• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402082114845
  • خبرنگار : 71660

واشنگتن‌پست: افسر ارشد اوکراینی حملات نورد استریم را هماهنگ کرده بود

واشنگتن‌پست: افسر ارشد اوکراینی حملات نورد استریم را هماهنگ کرده بود

روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از برخی منابع آگاه اوکراینی و اروپایی گزارش داد، یک افسر نظامی ارتش اوکراین نقش کلیدی را در حمله به لوله‌های انتقال گاز نورد استریم روسیه در سال ۲۰۲۲ ایفا کرده بود.

به گزارش ایسنا، «رومن چروینسکی» یک افسر نظامی اوکراینی که ۴۸ سال سن دارد، مسئول تدارکات و حمایت از یک تیم خرابکارانه شش نفره‌ای بوده که این حمله را انجام دادند.

واشنگتن‌پست می‌گوید که این شخص در نیروهای عملیات ویژه اوکراین خدمت می‌کرده و مسئول هماهنگی فعالیت‌های خرابکارانه در سرزمین‌های تحت کنترل روسیه بوده است. او همچنین موقعیت‌های سطح بالایی در سرویس جاسوسی نظامی اوکراین و سرویس امنیتی اوکراین (SBU) داشته و شخصا به رهبران امنیتی و نظامی کلیدی نزدیک بوده است.

طبق این گزارش، رومن چروینسکی عملیات خرابکاری نورد استریم را رهبری نکرد و همچنین به تنهایی دست به چنین اقداماتی نزده است بلکه صرفا به دستور مقامات ارشد اوکراینی که گزارش‌هایی را برای «والری زالوژنی» فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین مخابره می‌کردند، عمل کرده است.

چروینسکی خود هرگونه نقش و یا دخالت در این خرابکاری را رد کرده و بیانیه‌ای از سوی او در واشنگتن‌پست منتشر شده که گفته است: تمامی گمانه‌زنی‌ها درباره مشارکت من در حمله به نورد استریم توسط پروپاگاندا روسیه بدون هیچ اساسی منتشر شده است.

این افسر اوکراینی در آوریل ۲۰۲۳ به اتهامات «سوءاستفاده از قدرت» دستگیر شد و سپس ادعا کرد که دستگیری او با «انگیزه سیاسی» همراه بوده و مقامات ارشد دیگر در دفتر ریاست‌جمهوری از جمله آندری یرماک، رئیس‌ دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین را به «جاسوسی» متهم کرد.

در سپتامبر ۲۰۲۲، چندین انفجار زیر آبی خط لوله ‌نورد استریم ۱ و خط لوله جدید نورد استریم ۲ که روسیه و آلمان را از طریق دریای بالتیک متصل می‌کرد، متلاشی کرد.

این انفجارها در مناطق اقتصادی سوئد و دانمارک رخ داد. هر دو این کشورها گفتند که این انفجارها عمدی بوده، اما هنوز مشخص نشده که چه کسی مسئول این انفجارها بوده است. این کشورها و آلمان در حال تحقیق هستند. واشنگتن و ناتو این حادثه را «یک اقدام خرابکارانه» خوانده‌اند. مسکو، غرب را مقصر دانسته و بازرسان را متهم کرده که وقت‌کشی می‌کنند و قصد دارند تا عاملان این حملات را مخفی نگاه دارند.

به گزارش راشا تودی، در حالی که این گزارش کی‌یف را در این اقدام خرابکارانه دخیل می‌داند، اما این تئوری را که توسط  «سیمور هرش» روزنامه‌نگار سرشناس آمریکایی ارائه شده بود، مبنی بر اینکه ایالات متحده این خط لوله‌ها را نابود کرده، رد نمی‌کند. سیمور هرش در ماه فوریه ادعا کرد که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا به سیا دستور داد تا با کمک نیروی دریایی نروژ این خط لوله‌ها را منفجر کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha