به گزارش ایسنا، پایگاه آکسیوس در گزارشی درباره وضعیت کمک امنیتی جدیدی واشنگتن برای رژیم صهیونیستی که در کنگره این کشور اختلافبرانگیز شده، نوشته است: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای یک کمک امنیتی جدید به ارزش دستکم ۱۴.۳ میلیارد دلار برای اسرائیل که شامل مبالغی برای سامانههای پدافند هوایی و موشکی از جمله گنبد آهنین میشود درخواست داده است.
اختلافی که در کنگره آمریکا حاکم است بر سر پذیرش درخواست بایدن برای گره زدن کمکها برای رژیم صهیونیستی به کمکهای امنیتی بیشتر برای اوکراین و همچنین بودجه امنیت مرزی است. مایک جانسون، رئیس جدید مجلس نمایندگان آمریکا تلاش میکند کمک درخواستی بایدن برای تلآویو را بدون آنکه با کمکهای درخواستی برای اوکراین وابسته کند، هماهنگ کند. او از سوی دیگر به دنبال این است برای کمکهای مربوط به تلآویو مبلغی معادل آن را از بودجه در نظر گرفته شده برای سرویس درآمد داخلی آمریکا طبق قانون کاهش مالیات برداشت کند.
این رویکرد با مخالفت تعداد زیادی از دموکراتها، چند نفر از جمهوریخواهان و خود جو بایدن که گفته لایحه واحد و مستقل مربوط به کمک به تلآویو را وتو خواهد کرد، مواجه شده است.
چیزی که وضعیت را بیشتر پیچیده خواهد کرد این حقیقت است که کنگره آمریکا بعد از برداشتن موقت سایه تعطیلی از سر دولت بایدن در ماه سپتامبر، بار دیگر با ضربالاجلی برای تامین بودجه دولت مواجه خواهد شد.
هر چند زمانبندی مربوط به بسته امنیتی جدید آمریکا برای تلآویو نامشخص است اما همچنان واشنگتن با اختلاف زیادی بزرگترین تامینکننده کمک نظامی برای رژیم صهیونیستی محسوب شده که حدود ۱۳۰ میلیارد دلار را از سال ۱۹۴۸ به تلآویو داده است.
در چند دهه گذشته هم دولتهای جمهوریخواه و هم دموکرات و همچنین رهبران متعلق به هر دو حزب در کنگره آمریکا کمکها برای رژیم صهیونیستی را تصویب کردهاند و در ازایش آمریکا یک «متحده استراتژیک» برای خود در «خاورمیانه» پرورانده است.
تلآویو بر طبق یک توافق که در زمان دولت باراک اوباما حاصل شد، ۳.۸ میلیارد دلار را سالانه برای سامانههای پدافند موشکی و ارتش از آمریکا دریافت میکند. تلآویو بزرگترین دریافتکننده کمکهای نظامی خارجی آمریکا به حساب میآید و این کمکها در سالهای اخیر ۱۵ درصد از بودجه نظامی آن را تشکیل دادهاند.
عمده کمک های نظامی آمریکا به تلآویو به شکل اعطای تسلیحات است و بیش از ۸۰ درصد تسلیحاتی که رژیم صهیونیستی در بازه ۱۹۵۰ تا ۲۰۲۰ وارد کرده از آمریکا بوده است.
از سوی دیگر تلآویو به لطف آمریکا توانسته به برخی از پیشرفتهترین تجهیزات نظامی جهان از جمله جنگندههای اف-۳۵ دسترسی پیدا کند. دو طرف همچنین در کنار موضوع ارسال کمکها، چند رزمایش نظامی نیز به صورت مشترک اجرا کردهاند و بزرگترین آن در ژانویه ۲۰۲۳ اجرا شد. هر دو طرف شراکت اطلاعاتی نیز با یکدیگر دارند اما ابعاد همکاریهای آنها در این حوزه در سالهای اخیر چند بار تغییر کرده است.
در چند دهه گذشته آمریکا پشتیبانی سنگینی از اقتصاد صهیونیستها به عمل آورده و به تبدیل شدن آن به یک «متحد اقتصادی کلیدی» کمک کرده است. حجم تجارت سالانه دو طرف به تقریبا ۵۰ میلیارد دلار رسیده است.
کمکهای اقتصادی آمریکا به رژیم صهیونیستی عملا از زمان دهه ۱۹۹۰ همچنان که بخش فنآوری آن شکوفا و به عنوان یک عامل کاملا صنعتی در نظر گرفته شد، کاهش یافت. دو طرف همچنین با همدیگر روابط فرهنگی قدرتمند دارند. بزرگترین جمعیت یهودی جهان در خارج از اراضی اشغالی، مربوط به جمعیت یهودیان آمریکاست.
انتهای پیام
نظرات