• چهارشنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۳ / ۲۳:۱۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403092820876
  • خبرنگار : 71461

رونمایی از پوستر همایش «امت تمدنی در قرآن»

رونمایی از پوستر همایش «امت تمدنی در قرآن»

مراسم رونمایی از پوستر همایش بین‌المللی «امت تمدنی در قرآن» در مرکز همایش‌های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام حبیب الله بابایی دبیر علمی همایش، گفت: سه محور شامل مفاهیم و مبانی، مسائل تمدنی و روش‌شناسی فهم تمدنی، برای این رویداد تنظیم شد و در هر دوره، سعی خواهیم داشت که یک گام به کلیات محتوا نزدیک‌تر شویم.

وی افزود: با مجموعه این اقدامات سعی شده به حل مسائل تمدنی کلان جامعه اسلام با رویکرد قرآن بپردازیم و بنا داریم با منطق قرآنی به حل کلان مسائل جهان اسلام نزدیک شویم.

در ادامه، حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی نیشابوری رئیس مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به شاخص‌های امت تمدن قرآنی به بیان نسبت بین فرهنگ و تمدن پرداخت. 

وی گفت: استاد مطهری فرهنگ را اساس معلومات و خواسته‌ها می‌داند که ریشه در آرمان‌های یک جامعه دارد. یک تمدن بیانگر فعالیت عوامل اصیل حیات به صورت فردی و اجتماعی است.

حسینی نیشابوری ادامه داد: تمدن به معنای غربی و مدرنش محل احتیاط است چون یک قالب مادی صرف است اما امت همانطور که از معنای لغویش مشخص است یک بعد ملکی و یک بعد ملکوتی دارد.

همچنین، حجت‌الاسلام سعید بهمنی عضو هیأت علمی پژوهشکده قرآن درباره خوانش تمدنی قرآن سخن گفت و اظهار کرد: در این خوانش به دنبال دلالت‌های قرآن بر تمدن و امر تمدنی هستیم؛ نخستین مبنایی که موجب شده ما به سراغ قرآن برویم این است که لفظ و معنای قرآن الهی است و دوم این‌که حقانیت دارد و خطاناپذیر است.

وی افزود: مبنای سوم این است که قرآن مرجعیت شأنی دارد، یعنی اگر در این کتاب الهی مطلبی علمی باشد قبل از گشودن کتاب و مطالعه‌اش، آن را بر یافته علمی بشر مقدم بدانیم و این تقدم را بپذیریم.

در ادامه حجت‌الاسلام محسن الویری گفت: مراجعه به قرآن می‌تواند مشکلات را مرتفع کند و موجب ایجاد وفاق نسبی و همگرایی بین مسلمانان شود و امروز در شرایطی به سر می‌بریم که نیازمند به صحنه آوردن قرآن و راهنما قرار دادن آن با استناد بر تمدن پیشین هستیم.

وی تصریح کرد: برای اینکه حرکت تمدنی جدید آغاز شود باید نسبت به تمدن غرب تعیین موضع کنیم و موضوعات جدید به عرصه آمده تطبیق سازی شوند.

الویری با بیان اینکه تاریخ در مبانی تمدنی و روانشناختی جایگاه ویژه‌ای دارد، ابراز کرد: هیچ مسأله‌ای قابل حل نخواهد بود مگر اینکه نگاه تاریخی به ابعاد بررسی موضوع افزوده شود، بنابراین لازمه حل درست مشکلات افزون نگاه تاریخی به مبانی و روش‌ها است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha