• چهارشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402072618332
  • خبرنگار : 71402

«قانون بین‌المللی بشردوستانه» در مورد حمایت از بیمارستان‌ها و کارکنان بهداشتی چه می‌گوید؟

«قانون بین‌المللی بشردوستانه» در مورد حمایت از بیمارستان‌ها و کارکنان بهداشتی چه می‌گوید؟

به دنبال حملات مرگبار رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی در مرکز غزه که جان صدها تن را گرفت، باید به این مساله پرداخته شود که قانون بین‌المللی بشردوستانه (IHL) در مورد حمایت از بیمارستان‌ها و کارکنان بهداشتی چه می‌گوید.

به گزارش ایسنا، وزارت بهداشت غزه شامگاه سه‌شنبه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در جنایتی تازه، بیمارستان المعمدانی در مرکز نوار غزه را بمباران کرد و طبق برآوردهای اولیه، بیش از ۵۰۰ تن از فلسطینیان در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به این بیمارستان به شهادت رسیدند.

به دنبال این واقعه دردآور، شبکه خبری الجزیره به این نکته پرداخته که قانون بین‌المللی بشردوستانه در مورد حمایت از بیمارستان‌ها و کادر درمان چه گفته است.  

براساس کنوانسیون ژنو، بیماران و مجروحان، کادر پزشکی، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سیار در زمان جنگ محافظت می‌شوند. آنها تحت هیچ شرایطی نمی‌توانند مورد حمله قرار گیرند و هدف قرار دادن آنها به عنوان جنایت جنگی تلقی می‌شود.

علاوه بر این، از نظامیان یا شبه‌نظامیان مجروح که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحت درمان هستند و همچنین کارکنان پزشکی که برای دفاع از جان خود و بیمارانشان مسلح هستند، محافظت می‌شوند.

ماده ۱۸ کنوانسیون شماره ۴ ژنو تصریح می‌کند:

«بیمارستان‌های غیرنظامی که برای مراقبت از مجروحان و بیماران، بیماران ناتوان و موارد مرتبط با زایمان تشکیل شده‌اند، در هیچ شرایطی نباید هدف حمله قرار بگیرند و باید همیشه مورد احترام و محافظت طرف‌های درگیری قرار بگیرند.»

در ماده ۱۹ کنوانسیون ژنو هم آمده است:

«حفاظتی که بیمارستان‌های غیرنظامی از آن برخوردارند، متوقف نخواهد شد، مگر اینکه از آنها برای ارتکاب اعمال زیانبار - خارج از وظایف بشردوستانه - علیه دشمن استفاده شود. با این حال، حفاظت ممکن است تنها پس از صدور اخطار مقتضی، ذکر جزئیات تمامی موارد مرتبط و اعلام یک محدودیت زمانی معقول و پس از عدم توجه به این هشدار، متوقف شود.»

«پرستاری از افراد بیمار یا مجروحان نیروهای مسلح در این بیمارستان‌ها و یا وجود سلاح‌های سبک و مهماتی که از این نیروها گرفته شده و هنوز به دست سرویس مرتبط نرسیده است، برای دشمن مضر نیست.»

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی است که ارتش این رژیم در جنایت بیمارستان غزه دخالتی نداشته است، و تلاش کرد تا این بمباران را به گردن نیروهای مقاومت فلسطینی بیندازد که با عملیات طوفان الاقصی، صهیونیست‌ها را به زانو درآورده‌اند.

از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی حملات هوایی سنگینی علیه نوار غزه انجام داده و بسیاری از ساختمان‌ها را با خاک یکسان کرده است؛ حملاتی که به آوارگی بیش از یک میلیون نفر از ساکنان این منطقه منجر شده است و در جنایتی تازه هم کشتار بیمارستان المعمدانی را به راه انداخت.

به گفته شاهدان عینی در غزه، رژیم صهیونیستی بامداد امروز چهارشنبه، تنها چند ساعت پس از حمله مرگبار به بیمارستان المعمدانی که بیش از ۵۰۰ کشته بر جای گذاشت، بار دیگر غزه را هدف حملات هوایی بی‌امان خود قرار داد.

حمزه ابراهیم، از شهروندان غزه در مصاحبه با الجزیره گفت: «مردم در ترس و اضطراب زندگی می‌کنند. بمباران در همه جا هست. می‌توانم صدای بمباران را بیرون از خانه‌ام بشنوم. وضعیت روز به روز بدتر می‌شود. حتی مکان‌های امن هم هدف قرار گرفته‌اند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha