• جمعه / ۲۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۹:۰۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402072114633
  • خبرنگار : 50441

دبیر شورای مناطق آزاد:

۴۸ منطقه آزاد تجاری در کشور فعال شده‌اند

۴۸ منطقه آزاد تجاری در کشور فعال شده‌اند

ایسنا/فارس دبیر شورای مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی کشور با اشاره به اهمیت نقش این مناطق گفت: از ۹۴ منطقه آزاد پیش بینی شده مصوب، ۴۸ منطقه در کشور تاکنون فعال شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حجت‌الله عبدالملکی امروز، ۲۱ مهرماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز که همزمان با سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به این استان برگزار شد، ابتدا به بیان ویژگی های مناطق اقتصادی پرداخت و گفت: مطالعات ما نشان می‌دهد که نقاطی که به عنوان منطقه آزاد یا ویژه در کشور تعریف می‌شوند نقاطی هستند که ۵ ویژگی را به طور همزمان دارند.

وی در تشریح این ویژگی ها گفت: پایین بودن هزینه‌ها در این مناطق از منظرهای مختلف، زیرساخت‌های مطلوب و دسترسی به شبکه‌های دریایی هوایی، جاده‌ای و فناوری اطلاعات، دسترسی به بازارهای مهم جهانی، سهولت کسب و کار در آن مناطق که با شاخص بانک جهانی محاسبه شده است و همچنین برخورداری از تخفیفات ویژه مالیاتی و گمرکی، مواردی هستند که این مناطق را به جای مطلویی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی تبدیل می کنند.

وی با بیان اینکه از ۹۴ منطقه آزاد پیش بینی شده مصوب، ۴۸ منطقه تا کنون فعال شده اند، گفت:  بیش از یک سوم صادرات غیر نفتی یعنی معادل ۱۸ میلیارد دلار از طریق این مناطق به دست می‌آید و همچنین ۷۰ درصد ترانزیت دریایی هم از این مناطق است و به همین جهت ظرفیت این مناطق برای اقتصاد ما بسیار مهم و حیاتی است. البته ظرفیت این مناطق خیلی بیشتر از آن چیزی است که ما تاکنون از آن بهره برده‌ایم و در پی چند برابر کردن این ظرفیت‌ها هستیم.

عبدالمالکی با تصریح اینکه مناطق ویژه اقتصادی به موجب قانون دارای ۶ مسئولیت هستند، افزود: تولید، صادرات، انتقال فناوری، تامین مالی از خارج از کشور، تأمین کالاهای اساسی و عمران و آبادی منطقه، از وظایف قانونی این مناطق هستند که بخش عمده آن‌ها قوانین بین المللی محسوب می شوند.

دبیر شورای مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی کشور بیان کرد: تردد به این مناطق که اکثرا منطقه مرزی محسوب می شوند، بدون ویزا انجام می شود و ما باید سعی کنیم که وجهه بین المللی این مناطق را تقویت کنیم.

وی بیان کرد: ۳۰ درصد کل صادرات کشور و همچنین ۷۰ درصد ترانزیت کشور از طریق مناطق آزاد و ویژه انجام می‌شود که رقم قابل توجهی است اما در همین موارد نیز قابلیت پیشرفت خیلی زیادی داریم.

عبدالملکی ادانه داد: مناطق ویژه مناطق بسیار راهبردی هستند که از سال ۷۲ به بعد بستر خوبی برای جهش اقتصادی کشور در آنها فراهم شد، اما ظرفیت بیشتری وجود دارد که در دولت سیزدهم بنا است روی توسعه این مناطق تمرکز بیشتری شود.

مشاور رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته اتفاقات بزرگ  و مثبتی توسط دولت رقم خورده، اظهار کرد: بیش از صد هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در دو سال گذشته در مناطق آزاد صورت گرفته و از همه مهمتر، تراز تجاری ما که همیشه منفی بوده، بالاخره در سال ۱۴۰۱ مثبت شد و بنا داریم که در سال جاری، این تراز را مثبت تر از سال گذشته کنیم.

وی در ادامه درباره طرحی سخن گفت که زمینه را برای ورود سرمایه گذاران به مناطق ویژه اقتصادی تسهیل می کند و ادامه داد: ما برای اینکه سرمایه‌گذاری در این مناطق را تسهیل کنیم، پروژه بزرگی داریم. در این پروژه بسته‌های سرمایه‌گذاری طراحی کرده‌ایم. ۸۵۰ بسته سرمایه‌گذاری در وب سایت دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی قرار گرفته است که سرمایه‌گذاران داخلی و ایرانیان خارج از کشور دسترسی کاملی به این بسته‌ها دارند و می‌توانند همان جا قرارداد را عقد کرده و کارشان را شروع کنند.

عبدالملکی در ادامه به ظرفیت بالای شیراز در این حوزه اشاره کرد و گفت: از ۳۳ منطقه فعال اقتصادی کشور، یکی از بهترین‌ها متعلق به شیراز است. شیراز سه سایت بزرگ دارد. سایت منطقه صنعتی که ۳٠٠ شرکت فعال یا آماده فعالیت در آن هستند. این سایت ۴۵٠٠ فرصت شغلی ایجاد کرده و سال گذشته ۲۸٠ ملیون دلار صادرات داشته است.

وی افزود: سایت دوم شیراز، شهرک بین المللی سلامت است. در بازدیدی که از این سایت داشتیم، زیرساخت‌های آن با جدیت در حال اجراست و روند توسعه آن بسیار عالی در حال پیشرفت است. این سایت یک نقطه طلایی در غرب آسیا در حوزه سلامت خواهد بود و اثر بسیار زیادی در حوزه سرمایه‌گذاری و اشتغال در شیراز خواهد داشت. همچنین سایت مجتمع دانشگاهی که مشکلاتی در ارتباط با انتقال اسناد آن وجود دارد و ما قول دادیم تلاش کنیم با تعاملی که با وزارت راه و شهرسازی انجام می‌دهیم، اسناد آن را هرچه سریعتر منتقل کرده و زمینه را برای استقرار دانشگاه‌هایی که قرار است اینجا مستقر شوند فراهم کنیم.

 دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور در پایان گفت: به طور کلی مناطق اقتصادی فارس مناطقی سرپا و فعال هستند و روی اقتصاد ملی اثر مثبتی دارند که امیدواریم در سال‌های آینده شاهد حضور فعال‌تر این استان در عرصه اقتصاد کشور باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۲ ۱۳:۲۰

خدا خیرتون بده ولی اگه میخواید کار بزرگی انجام بدید منطقه آزاد سیستان رو اجرایی کنید تا دعای خیر مردم محروم منطقه کشور بدرقه شما بشه.مردم اونجا شرایط خوبی ندارند

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۲ ۲۰:۵۶

منطقه آزاد مال شهر های پولداره اردبیل که تو مرزه منطقه آزاد نداره شیراز وسط کشور منطقه آزاده