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری چپگرای ونزوئلا که از نظر واشنگتن یک رهبر مستبد است و اجازه برگزاری انتخابات آزاد را نداده است، انتقاد کرد.

مادورو برای اولین بار از سال ۲۰۱۵ به برزیل سفر کرده و تلاش دارد تا از روابط گرم‌تر پیش از دیدار امروز (سه‌شنبه) ۱۱ رئیس‌جمهوری آمریکای جنوبی در برازیلیا استفاده کند.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین گفت که کشورش می‌خواهد بخشی از گروه بریکس متشکل از کشورهای پیشرو در حال ظهور باشد و لولا دا سیلوا گفت که شخصا از آن حمایت خواهد کرد.

ژائیر بولسونارو، رئیس‌جمهوری راستگرای سابق برزیل، مادورو را از ورود به برزیل در سال ۲۰۱۹ منع کرده بود؛ اقدامی که لولا با بازگشت به قدرت در سال جاری لغو کرد.

رئیس‌جمهوری برزیل در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: ما در لحظه‌ای تاریخی زندگی می‌کنیم... باورش سخت است که این همه سال بدون گفت‌وگو با همسایه‌ای سپری شده که در منطقه آمازون با او شریک هستیم.

مقامات برزیلی گفتند که از جمله موضوعاتی که در دستور کار آنها قرار دارد، بدهی بزرگی است که ونزوئلا به بانک توسعه ملی برزیل دارد. فرناندو حداد، وزیر دارایی برزیل قرار است با مادورو و لولا و رئیس شرکت نفت دولتی پتروبراس دیدار کند.

لولا گفت که با ایالات متحده و دیگر سوسیال دموکرات‌ها بر سر مشروعیت مادورو و «۹۰۰ تحریم» که ونزوئلا با آن مواجه است، بحث کرده است. او گفت: فکر می‌کنم واقعا پوچ و بی‌معناست که آنها منکر این می‌شوند که مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا است.

روسای جمهور آمریکای جنوبی، به جز پرو، در مورد راه‌اندازی یک بلوک همکاری به جای UNASUR (اوناسور) که در سال ۲۰۰۸ در دوران ریاست جمهوری قبلی لولا ایجاد شده بود، بحث و تبادل‌نظر خواهند کرد. تشکیل این اتحادیه به دوران ریاست جمهوری رهبران چپگرایی چون هوگو چاوز در ونزوئلا و کریستینا کرچنر در آرژانتین باز می‌گردد.

عملکرد این سازمان، زمانی که چندین کشور آمریکای جنوبی دولت‌های دست راستی را انتخاب کردند و شکاف‌های دیپلماتیک در این قاره به وجود آوردند، شکست خورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha