به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتنپست آمریکا روز شنبه گزارش کرد، رومن چرنیفسکی، یک سرهنگ ارشد نیروهای عملیات ویژه اوکراین مدیریت لجستیکی و پشتیبانی از تیم شش نفره خرابکارانی که حمله به خطوط لوله نورد استریم را اجرا کردند، بر عهده داشت.
به نوشته پایگاه راشاتودی، چرنیفسکی به واشنگتن پست گفت: «همه گمانهزنیها درباره دست داشتن من در حمله به خطوط لوله نورد استریم بی هیچ پایه و اساسی از سوی پروپاگاندای روسیه انتشار یافتهاند.»
این روزنامه آمریکایی نوشت که این مساله از سوی منابعی در میان مقامات اروپایی و اوکراینی و «دیگر افراد مطلع به جزئیات این عملیات محرمانه» تایید شده است.
در سپتامبر ۲۰۲۲ خطوط لوله نورد استریم ۱ و نورد استریم ۲ که برای منتقل کردن گاز طبیعی روسیه به آلمان احداث شده بودند در حوزهای نزدیک به جزیره بورنهولم دانمارک در اثر انفجارهایی در زیر آب تخریب شدند. بعد از این اتفاق دو نظریه درباره عاملان این حمله خرابکارانه مطرح شدند.
طبق یکی از روایتها که در رسانههای غربی انتشار یافت، تیمی از کماندوهای اوکراینی ابتدا با استفاده از یک قایق اجارهای بمبها را به محلهای انفجار منتقل کردند و آژانسهای اطلاعاتی اروپایی و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از چند ماه قبل در جریان دسیسه بمب گذاری قرار گرفته بودند در حالی که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به کلی از این طرح بی خبر بود.
به نوشته واشنگتن پست، چرنیفسکی که هم اکنون در شهر کییف به اتهام «بی اجازه اقدام کردن» در یک عملیات محرمانه دیگر تحت بازداشت است، این دسیسه را با کسب دستور از مقامهای ارشدتری که به ژنرال والری زالوژنی، فرمانده ارتش اوکراین گزارش میدادند اجرا کرد.
واشنگتن پست در گزارشهای سابق خود نوشته بود، سازمان سیا از دست کم سال ۲۰۱۵ در امور مربوط به اوکراین دخیل بوده و «دهها میلیون» دلار در این راه صرف کرده و در شهر کییف «حضور چشمگیر» خود را حفظ کرده است.
این روزنامه آمریکایی در یک مطلب دیگر ادعا کرد، آمریکا در عملیات منفجر کردن خطوط لوله نورد استریم دخیل نبوده و حتی سازمان سیا از اوکراینیها خواسته بود این دسیسه را لغو کنند.
از سوی دیگر اما سیمور هرش، روزنامهنگار محقق آمریکایی گزارش داد، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به سازمان سیا دستور داده بود این خطوط لوله را منفجر کند. سیمور هرش با استناد به منابعی در جامعه اطلاعاتی نوشت، غواصهای سازمان سیا با همکاری با نیروی دریایی نروژ تابستان سال گذشته بمبهایی که با کنترل از راه دور منفجر میشدند را با استفاده از پوشش یک رزمایش ناتو در محل انفجارها کار گذاشتند.
او استدلال کرد، واشنگتن با منفجر کردن این خطوط لوله به دنبال قطع کردن پیوندهای انرژی آلمان با روسیه و در نتیجه جلوگیری از لغو تحریمهای ضد روسی از سوی برلین با هدف نجات اقتصادش که به گاز وابسته است، بود.
بایدن اوایل فوریه ۲۰۲۲ تهدید کرده بود در صورت اقدام نظامی از سوی روسیه «دیگر نورد استریم ۲ وجود نخواهد داشت. ما به آن پایان خواهیم داد.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در ماه مارس گفت،کاملا با نتیجه گیریهای سیمور هرش درباره این انفجارها موافق است.
انتهای پیام
نظرات