به گزارش ایسنا، «تارا اوکانر» مدیر اجرایی این شرکت آفریقایی "ARC" عنوان کرد: من فکر میکنم این مسئله بسیار واضح است که نظامهای حکومتی موروثی در سرتاسر غرب آفریقا منفور هستند اما فکر میکنم با توجه به کودتاهای نظامی که در کشورهای همسایه نظیر نیجر، مالی و بورکینافاسو رخ داده، افسران نظامی چنین مسئلهای را فرصتطلبی تلقی میکنند.
او در ادامه افزود: اما گابن کشوری بود که قبلا تحت ریاست پدر علی بونگو، رئیسجمهوری گابن سیستم دیکتاتوری داشت. این کشور در واقع به سمت دموکراسی رفت و انتخاباتهای موفقیتآمیز و مسالمتآمیز برگزار کرده است اما من به مسئله جالبتری فکر میکنم و آن موقعیت گابن درخصوص فرانسه است.
تارا اوکانر در پایان تصریح کرد: فرانسه در گذشته میتوانست مداخله نظامی کند اما اکنون سیاست خارجه خود را در قبال آفریقا مدرنسازی کرده و اکنون صرفا با دعوت و درخواست «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» موسوم به «اِکُوواس» یا هر بلوک منطقهای دیگری و یا اتحادیه آفریقا مداخله خواهد کرد.
بیش از ۱۰ افسر ارشد ارتش گابن امروز (چهارشنبه) در بیانیهای که در شبکه تلویزیونی «گابن ۲۴» قرائت شد، اعلام کردند، پس از اعلام پیروزی «علی بونگو» برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، قدرت را به دست گرفته، نتایج انتخابات را لغو کرده و تمامی نهادهای این جمهوری را منحل کردهاند.
دولت گابن متحد فرانسه بوده و رابطه بسیار نزدیکی با این کشور دارد و تنشها در این کشور واقع در غرب آفریقا در نتیجه انتخابات ریاستجمهوری و قانونگذاری که شنبه گذشته برگزار شد، تشدید شد.
انتهای پیام
نظرات