• دوشنبه / ۵ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402040502757
  • خبرنگار : 71594

توصیه نماینده زنجان برای اصلاح ساختار ناترازی های بخش تولید

توصیه نماینده زنجان برای اصلاح ساختار ناترازی های بخش تولید

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی خواستار اصلاح رویکرد تحمیل ناترازی ها به بخش تولید کشور شد و گفت: اگر این کار انجام نشود با کمبود تولید و افزایش تورم و قیمت مواجه خواهیم شد.

به گزارش ایسنا، مصطفی طاهری در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استکبار جهانی که مخالف حضور خدا در صحنه اجتماع بشر است دشمن ذاتی اسلام و جمهوری اسلامی است، از این رو در موضع متخاصم و متجاوز قرار دارد.

وی با بیان اینکه نظام سلطه جهانی در تقابل با انقلاب اسلامی مدل زیست لذت محور را برای همگان تجویز کرده است، گفت: این نظام با نفی حقوق خدا مخالفان خود را مخالفان حقوق بشر می نمایاند. آمریکا و اروپا در همه عمر جمهوری اسلامی تلاش بی وقفه ای را برای براندازی آن و نابودی اسلام در حیات اجتماعی ایرانیان انجام داده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: دشمنان خدا، اسلام و جمهوری اسلامی مجموعه ای از طرح ها و برنامه هایی که در تاریخ تمدن غرب اجرا شده و آزمون پس داده اند را به عنوان دکترین های کلاسیک در آرشیو خود دارند که اکنون آنها را علیه اسلام و جمهوری اسلامی بروزرسانی کرده اند. از جدایی دین از سیاست تا اقتصاد لیبرالی. این دکترین های کلاسیک تجویز شده نظام جهانی سلطه علیه جمهوری اسلامی به عنوان تهدیدهای گوناگون ایدئولوژیکی و استراتژیکی علیه جمهوری اسلامی محسوب می شود.

طاهری ادامه داد: این تهدیدهای ساده در وجهه ترکیبی به تهدید  مرکب حیازدایی معطوف هستند که اگر در جامعه اسلامی ایمان به مثابه یک درخت روییده باشد، میوه های آن درخت حیاء مومنان است و حیاء زدایی در جامعه اسلامی زدودن میوه و ثمره ایمان مردم است. بلوای دشمنان جمهوری اسلامی در اواخر شهریور ۱۴۰۱ که به بهانه برچیدن حجاب و آزادی زنان از قید پوشش بود، در واقع دشمنی برای براندازی جمهوری اسلامی بود. آنچه مشهود است اراده الهی است که در قالب بصیرت مردم ایران متجلی شد و موجب شکست فتنه آنان شد.

وی در ادامه عنوان کرد: امروز در کشور ناترازی هایی مخصوصا در حوزه برق، گاز، آب، تسهیلات و ارز داریم، هم اکنون که مردم در خانه‌هایشان برق دارند و کولرها روشن است، ناترازی به صنعت اعمال شده است و حدود ۱۵ هزار مگاوات کمبود برق را از بخش های مختلف تولید جبران می کنیم و چون این ناترازی در تولید است و در برق مصرفی مردم نیست، رسانه ها و مردم مطالبه ای ندارند و عملا این ناترازی مشهود نیست. یعنی مطالبه ای از طرف نمایندگان و بخش های رسانه ای انجام نمی شود و همچنان مستمر وجود دارد. هر سال دولت بخشی از ناترازی را با رشدی که در نیروگاه ها و گاز داشته جبران کرده است، اما رشد نیاز بیش از رشد تولید بوده است از این رو در بخش های مذکور خسارت هایی به کشور وارد شده است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس عنوان کرد: امسال شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» است و اگر برای تحقق شعار سال فقط بتوانیم قسمت هایی که به اجبار به تولید اعمال می شود برداریم، رشد خوبی در تولید و مهار تورم به وجود خواهد آمد. ۱۵ هزار مگاوات برق در چهار ماه از ساعت ۱۱ ظهر  تا ۱۱ شب یعنی هزار ساعت به اندازه ۱۵ هزار مگاوات کاهش تولید است. اگر این موضوع را به اعداد و ارقام تبدیل کنیم و در حوزه های مختلف بررسی کنیم عدد درشتی خواهد شد که در حوزه برق حداقل برای چند مجموعه بزرگ برای سال قبل حدود ۲۹ هزار میلیارد تومان خسارت تولید ناشی از قطعی برق بوده است.

طاهری ضمن اشاره به اینکه در فصل سرما با مصرف گاز حدود ۲۲۰ میلیون متر مکعب کمبود گاز داریم، اظهار کرد: این افزایش بی رویه مصرف بخش های غیر تولیدی و عدم انجام پروژه های بهینه سازی و مشکلات موجود در افزایش ظرفیت تولید، باعث تعمیق ناترازی موجود در عرضه و تقاضای گاز طبیعی شده است. بر اساس محاسبات انجام شده مجموع ناترازی در چهارماه سال ۱۴۰۰ برابر ۲۲۰ میلیون متر مکعب در روز بوده است و بیشترین مقدار در بهمن ماه نزدیک به ۲۸۰ میلیون متر مکعب در روز بوده است که این ناترازی گاز باعث عدم نفع صنایع و کشور شده است. بر اساس مقایسه آخرین آمار موجود در بخش پتروشیمی ۲.۷ میلیون تن عدم تولید ناشی از کمبود خوراک های گاز مجتمع پتروشیمی و در بخش فولاد ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و ۹۰۰ هزار تن فولاد ناشی از کمبود گاز در ماه های دی و بهمن گزارش شده است.

وی افزود: امروز ۲ درصد کل آب مصرفی مربوط به صنایع است، اما دولت در لایحه بودجه امسال، برنامه و الحاق ۳ می خواهد مشکل آب کشور را با ۲ درصد و واقعی کردن قیمت آب مربوط به تولید جبران کند که این روند باعث تحمیل هزینه و تورم زیاد به مردم خواهد شد.

نماینده مردم زنجان در ادامه گفت: یکی از مهمترین مشکلات موجود در کشور در ناترازی ارزی است که به تولید تحمیل می شود. اول نیازهای کالاهای اساسی برطرف می شود الان صف انتظار در تامین ارز برای صنایع یکی از اولویت ها و مراجعات جدی بخش های تولیدی است که اگر این کار انجام نشود قطعا کمبود تولید و افزایش تورم و قیمت را به همراه خواهد داشت.

طاهری موضوع بعدی را ناترازی در بخش تسهیلات دانست و گفت: در سال قبل در تبصره ۱۸ عددی برای تسهیلات در نظر نگرفتند، چون گفته شده که تسهیلات تکمیلی اولویت دارد. در جاهای مختلفی که ما ناترازی و کمبود داریم برخلاف ماده ۲۰ قانون به تولید تحمیل می کنند که امیدواریم این رویکرد اصلاح شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha