حیدر آسیابی عصر یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ در جلسه کارگروه صلح پروندههای قصاص اظهار کرد: این پرونده مربوط به دعوای دو جوان بود که سال ۱۳۹۹ در جریان یک موضوع پیش پا افتاده با یکدیگر درگیر شده و متاسفانه یکی از آنان جان خود را از دست داد.
وی با اشاره به اینکه به درخواست اولیای دم، حکم قصاص صادر شد و در نوبت اجرا قرار گرفت، گفت: در مدت دو سال گذشته که پرونده جوان قاتل در نوبت اجرا بود، گروه های سازشی بارها به خانواده اولیای دم مراجعه و برای صلح و سازش و گرفتن رضایت از اولیای دم تلاش کرده بودند، اما نتیجه حاصل نشد.
مدیرکل دادگستری گلستان ادامه داد: امروز در جلسه کارگروه صلح در پروندههای ویژه که با حضور علمای شیعه و سنی و تعدادی از صلح یاران شورای حل اختلاف استان در گرگان برگزار شد، اولیای دم بزرگوارانه از حق شرعی و قانونی خود گذشتند و از اجرای حکم قصاص منصرف شدند.
این مقام مسئول ضمن تشکر از اقدام خداپسندانه شاکیان تصریح کرد: با بزرگواری اولیای دم، این نهمین محکوم به قصاص است که از ابتدای امسال تاکنون در استان بخشیده شده است.
به گزارش ایسنا، به طور کلی جرائم به دو دسته جرائم قابل گذشت و جرائم غیرقابل گذشت تقسیم میشوند. این تقسیم بندی از آن رو صورت گرفته است که در برخی از جرائم چون حقوق خصوصی شاکی در اولویت قرار دارد با گذشت او از جرم نیز رسیدگی متوقف می شود؛ به همین دلیل به این جرائم ، جرائم قابل گذشت میگویند، در مقابل جرائمی وجود دارند که وقوع آنها علاوه بر صدمه رساندن به شاکی خصوصی، وجدان عمومی جامعه را نیز تحت تاثیر قرار می دهد، بنابراین حتی در صورت گذشت شاکی هم نمی توان آنها بخشید و متهم باید مجازات شود.
انتهای پیام
نظرات