• شنبه / ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402052112681
  • خبرنگار : 71129

گزارش سازمان ملل از برنامه‌های اتمی کره شمالی در سال ۲۰۲۳

گزارش سازمان ملل از برنامه‌های اتمی کره شمالی در سال ۲۰۲۳

بر اساس گزارش منتشر نشده سازمان ملل که به نظر رویترز رسیده، کره شمالی به توسعه تسلیحات اتمی و تولید مواد شکافت پذیر هسته‌ای در سال جاری میلادی اهتمام ورزیده و تحریم‌های سازمان ملل را با هدف توقف تامین ملی برنامه‌های موشکی و اتمی دور زده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ناظران مستقل تحریم در گزارشی برای کمیته شورای امنیت سازمان ملل نوشتند: پس از سرقت بزرگ سایبری در سال ۲۰۲۲ به ارزش ۱.۷ میلیارد دلار، گزارش شد هکرهای کره شمالی به صورت موفقیت آمیزی رمزارزهای سایبری و دیگر منابع تبادلات مالی در سراسر جهان را هدف قرار داده‌اند.

این ناظران در گزارش خود به شورای امنیت سازمان ملل که دو بار در سال انجام می‌شود، پیشتر نیز پیونگ یانگ را به استفاده از حملات سایبری برای کمک به تامین ملی برنامه‌های موشکی و اتمی این کشور متهم کرده بودند. پیونگ یانگ اما تمامی اتهامات درباره اقدامات هکری و حملات سایبری را رد کرده است.

هیات کره شمالی در سازمان ملل مستقر در نیویورک نیز به این گزارش واکنشی نشان نداده است.

خبرگزاری رسمی و دولتی کره شمالی اوایل روز پنجشنبه گزارش کرد، کیم جونگ اون، رهبری کره شمالی ژنرال ارشد نظامی خود را تغییر داد و خواستار اقدامات بیشتر برای احتمال وقوع یک جنگ شد که شامل تقویت تولید تسلیحات و گسترش مانورهای نظامی می‌شود.

کره شمالی از ۲۰۰۶ بابت برنامه‌های موشک بالستیک و اتمی خود در فهرست تحریم‌های سازمان ملل است. این اقدامات هر سال و با نظر تمامی اعضا تقویت شده اما شورای امنیت با ۱۵ عضو هم اکنون بابت این تحریم‌ها به بن بست خورده چون چین و روسیه به عنوان اعضای دائم آن به دنبال کاستن از تحریم‌ها با هدف متقاعد کردن پیونگ یانگ برای بازگشت به مذاکرات خلع سلاح اتمی هستند.

ناظران تحریم سازمان ملل گفته‌اند، هکرهایی که برای اداره کل شناسایی و نظارت کره شمالی کار می‌کنند به استفاده از تکنیک‌های به شدت پیچیده برای سرقت اطلاعات و منابع مالی مبادرت می‌ورزند.

آنها در گزارش خود که قرار است در روزهای آتی منتشر شود، نوشتند: شرکت‌های فعال در زمینه رمزارز، دفاع، انرژی و سلامت به ویژه هدف قرار می‌گیرند. کره شمالی به دسترسی به سیستم مالی بین‌الملل و همچنین حضور در عملیات غیرمشروع مالی ادامه می‌دهد.

ناظران تحریم سازمان ملل همچنین گزارش کردند، صادرات غیرمشروع زغال سنگ و دور زدن تحریم‌ها به وسیله انتقال تولیدات پالایشی به کره شمالی ادامه دارد. کره شمالی ۱۴ فروند کشتی جدید برای دور زدن تحریم‌ها دارد.

در این گزارش همچنین ذکر شده است:‌ اگرچه مرزهای کره شمالی همچنان به صورت گسترده بسته هستند اما ارزش معاملات به ویژه به دلیل از سرگیری ترافیک ریلی افزایش داشته است. تنوع گسترده‌ای از محصولات خارجی به سرعت وارد کره شمالی می‌شوند.

این ناظران همچنین گفتند، آنها درحال تحقیق درباره صادرات احتمالی تجهیزات و مهمات نظامی و مواردی از فروش سلاح یا سایر حمایت‌های نظامی از سوی کره شمالی به کشورهای عضو هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha