به گزارش ایسنا، امروز ۱۰ مردادماه جمعی از خبرنگاران رسانههای مختلف استان قم برای نوزدهمین سال پیاپی به مناسبت روز ملی اهدای خون و همزمان با چهل و نهمین سالروز تاسیس سازمان انتقال خون ایران با حضور در پایگاه مرکزی انتقال خون واقع در بلوار ۱۵ خرداد در اقدامی خداپسندانه خون خود را برای بیماران نیازمند به خون و فرآوردههای آن اهدا کردند.
اصحاب رسانه در نهادینه کردن فرهنگ اهدای خون نقش بسزایی دارند
در حاشیه این مراسم دکتر مهدی پهلوانی ستوده مدیرکل اداره انتقال خون استان قم با حضور در جمع خبرنگاران و در گفتوگوی خبری با اصحاب رسانه عنوان کرد: اصحاب رسانه به عنوان سفیران اهدای خون در نهادینه کردن این ارزش والا که ریشه در فرهنگ اسلام و فرهنگ حسینی دارد نقش بسزایی دارند.
وی با بیان اینکه جایگزینی برای خون وجود ندارد، ادامه داد: هر سال در ایام محرم و صفر با پویش نذر اهدای خون در خدمت عزاداران حسینی هستیم؛ امسال با توجه به همزمانی این پویش با سالروز تاسیس سازمان انتقال خون ایران و روز خبرنگار باید از این فرصت جهت نهادینه کردن این فرهنگ در بین اقشار جامعه به ویژه بانوان و جوانان استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه صد درصد نیاز مراکز درمانی استان به خون و فرآورده های آن را در سال گذشته تامین کردیم، گفت: تا سه سال آینده بالغ بر ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی در قم به بهره برداری میرسد که باید نیاز آنها را تامین کنیم و اولین گام در این راستا برنامه ریزی برای نهادینه کردن فرهنگ اهدای خون است.
مدیرکل اداره انتقال خون استان قم یادآور شد: مازاد خون و فرآوردههای خونی مورد نیاز مراکز درمانی استان به شبکه ملی خونرسانی کشور تزریق میشود و تعهدی ایجاد میکند که در صورت نیاز استان قم را تحت پوشش قرار دهند.
پهلوانی ستوده افزود: در سال گذشته بیش از ۴۸ هزار ۵۳۴ مراجعه به مراکز انتقال خون استان داشتیم که از این تعداد، ۸ هزار و ۵۰۰ نفر بعد از ویزیت به دلیل این که اهدای خون برای سلامت داوطلب مشکلی ایجاد نکند و خون اهدایی شرایط لازم را برای تزریق بیماران داشته باشد از اهدای خون معاف شدند و ۳۹ هزار و ۹۷۷ موفق به اهدای خون شدند.
وی اظهار کرد: از قریب به ۴۰ هزار اهدای خون به ۹۰ هزار فرآورده تبدیل شده است و از این میزان بالغ بر ۶۰ هزار فرآورده در استان قم مورد استفاده بیماران قرار گرفت و مابقی به شبکه ملی خون رسانی ارسال شد.
دستگاه خودکار گروه بندی خون در استان قم
پهلوانی ستوده گفت: در حوزه تجهیزات با کمک سازمان انتقال خون کشور امروز از دستگاه خودکار گروه بندی خون با حضور استاندار رونمایی خواهد شد.
مدیرکل اداره انتقال خون استان قم، ساخت پایگاه انتقال خون منطقه پردیسان را مورد تاکید قرارداد و گفت: به لحاظ تامین تجهیزات، نیروی انسانی و زمین مورد نیاز برنامهریزیها انجام شده است، اما برای احداث پایگاه نیازمند ورود خیرین در این حوزه هستیم.
پهلوانی ستوده عنوان کرد: برآوردهای عمرانی طرح خارج از توان سازمان انتقال خون استان است و باید از توان کشوری و ظرفیت خیرین در تاسیس و راهاندازی مرکز اهدای خون جامع پردیسان استفاده کنیم.
دکتر علیرضا کبیری معاون فنی اداره کل انتقال خون استان قم عنوان کرد: در سنوات گذشته بیماران تالاسمی که دریافت کنندگان دائمی خون هستند در سنین کودکی به واسطه عدم دریافت منظم خون فوت میکردند؛ اما خوشبختانه امروزه با توجه به دریافت منظم خون این بیماران زندگی عادی خودشان دارند.
وی با بیان اینکه هر ۹ دقیقه یک واحد خون و یا فرآورده های خونی به بیماران نیازمند تزریق میشود، گفت: امروزه رسانهها و فضای مجازی در ترویج و تبیین فرهنگ اهدای خون نقش بسزایی دارند و این مسئله در دوران کرونا بسیار ملموس بود.
معاون فنی اداره کل انتقال خون استان قم تاکید کرد: با توجه به ۴۰ هزار اهدای خون موفق خون در سال ۱۴۰۱، روند اهدای خون نسبت به سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۸ درصد رشد داشته است؛ و نزدیک به ۳۵درصد از اهداکنندگان را در سال گذشته جوانان زیر ۳۵ تشکیل دادند.
وی در ادامه افزود: یکی از اهداف سازمان انتقال خون را ترویج فرهنگ اهدای خون در بین جوانان و بانوان است و نقش رسانه در این حوزه بسیار مهم است.
کمتر از ۴ درصد از اهداکنندگان استان قم خانم هستند
کبیری ادامه داد: در استان قم کمتر از ۴ درصد از اهداکنندگان خانم هستند این در حالی است که تحقیقات نشان داده زنان خون سالمتری دارند و از طرفی مصرف خون در مراکز درمانی به ویژه در حوزه زنان و زایمان و اعمال جراحی در بیماران خانم بیشتر است.
وی یادآور شد: حفظ سلامتی اهدا کننده و خون دریافتی از اولویتهای ما است به همین جهت بین ۱۵ تا۲۰ درصد داوطلبین معاف موقت و دائم میشوند؛ البته با توجه به تفاوتهای فیزیولوژیکی معافیت ها در گروه خانمها بیشتر است.
معاون فنی اداره کل انتقال خون استان قم تصریح کرد: در دهه اول محرم امسال حدود ۲ هزار نفر از داوطلبین اهدای خون به مراکز دوگانه اهدای خون استان قم مراجعه کردند که از این تعداد یک هزار و ۶۵۳ نفر موفق به اهدای خون شدند؛ ۵۹ نفر از داوطلبین اهدای خون در دهه اول محرم از اهداکنندگان خانم بودند.
وی با اشاره رونمایی از دستگاه خودکار گروه بندی خون در استان قم، اظهار کرد: سرعت و دقت بالا، کاهش مواد مصرفی در جریان گروهبندی خون، کاهش پرسنل، جلوگیری از اشتباهات و تعیین ارهاش دقیق گروه های خونی از مزایای این تجهیزات است.
گفتنی است؛ که در پایان این مراسم از خبرنگاران تقدیر و تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات