معصومه ابراهیمیهژیر دوشنبه ۶ شهریورماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: کانون با یک قدمت ۶۰ ساله تنها مرکز تخصصی کودکان در سطح کشور است که در استان همدان ۴۴ کتابخانه ثابت سیار و پستی شامل ۳۱ کتابخانه ثابت، ۱۰ کتابخانه سیار و سه کتابخانه پستی دارد.
وی افزود: کتابخانه ثابت کانون به طور میانگین ۱۲ هزار جلد کتاب کودک و نوجوان دارد و فعالیتهای عمومی رایگان در زمینههای فرهنگی، هنری و ادبی انجام میدهد.
ابراهیمیهژیر با بیان اینکه کتابخانه سیار در قالب یک خودرو به روستاها میرود به طوری که در ماه ۲۰ روستا را پوشش میدهد، ادامه داد: کارکرد کتابخانه پستی بدین گونه است که کتابها را داخل پاکت قرار داده و به روستاهایی که محروم بوده و دسترسی به شهر ندارند، میبرند و برای بازگشت نیز یک پاکت داخل اپست قرار میدهند که کودکان هزینه ارسال نپردازند.
وی با اشاره به اینکه هر مربی کانون چهار روستا را پوشش قرار میدهد، خاطرنشان کرد: روستاهای محروم نه کتابخانه ثابت دارند، نه سیار بنابراین سعی میکنیم از طریق سه کتابخانه پستی فعال در همدان، ملایر و تویسرکان کتاب به جامعه هدف برسانیم.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با بیان اینکه شهرستانهایی چون نهاوند، کبودرآهنگ و رزن دارای کتابخانه سیار هستند، تصریح کرد: هدف اصلی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در رده سنی ۴ تا ۲۲ است به طوری که تمام فعالیتهای ما به کتابخوانی منتهی میشود.
وی با بیان اینکه خانواده هم به سبد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اضافه شده است، یادآور شد: ورکشاپ خوشنویسی، نقاشی و سفالگری، آموزش مهارتهای زندگی و برگزاری کارگاههای آسیبهای اجتماعی برای خانوادهها را داریم.
ابراهیمیهژیر اضافه کرد: "هر خانه، یک کانون" و "هر مادر، یک مربی" شعار کانون پرورش فکری است و رسالت اصلی ما ترویج فرهنگ کتابخوانی با برگزاری کلاسهای فرهنگی هنری و ادبی، کلاسهای قصهگویی، نمایش خلاق، سفالگری، معرفی کتاب، نوشتن خلاق، پویانمایی و ۶۲ فعالیت مربیمحوری است.
وی با اعلام اینکه در استان همدان ۱۴ هزار عضو در کانون پرورش فکری داریم و نسبت به سال گذشته رشد ۵۰۰ درصدی جذب در کارگاههای فصل تابستان را داشتیم، بیان کرد: یکی از علل این رشد، وجود مربیهای متخصص هر رشته است به طوریکه رشته تحصیلی آنها مرتبط با کاری است که انجام میدهند همچنین امسال تبلیغات خوبی داشتیم و سوم رویکرد مدیریت کانون بود که روی مسائل مذهبی در کارگاهها خیلی تکیه داشت و چهارم اینکه در دوره بعد از کرونا همه اولیاء به سمت کانون آمدند چرا که شهریه بسیار منصفانهای دارد و مهمترین بخش آن، مرکز تخصصی کودکان و نوجوانان است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در ادامه اظهار کرد: یکی از فعالیتهای پیشرو در کانون پخش پویانمایی "بچه زرنگ"، ساخت تهران است که به عنوان نخستین و طولانیترین انیمیشن کودک با محتوای بسیار خوب و زحمت پنج ساله محسوب میشود به طوری که یک ابرقهرمان دارد و روی هویت ایرانی- اسلامی و خوب بودن و خوب ماندن کار میکند.
مربی فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان نیز با بیان اینکه جشنواره بینالمللی قصهگویی را داریم، گفت: ۲۵ امین دوره این جشنواره بینالمللی امسال با شعار "با قصه لبخند بسازید" برگزار میشود.
مریم شریفزاده با بیان اینکه جشنواره در چهار محور قصههای ملی- مذهبی، قصههای قرآنی، حوادث تاریخی و معاصر و مذهبی برگزار میشود، افزود: دومین محور روایت اراده و قصه کارآفرینانی است که در عرصه کار و تلاش هستند، سومین روایت اسطورهها و چهارمین محور قصههای مدرن است.
وی با بیان اینکه گروه سنی برای قصهگویی ۱۲ سال به بالا و بزرگسالان پدربزرگان و مادربزرگان است، یادآور شد: قصهگویی برای مخاطبان کودک ونوجوان در چهار بخش قصههای مدرن و کلاسیک، آیینی و سنتی، زبان اشاره و ۹۰ ثانیهای در نظر گرفته شده است، در ضمن در بخش ۹۰ ثانیهای محدودیت سنی وجود ندارد و افراد باید در این زمان خاطرات زندگی خود را روایت کنند.
شریفزاده با بیان اینکه جشنواره بینالمللی قصهگویی امسال پخش زنده خواهد داشت تا مردم قصهها را ببینند و رأی بدهند، گفت: سال گذشته استان همدان رتبه نخست این جشنواره را کسب کرد به طوری که نفر بخش اول قصهگویی آیینی فردی همدانی بود، مهرداد کاووسی به عنوان هنرمند و احمد عسگری به عنوان مربی سیار روستایی نیز از همدان نفر اول قصهگویی بودند.
انتهای پیام
نظرات