• یکشنبه / ۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402070905678

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی:

باید برای معیشت مهندسان فکری اساسی کرد

باید برای معیشت مهندسان فکری اساسی کرد

ایسنا/قم نماینده قم در مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از مهندسان درآمدی متناسب با جایگاه حرفه و شغل مهندسی ندارند که باید برای این مشکل فکری اساسی کرد.

به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم، احمد امیرآبادی فراهانی در دیدار اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم اظهار کرد: متاسفانه بر خلاف آنچه در جامعه از مشاغلی همانند مهندسی به عنوان حرفه های پر درآمد یاد می‌شود، اما در عمل اینگونه نیست و بسیاری از مهندسان درآمدی متناسب با جایگاه حرفه و شغل مهندسی ندارند که باید برای این مشکل؛ فکری اساسی کرد که البته این شرایط در دیگر مشاغل همانند پزشکی نیز وجود دارد.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن گفت: همه دستگاه‌ها باید برای حل مشکلات طرح نهضت ملی مسکن و سرعت بخشیدن به این پروژه؛ همکاری لازم را داشته باشند که متاسفانه دیده می شود بانک‌ها در این زمینه آنگونه که باید و شاید همراهی ندارند و این موضوع نگران کننده است.

وی اظهار کرد: تامین آورده مردم و همچنین پرداخت اقساط تسهیلات این پروژه برای عموم مردم سخت و دشوار است که باید دولت برای این امر، فکری اساسی داشته باشد تا مردم کمتر دچار مشکل شوند.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: طرح نهضت ملی مسکن در زمینه ایجاد اشتغال به خصوص اشتغال کارگری اثرگذار بوده و باید تلاش شود تا مشکلات در این بخش به حداقل برسد.

لزوم تبیین اهمیت موضوع مجری ذیصلاح در ساخت و سازها

وی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع مجری ذیصلاح در ساخت و سازها اظهار کرد: باید این موضوع به نحوی برای مردم فرهنگ‌سازی شود که حضور مجری ذیصلاح به دلیل آنکه به عرصه ساخت و ساز اشراف لازم را دارد؛ می‌تواند با حداقل هزینه، بنایی با کیفیت و ایمن تولید کند.

مهندس امین مقومی نیز در این دیدار بیان کرد: خدمات در بخش نهضت ملی مسکن استان از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان قم با شرایط ویژه ای ارائه می شود و همکاری لازم در این زمینه با مجموعه اداره کل راه و شهرسازی استان وجود دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم تصریح کرد: در راستای ارائه خدمات مهندسی به پروژه‌های نهضت ملی مسکن، تیم های تخصصی طراحی با حضور نخبگان رشته‌های مختلف از سوی هیئت مدیره سازمان تشکیل شد تا وحدت رویه‌ای در این زمینه پدید آید و هزینه‌های ساخت نیز برای مردم کاهش یابد.

وی افزود: در زمینه کنترل نقشه‌ها نیز تیمی در اداره کل راه و شهرسازی مستقر شد و تصمیمی که این گروه می‌گرفتند ملاک عمل دستگاه‌های مسئول بود و از سویی دیگر برای ارتقاء کیفیت خدمات نظارت، ساختار مناسبی با استفاده از ظرفیت اشخاص حقیقی و حقوقی تعریف و اجرایی شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در ادامه عنوان کرد: از سال‌های گذشته کیفیت بتن تولیدی هر یک از شرکت ها، مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج آن به صورت شفاف در سایت سازمان درج می شد که این امر موجب بهبود کیفیت بتن در استان قم شد.

مقومی ادامه داد: در زمینه تولید و توزیع میلگرد در کل کشور و استان قم مشکلاتی وجود دارد که لازم است تا با کمک مراجع قانونی مربوط؛ تمهیداتی اندیشیده شود، در همین راستا تلاش می شود تا کیفیت تولید میلگرد در استان نیز بهبود یابد؛ چرا که امروز این تولیدات در بخش نهضت ملی مسکن نیز مصرف می شود و اثر مستقیمی بر روی کیفیت ساخت و ساز در این پروژه دارد.


ضرورت توجه به بیمه مهندسان در برنامه هفتم توسعه کشور

وی در ادامه با اشاره به بررسی برنامه هفتم توسعه کشور در مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه هفتم توسعه کشور در دو حوزه به مسائل نظام مهندسی پرداخته شده که موضوع بیمه تامین اجتماعی مهندسان از جمله آنان است که امیدواریم این موضوع در متن برنامه گنجانده شود که این امر دغدغه اصلی مهندسان کشور است و تعداد قابل توجهی از مهندسان امروز تحت پوشش بیمه نیستند و شغل ثابت ندارند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در ادامه با اشاره به برنامه‌های سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در راستای ارائه خدمات الکترونیک گفت: در بخش خدمات الکترونیک نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است و امروز در زمینه طراحی نیازی به مراجعه حضوری نیست و در بخش نظارت نیز به زودی این بخش نیز به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

مقومی تصریح کرد: میانگین درآمد مهندسان پایین است و آنان با مشکلات معیشتی مواجه هستند و حجم ورودی کارها نیز با توجه به افزایش چشمگیر هزینه بیمه تامین اجتماعی در زمان صدور پروانه ساختمان کاهش یافته است.

وی همچنین بیان کرد: در زمینه کنترل مضاعف حضور مجری ذیصلاح برای ساختمان‌های تا پنج سقف در قم با تدبیر مسئولان استان خوب عمل شد و شهرداری نیز همکاری  لازم در این زمینه داشت که امسال با اضافه شدن کنترل مضاعف چهار سقف، استفاده از مجریان ذیصلاح در تمام مراحل ساخت برای گروه د و بخشی از گروه ج نیز کنترل شد و تلاش می‌شود در این بخش با صوری شدن مقابله شود و پرونده‌هایی در این زمینه در شورای انتظامی مطرح است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در انتها گفت: در زمینه توجه به موضوعات الگوی معماری ایرانی اسلامی نیز کمیته‌ای در سازمان شکل گرفته است که مسائل در این حوزه را دنبال کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha