• شنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402031308313
  • خبرنگار : 71402

روسیه: توافق هسته‌ای سئول-واشنگتن به رقابت تسلیحاتی ختم می‌شود

روسیه: توافق هسته‌ای سئول-واشنگتن به رقابت تسلیحاتی ختم می‌شود

معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت، توافق ایالات متحده با کره‌جنوبی در مورد رایزنی در خصوص مسائل برنامه‌ریزی هسته‌ای تنها به یک مسابقه تسلیحاتی در منطقه آسیا و اقیانوسیه منجر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، «آنا یوستیگنیوا» معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز جمعه در جلسه شورای امنیت گفت: «نظامی‌سازی مستمر منطقه آسیا و اقیانوسیه و تلاش‌های پنهانی برای ایجاد خطوط تقسیم جدید در آنجا، بر ثبات جهانی تأثیر منفی می‌گذارد. نمونه دیگری برای این موضوع، توافق‌های اخیر آمریکا و کره‌جنوبی در مورد استفاده از سلاح‌های هسته‌ای است که تنها می‌تواند تنش را بیشتر کرده و مسابقه تسلیحاتی را برانگیزد.»

پس از نشست ۲۷ آوریل سران در واشنگتن، جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده و یون سوک یول، همتای او از کره‌جنوبی، توافق کردند که یک گروه مشورتی در مورد مسائل برنامه‌ریزی هسته‌ای تشکیل دهند. طرف آمریکایی این اقدام را نشان دادن تعهد خود به آنچه «بازدارندگی گسترده» می‌خواند، یا آمادگی خود برای استفاده از نیروهایش، از جمله قوای هسته‌ای برای دفاع از متحدش می‌داند.

رهبر کره‌جنوبی گفت که «اعلامیه واشنگتن» به معنی گامی «بی‌سابقه» برای تقویت بازدارندگی است، که شامل تعهد آمریکا برای حفاظت از متحدانش با تکیه بر نیروی نظامی از جمله سلاح‌های اتمی می‌شود.

این اعلامیه در میان نگرانی فزاینده از تهدیدهای اتمی کره‌شمالی که مشغول آزمایش شمار بی‌سابقه‌ای موشک‌های بالستیک بوده، امضا شد. بایدن گفت: «موضوع توافق، تقویت بازدارندگی در واکنش به رفتار تشنج‌آفرین جمهوری دمکراتیک خلق کره (کره‌شمالی) است.»

براساس این توافق، آمریکا «با استقرار تسلیحات استراتژیک، از جمله اعزام یک زیردریایی بالستیک اتمی به کره‌جنوبی، که آخرین آن در دهه ۱۹۸۰ در این کشور مستقر شد، توان بازدارندگی خود را نمایان‌تر خواهد کرد.»

به گزارش بی‌بی‌سی، دو طرف همچنین یک «گروه مشاوره هسته‌ای» ایجاد می‌کنند که موضوع کار آن بحث درباره برنامه استقرار سلاح‌های استراتژیک و اتمی خواهد بود. سیاستمداران در سئول مدت‌هاست به واشنگتن فشار می‌آورند تا در برنامه‌ریزی برای چگونگی و زمان احتمالی استفاده از سلاح‌های اتمی علیه کره شمالی مشارکت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha