به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، در فینال «هفتمین دوره مسابقه پایاننامه سهدقیقهای» ریحانه لقایی، نماینده جهاددانشگاهی اصفهان جزء سه نفر برگزیده قرار گرفت. همچنین صفورا طاهری، دیگر نماینده جهاددانشگاهی واحد اصفهان، تا مرحله نیمهنهایی سومین دوره «مسابقه ملی کتاب سه دقیقهای» صعود کرد.
فینال هفتمین دوره مسابقات ملی پایان نامه سهدقیقهای و سومین دوره «مسابقات ملی کتاب سهدقیقهای» سه شنبه، ۲۵ مهرماه با حضور حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی و برخی از اعضای هیئت رییسه این نهاد در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد و مجریان برتر و نفرات برگزیده این مسابقات معرفی شدند.
مسلمی نائینی طی سخنانی در این مراسم، اظهار کرد: امروز نیازمند فن بیان و ارتباطات صحیح و دقیق با یکدیگر هستیم. مسابقاتی نظیر مسابقه کتاب و پایاننامه سه دقیقهای به ما یاد میدهد که چگونه با فن بیان قوی و سریع نسبت به برقراری ارتباط با یکدیگر اقدام کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به موضوع femto second (فمتو ثانیه) اظهار کرد: این مقوله یک واحد زمان است که معادل ۱۰ به توان منفی ۱۵ ثانیه (۱۵-۱۰) است. این زمان یک میلیون میلیاردم ثانیه بوده و آنچنان کوتاه است که نور در این زمان تنها به اندازه صد نانومتر فاصله را طی میکند.
وی افزود: در این زمان میتوان حرکت مولکولها و اتمها را مشاهده کرد و با دستگاههای لیزرهای فمتو سکند علاوه بر تصویربرداری در مقیاس حرکتهای مولکولی، میتوان واکنشهای شیمیایی را نیز بررسی و مشاهده کرد. از این فناوری در جراحیهای دقیق، صنایع ماشینکاری دقیق و ماشینکاری داخل حجم مواد شفاف استفاده میشود.
مسلمی نائینی تصریح کرد: احمد حسن زویل، دانشمند مصریالاصل مسلمان برای بررسی واکنشهای شیمیایی در این مقیاس برنده جایزه نوبل سال ۱۹۹۹ شده است. وقتی به ایشان گفتند که جایزه نوبل خود را در یک دقیقه ارائه دهید، در پاسخ اینگونه عنوان کرد که در فتوم ثانیه یک دقیقه بسیار زیاد است و از بالای سن پایین آمد.
در ادامه این مراسم، علی اکبرزاده، رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی نیز در سخنانی بیان کرد: مسابقات پایاننامه سه دقیقهای از سال ۲۰۰۸ در دانشگاه کوئینزلند استرالیا آغاز شد. از سال ۱۳۹۳ دانشگاه تربیت مدرس دو دوره مسابقات را به صورت داخلی برگزار کرد.
وی افزود: با توجه به ویژگیهایی که جهاددانشگاهی دارد، از سال ۱۳۹۵ توانستیم این مسابقات را به صورت ملی و سراسری آغاز کنیم. تاکنون هفت دوره از این مسابقات تا به امروز اجرا شده است. مسابقات کتاب سه دقیقهای نیز از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و امروز اختتامیه سومین دوره این مسابقات را برگزار میکنیم.
اکبرزاده گفت: هدف از برگزاری مسابقات پایاننامه سه دقیقهای ترویج گفتمان علم و کمک به کاربردی شدن پایاننامهها است و هدف مسابقات کتاب سه دقیقهای نیز ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است که امیدواریم از سال آتی، این مسابقات با وجود دانشجویان پرشور دانشگاه علم و فرهنگ در این دانشگاه برگزار شود.
وی اظهار کرد: زمانی که فینال به این خوبی در این دانشگاه برگزار میشود، انشاءالله مجریان مسابقات در مرحله مقدماتی بتوانند این مسابقات را در دانشگاه برگزار کنند. لازم میدانم از همکاران خود در سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی قدردانی کنم که با سختی فراوان تلاش کردند تا این مسابقات به خوبی برگزار شود. همچنین از همکاران خود در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و ریاست جهاد نیز به صورت ویژه تشکر میکنم.
در پایان برگزاری فینال «هفتمین دوره مسابقات ملی پایاننامه سهدقیقهای» و «سومین دوره مسابقات ملی کتاب سه دقیقهای» از مجریان برتر و نفرات برگزیده مسابقات تقدیر شد.
اسامی برگزیدگان «هفتمین دوره مسابقات ملی پایان نامه سهدقیقهای»
نفر اول: امیرحسین طغرلیان
نفر دوم: مینا ملکی
نفر سوم: ریحانه لقایی
اسامی برگزیدگان «سومین دوره مسابقات ملی کتاب سهدقیقهای»
نفر اول: علی فضلی
نفر دوم: مهدی محمدی
نفر سوم: نازنین نظری
انتهای پیام
نظرات