دکتر امیر اشتریلرکی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: دانشگاه خرمشهر در گذشته شاخه جنوبی دانشگاه شهید چمران بوده است. این دانشگاه در سال ۵۵ در ساحل اروند افتتاح شد و بعدها به خاطر جنگ تحمیلی جزو اولین نقاطی بود که مورد اصابت نیروی دشمن بعثی قرار گرفت و کاملا تخریب شد.
وی افزود: این دانشگاه در سال ۷۲ مجددا در اهواز به عنوان یک دانشگاه جنگزده کار خود را آغاز کرد و در سال ۷۸ به خرمشهر بازگشت. در نهایت در سال ۸۱ به عنوان دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر مستقل شد.
رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر گفت: دانشگاه خرمشهر از نظر قدمت در رشتههای دریایی و تربیت متخصص، دانشگاهی منحصر به فرد در منطقه و کشور است و ما خود را دانشگاه مادر در حوزه دریا میبینیم؛ میتوان گفت تقریبا تمام اعضای هیات علمی دانشکدههای دریایی کشور، فارغالتحصیل دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر هستند.
وی افزود: منطقه خرمشهر از نظر آبزیپروری و پرورش میگو و ماهی موقعیتی استثنایی دارد اما به خاطر مسائل جنگ دچار عقبماندگی شد و به جرات میتوان گفت که این عقبماندگی جبران نشد و جای کار زیادی وجود دارد. هر جای کشور را با فاصله چند ساله مقایسه میکنیم آثار پیشرفت و تغییر دیده میشود اما در آبادان و خرمشهر این گونه نیست. با توجه به استعداد منطقه آبادان و خرمشهر، حداقل دین این است که کمبود جبران شود.
اشتریلرکی با اشاره به ظرفیتهای دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر ادامه داد: با توجه به امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی منحصر به فرد در کشور، در برنامههای مختلف دریایی شرکت داریم. اعضای هیات علمی در پروژههای مختلفی از جمله پروژههای سازمانهای دریایی، کشتیرانی، شیلات، آب و برق و سازمان انرژی اتمی شرکت داشتهاند. همچنین در اقتصاد دریا، فیزیک دریا، شیمی دریا، زیست و محیط زیست دریا مشاورههای مختلفی ارائه میدهیم.
وی با اشاره به طرحهای بینالمللی این دانشگاه نیز عنوان کرد: طرحهای بینالمللی از جمله شرکت در طرح مطالعه آب توازن کشتیها را برای سازمان جهانی دریانوردی داشتیم که با کمک محققان و اعضای هیات علمی دانشگاه انجام شد.
انتهای پیام
نظرات