نازی شکرالهی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه خود مراقبتی از ضروریات مهم اجرای برنامه تحول سلامت است، اظهار کرد: اجرای برنامه خود مراقبتی با افزایش سواد سلامت از بروز بسیاری از مشکلات بهداشتی پیشگیری می کند.
وی با بیان اینکه اکنون ۶۳ هزار و ۶۶۸ خانوار تحت پوشش رابطان سلامت هستند، افزود: خود مراقبتی از ضروریات مهم اجرای برنامه تحول سلامت است که در آن هر فردی از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع استفاده میکند تا بهطور مستقل از سلامت خود مراقبت کند.
شکرالهی ادامه داد: با خود مراقبتی میتوان وضعیت سلامت خود را با کمترین هزینه درمان و سطح سلامت قبلی خود را به دست آورد. فرد از طریق خود مراقبتی ضمن بها دادن به ارزش وجودی خود، کارایی و کیفیت زندگی را افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: خودمراقبتی شامل اعمالی اکتسابی، آگاهانه و هدفدار است که مردم در خانه، محل کار و جامعه برای مراقبت از سلامت خود، خانواده و جامعه انجام میدهند.
این مقام مسئول بیان کرد: فراگیری و استفاده از مطالب راهنمای خودمراقبتی برای مراقبت از سلامت خود، خانواده، همسالان و جامعه، انتقال اطلاعات و دانش سلامت از پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت به اعضای خانواده و دوستان، رعایت سبک زندگی سالم مانند داشتن تغذیه سالم، افزایش تحرک بدنی، پیشگیری از مصرف دخانیات و بکارگیری مهارتهای زندگی نظیر کنترل خشم و استرس توسط خود و اعضای خانواده، مراجعه آگاهانه به مراکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و پزشک خانواده، از جمله وظایف سفیران محسوب می شود.
انتهای پیام
نظرات