حجت الاسلام والمسلمین یونس حقی در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به پایان ماه صفر، به لزوم حفظ تحول معنوی از طریق وداع با گناه تاکید کرد و افزود: وجودمان در ماه های محرم و صفر از طریق عزاداری، شرکت در محافل اهل بیت(ع)، زیارت عتبات عالیات و به ویژه زیارت اربعین حسینی تحول یافته و یک حس و حال معنوی و خاصی به خود گرفته است که باید در راستای حفظ و صیانت از آن و با توجه به آیات و روایات، تجربه پیرغلامان و نوکران حضرات معصومین از مرتکب شدن به گناه که ظلمت و تاریکی سرشت است پرهیز شود.
وی تقوا را به زبان ساده، شاهد و ناظر گرفتن خدا، امام زمان (عج) و ائمه معصومین بر گفتار و کردار خود عنوان کرد و افزود: عامل دوم حفظ تحول معنوی تقوای الهی است که طبق فرموده امامان معصومین باید درهر زمینه وعرصهای از جمله سیاسی، اجتماعی، تربیتی و اخلاقی تقوا پیشه کنیم.
وی ادامه داد: عامل سوم، زیارت و عبادت های ماه های محرم و صفر را باید در طول هفته و ماه های آینده استمرار بخشیده و توجه ویژهای به آن داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین حقی به منزلت و جایگاه ماه ربیع الاول اشاره کرد و گفت: ربیع الاول، بهار ماه های قمری است که بعد از محرم و صفر قرار گرفته و منزلت و جایگاه ماه ربیع الاول مثل منزلت و جایگاه نبی اکرم(ص) است چون در اولین روز این ماه لیلة المبیت و هجرت پیامبر اسلام که سبب و پایه تشکیل حکومت اسلامی در جهان شد، قرار دارد.
وی به ایام پر فضیلت ربیع الاول اشاره کرد و افزود: روز هشتم ماه ربیع، شهادت امام حسن عسکری(ع) و بعد از آن روز آغاز امامت حضرت امام زمان(عج) است، همچنین دهم ربیع الاول روز ازدواج پیامبر(ص) با حضرت خدیجه(س) و مهمترین مناسبت این ماه تولد پر برکت حضرت محمد(ص) است.
کارشناس مذهبی اعمال این ماه را بر اساس اهمیت ایام عنوان کرد و گفت: از اعمال روز اول ماه ربیع طبق فرمایش شیخ عباس قمی(ره) روزه گرفتن و قرائت سوره یاسین است که فضیلت و سفارش ویژهای به آن شده است و همچنین در روز ولادت پیامبر اکرم، قرائت سوره یاسین به روح مطهر پیامبر اسلام است.
انتهای پیام
نظرات