• دوشنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402032919228
  • خبرنگار : 50549

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی:

۷۰ درصد خاک‌ کشور کمبود روی و آهن دارد

۷۰ درصد خاک‌ کشور کمبود روی و آهن دارد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی گفت: خاک استان فقر مواد آلی دارد که البته این فقر در خاک کل کشور نیز مشاهده می‌شود. همچنین ۷۰ درصد خاک‌ کشور کمبود روی و آهن دارد.

حسین عطایی امروز، ۲۹ خرداد ماه، در نشست خبری  معرفی سبد محصولات کودی و کشاورزی خراسان رضوی که در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، با اشاره به مشکلات حوزه‌ کشاورزی اظهار کرد: به دلیل نوع اقلیم، خاک استان فقر مواد آلی دارد که البته این فقر در خاک کل کشور نیز مشاهده می‌شود. همچنین ۷۰ درصد خاک‌ کشور کمبود روی و آهن دارد. از طرفی شوری و سدیمی بودن خاک و فرسایش آن از دیگر مشکلات بخش کشاورزی است.

وی افزود: خراسان رضوی بیش از ۳۳۷ هزار خانوار کشاورز دارد. قانون ارث باعث خرد شدن زمین‌های کشاورزی شده و این یک چالش برای بخش کشاورزی محسوب می‌شود زیرا این موضوع باعث شده در این زمین‌های کوچک به صورت علمی کشاورزی صورت نگیرد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: سال ۹۹، ۱۹۹۳ تن کود فسفاته و  ۲۱۲۰ تن کود پتاسه طی یک سال مصرف شد که با توجه به فقر ماده آلی خاک یک فاجعه و چالشی بزرگ بود. همچنین در نیمه دوم ۱۴۰۰ نیز توزیع این کودها افزایش یافت.

عطایی افزود: تخصیص ۱۹۹ هزار تن کود دولتی و یارانه‌ای شامل ازته، فسفات و پتاسه برای سال جدید درخراسان رضوی پیش‌بینی شده که سهم کود ازته از این میزان ۱۵۴ هزار و ۲۰۰ تن بوده که تاکنون ۲۱ درصد آن در استان توزیع شده است. همچنین سهم کود فسفاته ۳۰ هزار تن بوده که تاکنون ۱۴ درصد توزیع شده است. سهم کود پتاسه هم ۱۳ هزار و ۶۹۳ تن بوده که ۱۶ درصد آن توزیع صورت گرفته است.

وی در خصوص برگزاری این همایش بیان کرد: خراسان رضوی ۱۷۸ شبکه کارگزاری دارد که به عنوان خط مقدم ارتباط با کشاورز فعالیت می‌کنند؛ بنابراین انتقال دانش فنی به کشاورزان در استان و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد سازوکارهای مناسب در خصوص دست‌یابی به طرح‌های خودکفایی کودهای کشاورزی، آشنایی کارگزاران و کشاورزان با جدیدترین محصولات دانش‌بنیان و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر اهداف این همایش است.

عطایی در خصوص صدور مجوز برای کودها عنوان کرد: برای اینکه کود مجوز ساخت بگیرد، باید پروسه‌ای را در موسسه تحقیقات آب و خاک طی کند و باقی‌مانده عناصر مضر در آن اندازه‌گیری شود؛ ضمن اینکه غلظت عناصر ضروری نیز در کود اندازه‌گیری می‌شود. اگر این استاندارد رعایت شده باشد، مجوز استفاده کود صادر می‌شود؛ بنابراین تمام کودهایی که در حال توزیع است، استاندارد است، مگر کودهایی که از طریق قاچاق وارد سیستم شده باشد. میانگین مصرف کود در کشور ما ۹۸ کیلوگرم در هکتار و میانگین جهانی مصرف آن ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار است که البته این در کشورهای پیشرفته بیشتر است؛ لذا عدد مصرف کود در کشور ما کم است؛ ضمن اینکه بدمصرفی هم در برخی محصولات کشاورزی داریم.  

در ادامه غلامحسین ساربان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، بیان کرد: در استان با  مشکل کم‌آبی مواجه هستیم؛ لذا باید در زمینه آب مدیریت داشته باشیم تا بتوانیم به تولید بپردازیم.

وی با اشاره به خسارت ۳۰ هزار میلیارد تومانی بخش کشاورزی خراسان رضوی ناشی از یخبندان و خشکسالی افزود: با وجود تمام اتفاقات در این بخش خدمات‌دهی مناسبی انجام شد تا تولید استان را در تراز خود حفظ کند.

ساربان ادامه داد: سالانه ۷.۵ میلیون تن محصول شامل ۶ میلیون تن محصولات زراعی و ۱.۵ میلیون تن محصولات دامی در استان تولید می‌شود که بر این اساس جز استان‌های شاخص کشور در امنیت غذایی به‌شمار می‌رویم و نیاز به حمایت بیشتر دولت داریم.

معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۵۵ درصد توفیقات ما در بخش کشاورزی شامل اقدامات به‌نژادی و ۴۵ درصد توفیقات مربوط به بخش به‌زراعی است که یک بخش از آن شامل تغذیه گیاهی می‌شود.

وی تصریح کرد: هر چند آب مایه حیات است اما خاک خود حیات است و قلب خاک، مواد آلی است. در حال حاضر مواد آلی خاک‌های استان کاهش یافته و بهترین خاک حدود ۶ درصد مواد آلی دارد؛ لذا باید روی بحث مواد آلی خاک کار کنیم زیرا  با این اقدام کارایی مصرف آب را بالا خواهیم برد. در همین راستا سه نوع کود دولتی در اختیار بخش کشاورزی قرار دادیم. هر ساله ۱۲ هزار میلیارد تومان باید هزینه شود تا  کود را با نرخ ارزان به دست کشاورز برسانیم؛ لذا باید دولت این منابع را تامین کند.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha