عبدالله کبریایی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه آمار سقطهای ثبت شده در زمان مشابه سال گذشته، ۲۶۳ مورد بوده است، افزود: آمار سقطهای ثبت شده مربوط به سقطهای طبی، قانونی و غیرقانونی است که سقط های غیرقانونی نیز از ۹ به ۲ مورد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی، برای جلوگیری از سقط جنین در استان، خاطرنشان کرد: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و به ویژه اهمیت موضوع شناسایی پیگیری و پیشگیری از سقطهای عمدی جنین، تاکنون جلسات هم اندیشی متعددی برگزار شده است.
کبریایی به سیاستگذاریهای انجام شده در دانشگاه نیز در این خصوص اشاره و اعلام کرد: با توجه به عوارض و خطراتی که سقط برای مادر دارد و همچنین تأثیر آن بر کاهش نرخ باروری، دانشگاه علوم پزشکی استان، در زمینه حفظ، تأمین و ارتقای سلامت مادر و کودک و جلوگیری از اقدام به سقط و ترویج فرهنگ فرزندآوری، به اطلاع رسانی و توانمندسازی کارکنان حوزه سلامت اقدام کرده و با هدف آموزش مادران باردار، کارگاه های متعددی نیز برگزار کرده است.
وی یادآوری کرد: در این آموزشها به راهکارهای افزایش باروری کلی و پیشگیری و مدیریت عوامل تهدیدکننده سلامت از جمله سقط پرداخته شده که این آموزشها به صورت آبشاری به مادرانی که برای مراقبت قبل و حین بارداری مراجعه میکنند، داده شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: همچنین در همین زمینه دستور العمل ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور کاهش موارد سقط و افزایش باروری برای کارشناسان ستادی ارسال شده و در دستورکار قرار گرفته است.
کبریایی با بیان اینکه دفتر نظارت دانشگاه نیز بر حسب وظیفه ذاتی و قانونی خود با تخلفات این زمینه که از طریق بازرسان، سامانه ۱۹۰ و گزارشات مردمی اعلام شود، برابر قانون برخورد قاطع میکند، ادامه داد: ضمن بررسی فوری موضوع، پرونده تخلفات جهت رسیدگی به محاکم قضایی ارسال خواهد شد و پیگیری لازم صورت میگیرد.
انتهای پیام
نظرات