• چهارشنبه / ۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402060100589
  • خبرنگار : 71661

نیویورک‌تایمز: توجه جهانی به اجلاس بریکس بی‌سابقه است

نیویورک‌تایمز: توجه جهانی به اجلاس بریکس بی‌سابقه است

تازه‌ترین اجلاس سران گروه بریکس در سطح جهان توجهی را به خود اختصاص داده که از زمان تشکیل آن در ۱۴ سال پیش، بی‌سابقه بوده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه نیویورک‌تایمز، رهبران پنج عضو گروه بریکس درباره گسترش این گروه بحث می‌کنند، گروهی که سودای بدل‌شدن به گزینه‌ای برای جایگزینی بلوک‌های تحت رهبری غرب مانند گروه هفت را در سر دارد.

رهبران برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که گروه بریکس را تشکیل داده‌اند، در روز سه‌شنبه نشستی سه‌روزه را در ژوهانسبورگ آغاز کردند.

تازه‌ترین اجلاس سران این گروه در سطح جهان توجهی را به خود اختصاص داده که از زمان تشکیل آن در ۱۴ سال پیش، بی‌سابقه است.

حمله روسیه به اوکراین و جنگ تجاری چین و آمریکا دوباره به این پرسش دامن زده که گروه بریکس یک اتحاد تجاری نیم‌بند باقی می‌ماند یا به یک ائتلاف بین‌المللی جدید تبدیل می‌شود. ده‌ها کشور برای عضویت در این گروه ابراز تمایل کرده‌اند، از جمله آرژانتین، نیجریه، ایران، بلاروس، عربستان سعودی و اندونزی. این گروه ۴۰ درصد از جمعیت جهان و همچنین یک‌چهارم تولید ناخالص داخلی جهانی را به خود اختصاص داده است.

چین که در بین اعضای بریکس قدرتمندترین اقتصاد را دارد، حامی عضویت اعضای جدید است تا حوزه نفوذ خود را افزایش دهد. روسیه هم که با احتمال طولانی‌شدن جنگ اوکراین مواجه است، به متحدان تازه‌ای نیاز دارد. از سوی دیگر، هند و برزیل که اتحادهای قدرتمندی با کشورهای صنعتی دارند، طرف‌دار یک رویکرد محتاطانه‌تر هستند. آفریقای جنوبی که کوچک‌ترین اقتصاد گروه بریکس است، خواستار پیوستن کشورهای بیشتری از قاره آفریقاست و بیش از ۳۰ کشور این قاره را برای شرکت در نشست امسال دعوت کرده است.

چالش‌های دیپلماتیکی که آفریقای جنوبی در این اجلاس با آن مواجه شده، منعکس‌کننده منافع ژئوپلیتیکی است که کشورهای بریکس باید میان آن‌ها تعادل برقرار کنند، مخصوصاً کشورهای کوچک‌تر که باید تعهدات خود را در قبال کشورهای بزرگ و ثروتمند مدیریت کنند.

مقامات آفریقای جنوبی پیش از آغاز این نشست از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه که از سوی دیوان کیفری بین‌المللی به ربایش کودکان اوکراینی و انتقال آن‌ها به روسیه متهم شده، خواهش کردند تا از شرکت حضوری در نشست بریکس خودداری کند، زیرا آفریقای جنوبی به‌عنوان یکی از اعضای دیوان کیفری بین‌المللی، ناچار به بازداشت او خواهد بود. پوتین هم با تصمیم به حضور مجازی در این اجلاس، کار را برای آفریقای جنوبی راحت کرد؛ اما این کشور بااین‌وجود همچنان به دلیل روابط نزدیکش با کرملین تحت‌فشار قرار دارد.

سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی در نمایش بی‌طرفی خود، خواستار آزادی کودکان اوکراینی و ازسرگیری توافق غلات دریای سیاه شد، توافقی که به‌موجب آن غلات اوکراین از بنادر این کشور در دریای سیاه به جهان صادر می‌شد، از جمله کشورهای آفریقایی که با کمبود مواد غذایی مواجه هستند.

او در روز یکشنبه گفت: ما در برابر فشارها برای همسو شدن با قدرت‌های جهانی یا بلوک‌های بانفوذ مقاومت کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha