• یکشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402042515783
  • خبرنگار : 71516

پیش‌بینی‌ها درباره شکست تلاش‌های هرتزوگ برای آشتی دادن نتانیاهو و بایدن

پیش‌بینی‌ها درباره شکست تلاش‌های هرتزوگ برای آشتی دادن نتانیاهو و بایدن

با ادامه قطعی رابطه نخست وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس جمهوری آمریکا، رئیس این رژیم که قرار است به واشنگتن برود برای آشتی دادن دو طرف و کاهش تبعات بحران استراتژیک و عمیق میان تل‌آویو و واشنگتن تلاش می‌کند؛ اما به نظر نمی‌رسد تلاش وی ثمره‌ای داشته باشد.

به گزارش ایسنا، تال شالیو، خبرنگار سیاسی سایت واللا گفت: هر سخنرانی و نکته‌ای طی سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل به واشنگتن غیبت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و بحران استراتژیک میان دو طرف و شکافی را که از زمان تشکیل ششمین دولت نتانیاهو ایجاد شده است، منعکس می‌کند. به ویژه اینکه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا تأکید کرد که ما در مقابل افراطی‌ترین کابینه اسرائیل هستیم. نتانیاهو نیاز دارد قبل از دعوت به کاخ سفید ائتلاف خود را ساماندهی کند. توماس نایدز، سفیر آمریکا در اسرائیل اعلام کرد که دولت آمریکا تنها زمانی وارد مداخله می‌شود که حوادث در اسرائیل خارج از کنترل باشد.

وی گفت: در روزهای اخیری که تنش‌ها و کشمکش‌ها میان پلیس و معترضان افزایش یافته است سخنگوی کاخ سفید خواهان حفظ حق تظاهرات شد و این لحنی است که برای صحبت با نظام‌های دیکتاتور به کار می‌رود. توماس فریدمن، خبرنگار و روزنامه نگار نزدیک به بایدن گفت که پیامی که هرتزوگ قصد رساندن آن‌ به نتانیاهو را دارد این است که بازنگری در روابط دو طرف شامل بازنگری در حمایت آمریکا از اسرائیل در سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی است. تبادل پیام‌ها هیچ جای شکی نسبت به خطر و عمق خشم واشنگتن از سیاست‌های نتانیاهو، بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل و ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل نمی‌گذارد. خشم آمریکا از سیاست‌های اسرائیل تنها مربوط به کودتا علیه دستگاه قضایی نیست، بلکه درباره افزایش شهرک سازی، مشروعیت بخشی به شهرک‌هایی که غیرقانونی ساخته شده‌اند و حمایت از اقدامات تروریستی یهودیان علیه فلسطینی‌ها و واکنش‌های وزرای تندروی دولت نتانیاهو به بایدن است که موجب عمیق شدن تنش میان دو طرف شده است.

این خبرنگار گفت: هرتزوگ این بار می‌خواهد کلاه میانجیگر را بر سر بگذارد. هدف او کاهش تنش میان نتانیاهو و بایدن و آغاز مذاکرات میان دو طرف است هرچند که حوادث دو هفته گذشته در کنست و خیابان‌ها انگیزه‌های او را برای انجام این کار کاهش داده باشد چراکه نتانیاهو در این مرحله مصمم به اجرای کودتای قانونی خود ظرف ۱۰ روز است. نتانیاهو در زمان کنونی قصدی برای کاهش تنش ندارد، بلکه تنها به افزایش حملات و پیام‌های خود علیه معترضان و نظامیان و خلبانان می‌پردازد. آخرین حرفای وی این بود: ما می‌توانیم بدون چند خلبان به زندگی ادامه بدهیم؛ اما بدون کابینه نمی‌توانیم.

هرتزوگ در ماه‌های اخیر بارها تلاش کرد بحران میان دولت و مخالفان را متوقف کند؛ اما موفق نشد. زمانی که وی با بایدن در کاخ سفید رو در رو شود و گفت‌وگویی طولانی‌تر از حد معمول و برنامه‌ریزی شده با او داشته باشد اصلاح روابط میان تل‌آویو و واشنگتن موضوع اصلی این مذاکرات خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha